Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, ucis într-o lovitură aeriană atribuită Israelului

foto: PixabayUn importat oficial al forţelor de securitate din Liban a declarat miercuri pentru AFP că numărul doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ţinta unor "rachete ghidate" trase dintr-un avion de luptă israelian la periferia Beirutului, relatează AFP citat de agerpres.ro

Saleh al-Arouri şi alte şase cadre ale mişcării islamiste palestiniene Hamas au fost ucişi într-o lovitură aeriană atribuită Israelului, care a vizat marţi seara birourile grupării aflate în suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollahului pro-iranian.

Agenţia oficială libaneză Ani a anunţat marţi că acest atac care a vizat periferia capitalei libaneze pentru prima dată de la începutul războiului din Gaza a fost efectuat cu o dronă.

Oficialul libanez, care deţine informaţii în legătură cu investigaţiile preliminare şi care a solicitat anonimatul, a explicat că numărul doi al Hamas a fost ucis "nu de o dronă, ci de rachete ghidate trase dintr-un avion de luptă israelian".

El a menţionat natura extrem de "precisă" a loviturii, pe de o parte, şi greutatea rachetelor, care cântăreau în jur de "100 de kilograme" fiecare.

Armata israeliană nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, însă a declarat miercuri că se pregăteşte pentru "orice scenariu".

Din cele şase rachete trase, patru au explodat, potrivit oficialului libanez, dintre care două au distrus două etaje înainte de a lovi direct sala de şedinţe a oficialilor Hamas.

Armata libaneză a constatat că resturile de rachete corespund celor pe care Israelul le-a tras în sudul Libanului, a adăugat el.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza pe 7 octombrie, Hezbollahul pro-iranian, care afirmă că intervine în sprijinul mişcării palestiniene, a fost implicat zilnic în schimburi de focuri cu armata israeliană la graniţa dintre Liban şi Israel. 

agerpres.ro 


citește și: 

Războiul din Gaza va continua pe tot parcursul anului 2024 (armata israeliană)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Israel-Hamas Populaţia din Gaza „moare de foame”, denunţă un înalt responsabil al OMS

31 Jan 2024 800

Oficial de la MAE despre acuzațiile grave privind presupusa implicare a unor membri ONU în atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului

29 Jan 2024 579

Negociatorii americani, aproape de un acord pentru eliberarea treptată a ostaticilor Hamas

28 Jan 2024 586

Ministrul de externe israelian cere demisia șefului UNRWA. Acuzații grave

28 Jan 2024 780

Regatul Unit, Italia şi Finlanda suspendă finanţarea agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni

27 Jan 2024 928

Hamas a negat că personalul ONU colaborează la acţiunile militanţilor săi

27 Jan 2024 681

Preţul aurului se va menţine ridicat şi în 2024

22 Jan 2024 955

Premierul israelian Benjamin Netanyahu - „Resping categoric condiţiile pentru capitulare puse de monştrii Hamas“ (VIDEO)

21 Jan 2024 1030

Hamas Atacul din 7 octombrie asupra Israelului a fost „o etapă necesară" împotriva ocupaţiei israeliene a teritoriilor palestiniene

21 Jan 2024 682

Israel-Hamas Premierul Netanyahu i-a reiterat președintelui american, Biden, poziția sa referitor la „suveranitatea palestiniană”

20 Jan 2024 720

Războiul Israel-Hamas Eurodeputații cer încetarea definitivă a focului cu două condiții. Iată care sunt acestea

18 Jan 2024 646

Israel-Hamas Sunt 100 de zile de incertitudine și speranță, declară șefa diplomației germane

14 Jan 2024 686

Israel-Hamas Armata israeliană promite să sporească presiunea militară asupra Hamas

14 Jan 2024 606

Israel-Hamas Rebelii Houthi amenință cu noi atacuri asupra Yemenului

13 Jan 2024 860

Israel-Hamas Apropierea între Israel și tarile arabe - cel mai bun mijloc de a izola Iranul, afirmă Blinken

11 Jan 2024 696