CSM Constanța volei Fenomen! La 12 ani, Bianca Cucu joacă în Divizia A1, la senioare. „Fetele m-au primit cu brațele deschise“ (GALERIE FOTO)


 
  • La 12 ani, voleibalista Bianca Cucu are deja 1,82 m, iar la picior poartă măsura 46! O sportivă extrem de talentată, care promite enorm.
 
Cea mai promițătoare voleibalistă a României, Bianca Cucu, joacă la CSM Constanța! Iar aceasta nu e tot! Sportiva care evoluează în Divizia A1, în întrecerea senioarelor, are doar 12 ani, calități fizice și tehnice excepționale și un viitor luminos în sportul la fileu.
 
Pe 7 octombrie 2023, în voleiul feminin românesc s-a înregistrat un moment istoric: debutul în primul eșalon valoric al Biancăi Cucu, la numai 12 ani, 10 luni și 3 zile! Originară din Buzău, aceasta este un talent precoce și, deși aparține categoriei de vârstă speranțe (în primul an), joacă la echipe mult mai mari: la club - la senioare (sub bagheta lui Florin Voinea și Radu Began), iar la echipa națională - la lotul Under-17, cu care a participat, în această vară, la Campionatul European, unde s-a numărat printre cele mai bune marcatoare ale competiției.
   
Fiind transferată de CSM Constanța, Bianca Cucu a venit pe litoral, unde învață la Școala Gimnazială nr. 12 „BP Hasdeu“, în clasa a 6-a. La 12 ani, voleibalista are deja 1,82 m, iar la picior poartă măsura 46! O sportivă rară, care promite enorm, iar, într-un interviu pentru ZIUA de Constanța, aceasta vorbește despre volei ca despre viața sa.   
  • Bianca, spune-ne când ai început voleiul și cum au fost primii tăi pași în sportul la fileu.
  • Am început voleiul la vârsta de șase ani. Pot spune că pasiunea pentru acest sport am luat-o de la mama mea, fosta jucătoare de volei (n.n. Andreea Cucu). Primii pași au fost la CSS Buzău. unde am ieșit campioană națională la categoria mini-volei. De acolo am fost chemată la lot, apoi la echipa unde mă aflu acum, CSM Constanța.
  • Talentul tău deosebit pentru volei și calitățile tale fizice incredibile sunt așadar o moștenire de familie.
  • Da, de la părinții mei, în special mama, care, cum am spus, a practicat acest sport. Fără ajutorul lor, nu puteam ajunge unde sunt acum.
  • Luna trecută, la numai 12 ani, 10 luni și 3 zile, ai debutat în Divizia A1, la senioare, cu CSM Constanța. Momentul a fost unul istoric pentru voleiul românesc. Tu cum l-ai trăit?
  • A fost o onoare pentru mine, deoarece am fost prima jucătoare care a jucat la această vârstă fragedă la un nivel atât de ridicat.
  
„Le voi fi recunoscătoare mereu“
 
  • Cât de mult a contribuit la maturizarea ta în joc faptul că evoluezi la echipe de vârste mult mai mari decât cea a ta, atât la club, cât și la Națională?
  • Norocul meu au fost fetele, care m-au ajutat să mă integrez, m-au sprijinit și m-au încurajat. De aceea vreau să le mulțumesc și le sunt recunoscătoare.
  • De la Buzău ai venit pe litoral, la CSM Constanța. Te-ai acomodat la malul mării? Cum te-au primit în echipă colegele de la senioare?  
  • Fetele m-au primit cu brațele deschise. Repet, mi-au fost alături și m-au ajutat de câte ori a fost nevoie. Le voi fi recunoscătoare mereu!
  • Ești catalogată, firesc, drept noul fenomen în voleiul feminin românesc. Este o presiune pentru tine aceasta sau, din contră, îți dă mai multă ambiție și motivație? 
  • Sincer, mă motivează și îmi dă mult mai multă ambiție de a ajunge sus, acolo unde îmi doresc.
  
Colegii au crezut că este profesoara de sport!
 
  • La 12 ani, ești mult mai dezvoltată fizic față de colegii și colegele tale de la școală. Ce au spus prima dată când te-au văzut noii colegi de la Constanța?
  • Au râs, fiindcă nu se așteptau să fiu colegă cu ei. Din contră, au crezut că sunt profesoara lor de sport!
  • Ai ieșit campioană națională la mini-volei și ai avut evoluții de succes la Campionatul European Under-17. Care dintre cele două competiții a fost mai importantă pentru tine?
  • Fiecare competiție mi se pare importantă, diferența dintre ele pot spune că e dată de emoții. Cu cât meciurile sunt mai importante, cu atât emoțiile cresc mai mult.
  • Cum reușești să împaci și școala, și voleiul, având în vedere pregătirea amplă pe care o ai zi de zi și meciurile la care trebuie să participi?  
  • Este greu, într-adevăr, însă am avut noroc cu profesorii, care mă înțeleg, deoarece lipsesc destul de des de la școală pentru a mă duce la meciuri sau antrenamente.
 
Gabi Guimaraes, jucătoarea preferată
 
  • Care este partida ta cea mai reușită de până acum?
  • A fost meciul cu Slovenia, de la Campionatul European U-17. M-am simțit în largul meu și am simțit că pot da tot ce am mai bun.
  • Care este voleibalista ta preferată și ce apreciezi în mod deosebit la această persoană?
  • Gabi Guimaraes (n.r. jucătoare braziliană), din punctul meu de vedere este o jucătoare foarte ambițioasă, are grijă în tot ceea ce face. Apreciez și îmi place atitudinea ei, mi se pare una perfectă pentru un jucător mare.
  • Cum îți place să-ți petreci timpul liber? 
  • Cu timpul este greu. Am două antrenamente pe zi și între ele școala. Duminica este ziua mea liberă. În această zi îmi petrec timpul cu prietenii sau mă odihnesc pentru săptămâna ce urmează.
  • Care sunt planurile tale de viitor în volei?
  • Îmi doresc să ajung să joc în străinătate și acolo să progresez cât mai mult.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Voleibalista Bianca Cucu a debutat în Divizia A1 de senioare la numai 12 ani!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 278

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 277

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 401

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 437

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 402

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 562

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 573

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 452

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 444

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 323

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 428

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 729

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 572

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 462

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 456