Israel-Hamas Secretarul stat american, Antony Blinken, cere Israelului siguranţă pentru civilii din sudul Fâşiei Gaza

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pixabay
  • Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut joi Israelului să ia măsuri pentru a garanta siguranţa civililor palestinieni din sudul Fâşiei Gaza, înainte de a relua operaţiunile militare împotriva grupării islamiste Hamas, transmite Reuters.
     
Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut joi Israelului să ia măsuri pentru a garanta siguranţa civililor palestinieni din sudul Fâşiei Gaza, înainte de a relua operaţiunile militare împotriva grupării islamiste Hamas, transmite Reuters citat de Agerpres.

Blinken a discutat joi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu cabinetul de război condus de acesta, după ce se întâlnise cu şeful statului evreu, Isaac Herzog. El urma să aibă întrevederi separate cu liderul opoziţiei, Yair Lapid, cu ministrul apărării, Yoav Gallant, şi cu ministrul fără portofoliu Benny Gantz, înainte de a merge la Ramallah, în Cisiordania ocupată, unde se va întâlni cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. Este a treia sa vizită în Orientul Mijlociu după atacul din 7 octombrie al Hamas împotriva Israelului.

Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, Blinken a reafirmat că Washingtonul susţine dreptul Israelului la apărare în faţa violenţei teroriste, cu respectarea legislaţiei umanitare internaţionale. Şeful diplomaţiei americane a cerut Israelului să facă tot ce este posibil pentru a evita suferinţele civililor şi „a insistat asupra imperativului de a se ţine seama de protecţia umanitară şi civilă în sudul Fâşiei Gaza înaintea oricăror operaţiuni militare”, a arătat Miller.

Statele Unite doresc ca Israelul să restrângă zonele de luptă şi să precizeze unde pot conta pe siguranţă civilii din Gaza, pentru a evita repetarea bilanţului de morţi din timpul atacurilor în nordul teritoriului controlat de Hamas, au declarat miercuri mai mulţi oficiali americani.

Autorităţile sanitare din Gaza afirmă că până acum bombardamentele israeliene au ucis peste 15.000 de oameni. Israelul a anunţat că atacul Hamas din 7 octombrie a costat vieţile a 1200 de oameni, iar teroriştii islamişti au luat 240 de ostatici, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Armistițiul Hamas - Israel sare în aer: Atac armat cu mai mulți morți într-o colonie evreiască din Ierusalim

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar Ortodox 1 mai 2024 - Ce sfinți sunt sărbătoriți în prima zi din luna mai

01 May 2024 399

Israelul va răspunde Iranului pentru atacul de zilele trecute. Va fi o ripostă "clară şi puternică"

15 Apr 2024 926

Liderii G7 reuniţi duminică fac apel ca toate părţile implicate în conflictul din Orientul Mijlociu să dea dovadă de reţinere

14 Apr 2024 482

Avioane de luptă au fost mutate din România în Orientul Mijlociu de către Marea Britanie

14 Apr 2024 761

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 457

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 397

Premierul Marcel Ciolacu „Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului“

14 Apr 2024 394

Președintele Klaus Iohannis „România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului“

14 Apr 2024 456

Iranul a lansat de pe teritoriul său un atac cu drone împotriva Israelului

14 Apr 2024 519

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE

12 Apr 2024 592

Un bărbat din Israel și-a deschis afacere la Constanța

19 Mar 2024 717

La Teatrul de Stat Constanța O radiografie a psihicului adolescentin, în piesa „Jocuri în curtea din spate”

10 Mar 2024 502

Doi cetățeni cu domiciliul în Israel și-au deschis bar în Constanța

01 Mar 2024 859

Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza. SUA anunță un pas uriaș

25 Feb 2024 726

Alexandru Barnea, conducătorul cercetărilor arheologice de la Tropaeum Traiani și prezență constantă al altor situri din Dobrogea

16 Feb 2024 811