Premierul Ungariei, Viktor Orban, după întâlnirea cu liderul extremei drepte din Spania „Viva Vox!”

Sursa foto: Pixabay
  • Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, la Buenos Aires, pentru pregătirea alegerilor europene de anul viitor, transmite EFE.
     
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit sâmbătă cu preşedintele partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, la Buenos Aires, pentru pregătirea alegerilor europene de anul viitor, transmite EFE, citat de Agerpres.

„Am avut o discuţie grozavă cu @Santi_ABASCAL despre pregătirea alegerilor europene de anul viitor. Vânturile schimbării sunt puternice în Europa! Viva @vox_es!” (Trăiască Vox! - n.r.), a scris Orban pe contul său de socializare X.


Alegerile europene, care vor avea loc în iunie 2024, se organizează o dată la cinci ani în cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE), pentru ca alegătorii să-şi desemneze reprezentanţii în Parlamentul European, singura instituţie aleasă democratic a blocului comunitar.

Liderul ultraconservator al Ungariei şi liderul spaniol de extrema dreaptă vizitează Buenos Aires pentru a participa duminică la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al Argentinei, Javier Milei, care este şi liderul coaliţiei La Libertad Avanza, descrisă de EFE drept de extremă dreapta.

Anterior, Orban a avut o întrevedere şi cu fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro (2019-2023), cu care şi-a arătat afinitatea, notează EFE, în timp ce Abascal a avut o „întâlnire agreabilă” cu Milei.

La reuniunea dintre Orban şi Bolsonaro a fost prezent şi unul dintre fiii fostului preşedinte brazilian, deputatul Eduardo Bolsonaro, care, pe contul său de pe platforma X, l-a descris pe premierul ungar drept „liderul conservator iubit în America Latină pentru că reprezintă vocea libertăţii în întreaga lume”.

La rândul său, Orban a comentat sâmbătă tot pe X că a avut „plăcerea” să se întâlnească cu „bunul prieten” Bolsonaro şi a salutat faptul că „dreapta creşte nu doar în Europa, ci în întreaga lume!”. 

Ceremonia de învestitură a lui Milei reuneşte la Buenos Aires lideri mondiali de extremă dreapta şi cu idei libertariene care văd în liderul argentinian începutul unui val global în regiune şi alte părţi ale lumii, comentează EFE.


Citește și:

Ungaria nu susţine rectificarea bugetului Uniunii Europene şi începerea negocierilor de aderare cu Ucraina

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiPrim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán

19 Jul 2023 564

Viktor Orban „România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând“

17 Dec 2022 1047

Preşedintele Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, primită la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis (VIDEO)

17 Dec 2022 1085

Preşedintele Ungariei va întreprinde o vizită la Bucureşti miercuri, la invitaţia omologului român

04 Sep 2022 1109

Videoconferință Ludovic Orban a discutat cu Angela Merkel despre oportunitățile de aprofundare a cooperării româno-germane

27 Nov 2020 1366

Ludovic Orban „ Am discutat cu premierul Ungariei, mi-a spus că nu vor fi restricții la transportul de mărfuri“ (video)

18 Mar 2020 1558

Premierul Ungariei închide granițele până când va apărea un vaccin

16 Mar 2020 2311

Viktor Orban a câștigat alegerile din Ungaria. Este la al treilea mandat consecutiv. Câte voturi a obținut Partidul de guvernământ Fidesz

09 Apr 2018 2405

Liviu Dragnea a discutat cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Ce probleme au fost analizate

23 Sep 2017 2127

Zi de doliu național după accidentul de autocar din Italia

21 Jan 2017 1982

Brexit Victor Orban – „Dacă eliminăm o piesă, iar Marea Britanie este una cu greutate, întregul joc se va schimba”

26 Jun 2016 1999

Ungaria cere construirea unei linii de apărare de-a lungul graniței cu România

29 Feb 2016 1633

Momentan nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România

29 Jan 2016 1676

Ministrul de externe ungar Victor Ponta defăimează o țară vecină

21 Sep 2015 1425

Victor Ponta, atac la adresa Ungariei „Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile ale oficialilor maghiari”

11 Aug 2015 1471