Serbia Mii de persoane au cerut, la Belgrad, anularea alegerilor parlamentare şi locale

Srsa foto: Google Maps
  • Mii de persoane s-au strâns duminică în centrul Belgradului pentru a cere anularea alegerilor parlamentare şi locale desfăşurate în urmă cu o săptămână şi declarate incorecte de observatorii internaţionali, informează Reuters.
     
Mii de persoane s-au strâns duminică în centrul Belgradului pentru a cere anularea alegerilor parlamentare şi locale desfăşurate în urmă cu o săptămână şi declarate incorecte de observatorii internaţionali, informează Reuters, citat de Agerpres.

Partidul Progresist Sârb (SNS) s-a plasat pe prima poziţie, cu 46,72% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare publicate de Comisia electorală naţională.

Alianţa 'Serbia Împotriva Violenţei' a ocupat poziţia a doua, cu 23,56% din voturi, iar pe locul al treilea s-a plasat Partidul Socialist din Serbia, cu 6,56% din sufragii.

Însă scrutinul a suscitat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali, ce a inclus reprezentanţi ai OSCE, a denunţat o serie de ''nereguli'', printre care cazuri de ''cumpărare a voturilor''.

De asemenea, printre neregulile semnalate figurează buletine de vot falsificate ce au fost găsite în mai multe urne de vot la Belgrad.

Forţele de ordine au folosit duminică la Belgrad gaze lacrimogene, după ce câţiva zeci de oameni au încercat să intre în sediul primăriei capitalei sârbe, unde se află sediul Comisiei electorale. Unii demonstranţi au escaladat zidurile clădirii şi au spart mai multe ferestre.

Srdjan Milivojevic şi Vladimir Obradovic, membri ai conducerii alianţei 'Serbia împotriva Violenţei', au încercat să deschidă uşa clădirii primăriei, dar nu au reuşit să intre în imobil.

O altă membră a alianţei alianţei 'Serbia împotriva Violenţei', Marinika Tepic, se află în greva foamei de aproape o săptămână, cerând anularea alegerilor.


Parchetul sârb a anunţat sâmbătă că i-a cerut poliţiei să strângă probe cu privire la acuzaţiile de fraudă comisă în timpul alegerilor.

În pofida valului de critici, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a rămas imperturbabil. ''Nu trebuie să existe niciun dubiu asupra faptului că vom apăra voinţa poporului'', a declarat el în urmă cu câteva zile, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Tragedie în ajunul Crăciunului: 13 muncitori au morți și alți 46 au fost răniți într-o explozie în Indonesia 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie „Itinerarul lui Antoninus” (sec. III)

12 Apr 2024 1222

Fenomen în volei La 13 ani, Bianca Cucu, de la CSM Constanța, cea mai bună realizatoare a României în preliminariile Euro Under-20!

08 Apr 2024 1491

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 757

CS Medgidia Atletul Alin Mihai Şavlovschi, dublu medaliat la Campionatul Balcanic. „Un început de an senzațional“ (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 934

Monitorizarea apei din perimetrul RBDD, în urma scufundării unei barje cu îngrășământ azot în Dunăre

26 Jan 2024 762

Administrația Rezervației Biosferei "Delta Dunării" în alertă după scufundarea în Dunăre a unei barje încărcate cu îngrășământ cu azot

26 Jan 2024 601

CSM Constanța box „Little Queen“ Amalia Niță, învingătoare în turneul „Nations Cup” din Serbia

21 Jan 2024 1323

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala turneului „Nations Cup”, din Serbia

16 Jan 2024 1505

Constanța Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile a realizat un trafic record în 2023

11 Jan 2024 662

În speranţa că va adera la Schengen, Bulgaria cedează presiunii Ungariei de a elimina o taxă excepţională pe gazul rusesc

18 Dec 2023 671

Ministerul Deazvoltării Contract de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale destinate persoanelor vârstnice afectate de afecțiuni psihice

12 Dec 2023 645

CSM Constanța box Amalia Niță, medalie de aur la „Zagreb Boxing Queen” (VIDEO)

02 Dec 2023 1199

România și Serbia, cooperare la nivel european pentru creșterea capacității de răspuns în situații de urgență

30 Nov 2023 734

MDLPA Îmbunătățirea serviciilor de urgență, în atenția autorităților din regiunea de frontieră româno-sârbă

28 Nov 2023 706

Poliția de Frontieră Peste 100 de cetăţeni străini depistaţi la frontieră în această săptămână

10 Nov 2023 652