Fotoreportaj Noaptea pe strada Ștefan cel Mare din Constanța (FOTO+VIDEO)



În lumina palidă a lămpilor stradale, strada Ștefan cel Mare din Constanța se transformă. Odată ce soarele apune, orașul prinde viață în alt ritm, iar această stradă principală nu face excepție.

Primii pași pe asfaltul rece te poartă printr-un labirint de umbre și lumini difuze. Contururile clădirilor se profilează în întuneric, iar vitrinele magazinelor reflectă sclipiri timide.  

Umbrele lungi dansează pe fațadele vechi ale clădirilor, amintindu-ți de trecutul încărcat de istorie al acestui oraș marin.

Pe măsură ce te îndepărtezi de centrul aglomerat, strada se liniștește. Luminile devin mai rare, iar liniștea nopții începe să domine. Până ca această zonă să-și atingă potențialul maxim, mai este însă mult de lucru. 


Licitația pentru Ștefan cel Mare 

La licitatia pentru achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții au fost depuse două oferte, după cum urmează:

1.Meva Concept cu subcontractanți Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL.


2. HIDRO SALT B 92 SRL (leader),Trace Group Hold, cu subcontractanți Swarco Traffic Romania și Info Service &Computers.

La data de 6 aprilie 2020, fostul primar Decebal Făgădău semna contractul de reabilitare a zonei centrale a Constanței, strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă. Pe 1 octombrie 2023, strada Ștefan cel Mare încă se află în șantier, lucrările fiind încă nefinalizate.
 
 Pe 25 mai 2021, Primăria Constanța atribuia societății Meva Concept SRL, contractul de execuție lucrări de construcții în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, în valoare de aproximativ 90 de milioane de lei Meva Concept a câștigat contractul având subcontractanți pe Hiwaters Solutions, Fraicom SRL și Mooz Services SRL. Contractul de prestări servicii supervizare lucrări prin diriginți de șantier a revenit Agora Proiect SRL.


După ce lucrările de pe strada Ștefan cel Mare și din zona centrală a municipiului Constanța au bătut pasul pe loc aproape doi ani, în luna mai, lucrările au fost preluate de Mooz Services SRL. De la atribuirea acestui contract și până în prezent, subcontractorul Mooz Services SRL a schimbat succesiv asociatul unic și administratorul și a ajuns anul trecut în proprietatea lui Viorel-Cristinel Farcaș, fostul director al Confort Urban din administrațiile PSD.



 Citește și:

Mod inedit de relaxare pe strada Ștefan cel Mare din Constanța! Cum sunt folosite băncile recent instalate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la Primăria Constanța referitor la mașina care a circulat pe strada Stefan cel Mare, pe pavele (FOTO+VIDEO))

22 Apr 2024 627

Licitații publice Energomontaj SA și-a adjudecat contractul pentru reparația reţelelor de transport şi distribuţie energie termică (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 526

Termoficare Constanța reia furnizarea căldurii și a apei calde pentru consumatorii afectați de lucrări. Despre ce zonă este vorba

20 Mar 2024 632

Constanța Mai mulți abonați rămân fără apă caldă și căldură! Lista punctelor termice, afectate

12 Mar 2024 917

Ședință CLM Constanța Italienii de la Progetto 2000 România doresc drept de superficie asupra terenului de pe strada Ștefan cel Mare

31 Jan 2024 929

Termoficare Constanța Apa caldă și încălzirea, sistate temporar pentru anumiți consumatori din municipiu

17 Jan 2024 1227

Constanța Atenție șoferi! Se decopertează carosabilul pe strada Ștefan cel Mare! Traficul, restricționat în zonă

13 Nov 2023 916

Fotoreportaj Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța sunt aproape de final (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 2196

Editorial În așteptarea „renașterii“ lui Ștefan cel Mare, din Constanța

22 Oct 2023 1224

Continuă lucrările de reabilitare a străzilor din municipiul Constanța! Unde se intervine

19 Oct 2023 990

Mod inedit de relaxare pe strada Ștefan cel Mare din Constanța! Cum sunt folosite băncile recent instalate

07 Oct 2023 2134

CTBus Stația “Ștefan cel Mare” de pe strada Mihai Viteazu, relocată

06 Oct 2023 937

FOTO și VIDEO Cum arată la 1 octombrie 2023 strada Ștefan cel Mare din Constanța. Cât a costat proiectul și firmele care au efectuat lucrările

01 Oct 2023 2612

Sondaje de opinie Peste 80% dintre participanții la sondaj se declară nemulțumiți de modul în care a fost reabilitată strada Ștefan cel Mare din Constanța!

24 Sep 2023 1905

Sondaj de opinie „Sunteți mulțumiți de cum s-a realizat reabilitarea străzii Ștefan cel Mare din Constanța?”

17 Sep 2023 1697