Fenomen în volei La 13 ani, Bianca Cucu, de la CSM Constanța, cea mai bună realizatoare a României în preliminariile Euro Under-20!

Maria Știrbu (nr. 3), Bianca Cucu (nr. 7) și Alexia Ruci (nr. 5)
 
 
  • Trei sportive de la CSM Constanța, Maria Știrbu, Alexia Ruci și Bianca Cucu, au jucat în turneul de la Vrnjacka Banja (Serbia).   
 
România a evoluat în calificările pentru Campionatul European de volei Under-20, la feminin, cu selecționata sub 18 ani, iar din lot au făcut parte și trei jucătoare de la CSM Constanța.

Această echipă tricoloră este calificată la Campionatul European U-18 găzduit de România, la Blaj (între 1 și 13 iulie 2024), iar Consiliul Director al Federației Române de Volei a găsit oportună participarea la o vârstă mai mare, în preliminariile Euro U-20, în vederea unei pregătiri cât mai bune pentru Europeanul din această vară. Calificările pentru Euro U-20 s-au desfășurat la Vrnjacka Banja (în Serbia), România întâlnind Belgia, Serbia și Austria.
 
22 de puncte contra Austriei!
 
Cu Maria Știrbu (17 ani), Alexia Ruci (15 ani) și Bianca Cucu (13 ani), de la CSM Constanța, în lot, România (staff tehnic format din Adrian Radu, Adrian Negrei și Gabriel Enache) a încheiat Grupa A din Serbia pe locul 3, cu o victorie în cele trei meciuri disputate. Au fost două partide în debutul campaniei cedate cu Belgia, scor 0-3 (pe seturi 13-25, 16-25, 12-25) și Serbia, 0-3 (pe seturi 10-25, 21-25, 17-25). Tricolorele au încheiat grupa de calificare cu o victorie, împotriva Austriei, 3-2, meci în care Bianca Cucu a realizat 22 de puncte, ea fiind de altfel și cea mai bună realizatoare a României în campania de la Vrnjacka Banja (cu 37 de puncte). Performanță deosebită pentru Bianca, cea care are numai 13 ani, ea confruntându-se în Serbia cu sportive mult mai mari ca vârstă decât ea!

La 13 ani, e înaltă de 1,82 m și poartă măsura 46 la picior  

Bianca Cucu este fenomenul voleiului feminin românesc, ea având, la vârsta ei, calități fizice și tehnice extraordinare, care au propulsat-o inclusiv la echipa de senioare a CSM Constanța, cu care a debutat în Divizia A1 (primul eșalon valoric din România) pe 7 octombrie 2023, la vârsta de 12 ani, 10 luni și 3 zile! Acela a fost un moment istoric în voleiul din România. Talent precoce, Bianca Cucu (fiica unei foste voleibaliste, Andreea Cucu) e înaltă de 1,82 m la 13 ani și poartă măsura 46 la picior.  

Dacă, la club, a fost promovată la prima echipă, fiind cea mai mică jucătoare din lotul senioarelor de pe litoral, Bianca evoluează și la loturile naționale la o categorie superioară de vârstă. Acum a jucat la Under-18, iar în vara anului trecut a evoluat la selecționata Under-17 a României, cu care a participat la Campionatul European, unde s-a numărat printre cele mai bune marcatoare ale competiției.

 
Povestea Biancăi Cucu AICI, într-un interviu ZIUA de Constanța.
 

Au pus umărul la victoria României
 
„Prezentă în competiție cu o generație de U18, România a abordat calificările din grupa organizată în Serbia cu mult curaj. Trei componente de la CSM Constanța au făcut parte din naționala României: Bianca Cucu, Alexia Ruci și coordonatoarea Maria Știrbu. Ele au pus umărul la victoria României, realizând puncte vitale în economia acestui succes“, precizează CSM Constanța.
 
