Bancile interesate de CEC vor primi proiectul de contract

Clauza pentru retea teritoriala

In competitia pentru preluarea CEC au ramas opt banci, dupa retragerea Rabobank * Castigatorul licitatiei va mentine timp de cel putin cinci ani un numar de minim 700 de unitati in mediu rural si in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori * Comisia de privatizare nu a stabilit inca grila de punctaj pentru departajarea ofertelor

Surse oficiale au declarat ca bancile participante la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor primi, cel mai tarziu maine, proiectul de contract elaborat de partea romana, care va include si clauzele solicitate prin strategia aprobata de Guvern in luna august. Potrivit angajamentelor, proiectul trebuie distribuit participantilor cu cel putin 10 zile inainte de termenul limita pentru depunerea ofertelor preliminare neangajate. Dupa retragerea Rabobank, au ramas in competitia pentru preluarea CEC opt banci: Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., EFG Eurobank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank - Holding A.G, Soci=E9t=E9 G=E9n=E9rale, Dexia si Erste Bank. Un grup de patru banci Soci=E9t=E9 G=E9n=E9rale, Raiffeisen Bank, OTP Bank si Monte dei Paschi di Siena au incheiat prima faza a procesului de evaluare, urmand ca celelalte patru institutii sa finalizeze operatiunile in saptamana aceasta. Potrivit clauzelor stabilite prin strategie, cumparatorul se va angaja sa efectueze toate diligentele pentru a distribui prin unitatile CEC fondurile comunitare din categoria Politica Agricola Comuna si fondurile de restructurare si coeziune ale Uniunii Europene. De asemenea, contractul de privatizare va cuprinde o clauza privind reteaua teritoriala. Astfel, castigatorul licitatiei de la CEC va mentine timp de cel putin cinci ani un numar de minim 700 de unitati in mediu rural si in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori. Tot prin contractul de vanzare va fi stabilita obligativitatea de a pastra in denumirea bancii, pe o perioada de cinci ani, sintagma "Casa de Economii si Consemnatiuni". Dupa depunerea ofertelor preliminare neangajate, bancile vor putea evalua inca o saptamana situatiile financiare ale CEC, iar la sfarsitul lui noiembrie vor depune ofertele finale angajate. Daca in urma analizei ofertelor, punctajul dintre prima clasata si numarul doi indica o diferenta mai mica de 10%, atunci comisia de privatizare va solicita celor doi competitori sa depuna oferte angajante imbunatatite. Comisia de privatizare nu a stabilit, insa, grila de punctaj pentru departajarea ofertelor. Surse apropiate tranzactiei sustin ca pretul va reprezenta intre 70% si 90% din punctaj.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Săptămâna Verde Acțiuni antidrog, în școlile din Constanța

25 Apr 2024 422

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 658

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 618

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1441

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 659

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 716

Recruți ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în vizită la Muzeul Militar și Muzeul Național al Marinei Române

10 Feb 2024 591

Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)

28 Jan 2024 771

Ministerul Educaţiei Cursuri suspendate în mai multe unități de învățământ

09 Jan 2024 760

IGPR Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora

24 Dec 2023 703

Programul de lucru al Trezoreriei Statului la finalul anului 2023

20 Dec 2023 3562

Parchetul Tribunalului Constanța scoate opt posturi pentru transferul procurorilor. Alte șase sunt disponibile la Parchetul Judecătoriei Constanța (DOCUMENTE)

17 Dec 2023 838

„Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, vizită la Cumpăna, la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Nov 2023 1248

Coronavirus Constanța. Câți copii sunt internați. Date oficiale de la Ministerul Sănătății (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1066

Știri Constanța Activități cu tematică rutieră la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 Constanța (FOTO)

16 Oct 2023 1193