A trăit pe muchie de cuțit partida
 
În ultimul meci, cu Austria (care a durat 129 de minute), România a trăit pe muchie de cuțit partida, a condus cu 2-0 la seturi și a avut două mingi de meci, dar a fost egalată și apoi partida s-a tranșat în set decisiv, 15-12 pentru România. Maria Știrbu a avut 8 puncte realizate (3 fiind din blocaj), Bianca Cucu - 22 de puncte (cu un punct realizat din blocaj), având și cele mai multe atacuri în responsabilitate (47). Alexia Ruci a încheiat cu două puncte realizate. Scorul pe seturi în disputa România – Austria a fost 32-30, 25-22, 26-28, 9-25, 15-12.
 
„A fost un meci incredibil“
 
„A venit și victoria! România încheie turneul de calificare pentru Euro 2024, de la Vrnjacka Banja, cu un succes, 3-2 contra Austriei. A fost un meci incredibil, în care am condus cu 2-0 la seturi, am ratat două mingi de meci și am fost egalați. Dar am strâns rândurile, am arătat tărie de caracter în decisiv și am câștigat, 15-12 în setul 5. 22 de puncte reușite de Bianca Cucu, 16 de Andreea Puică, principalele realizatoare ale României în disputa cu Austria. O victorie de moral pentru fetele noastre, care sunt cu doi ani mai mici decât adversarele, România participând cu reprezentativa sub 18 ani la acest turneu. Felicitări, să aveți mai multă baftă în vară, la turneul final european, la categoria voastră de vârstă!“, este mesajul Federației Române de Volei.
 
11 puncte și contra Serbiei
 
În primul meci cu Belgia, Bianca Cucu a fost a doua realizatoare a României, cu 4 puncte, iar Alexia Ruci a încheiat partida cu un punct. În al doilea meci, cu Serbia, Bianca Cucu a fost cea mai bună realizatoare, cu 11 puncte reușite, de la echipa Constanței aducându-și aportul și Alexia Ruci, cu 2 puncte.
 
Sara Buricea, 17 puncte în cele trei meciuri
 
În lotul României care a evoluat în Serbia s-a aflat și constănțeanca Sara Buricea (15 ani), legitimată în prezent la Dinamo București. Sara este fiica lui George Buricea, antrenorul echipei masculine de handbal CSM Constanța și al reprezentativei tricolore de seniori, și a reușit 17 puncte în cele trei meciuri de la Vrnjacka Banja (10 cu Austria, 6 cu Belgia și unul cu Serbia).
 
Pentru internaționalele junioare de la CSM Constanța urmează meciul 3 cu Știința Bacău din turneul play-out al Diviziei A1. În această serie, CSM Constanța conduce cu 2-0 fosta campioană a României, ambele partide disputându-se pe litoral.
 
Răzvan Parpală, cu Naționala de băieți în Estonia
 
Și la masculin a fost o situație similară cu cea de la fete, România participând cu selecționata Under-18 în turneul de calificare pentru Campionatul European Under-20, de la Talinn (Estonia). Pregătiți de un staff tehnic alcătuit din Răzvan Parpală (de la CSM Constanța), Nicolae Bogdan și Andrei Butuc, România U-18, care e calificată la turneul final al Campionatului European al acestei categorii de vârstă, din Bulgaria (10-21 iulie 2024), a înregistrat la Talinn o victorie și două eșecuri: 3-2 cu Țările de Jos (în ultimul meci), 0-3 cu Estonia și 0-3 cu Ucraina.

„O victorie de moral“

„În meciul cu Țările de Jos, echipa antrenată de Răzvan Parpală, Bogdan Nicolae și Adrian Butuc a condus cu 2-1 la seturi, l-a pierdut pe cel de-al patrulea, dar avea să se impună în decisiv, 15-12. O victorie de moral, pentru încredere. Bravo, băieți! Succes la Campionatul European din această vară!“, se arată pe pagina de Facebook a FRV.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook  - CSM Constanța Volei (1, 2) și Bogdan Nicolae (3)
 
Citește și:
 
Voleibaliste de la CSM Constanța, convocate la Naționala Under-18, care va juca în calificările pentru Euro Under-20 (GALERIE FOTO)
 
Volei
Naționala Under-18 a României, pregătire la Constanța pentru preliminariile Euro Under-20

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 508

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 478

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 809

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 678

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 541

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 558

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 567

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 455

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 640

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 636

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 499

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 480

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 348

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 479

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 756