Aras Nurgian vrea să construiască un bloc de cinci etaje pe bulevardul Ferdinand, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa pe locul clădirii istorice „Casa cu iederă“

  • Aras Nurgian a depus la Agenția pentru Protecția Constanța proiectul „Construire imobil S+P+3-5e – funcțiune mixtă, împrejmuire teren și organizare de șantier“.
  • APM Constanța urmează să emită acordul de mediu.
  • Imobilul va fi realizat pe bulevardul Ferdinand, colţ cu strada Mihai Viteazu, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa, pe locul clădirii pe care constănţenii din zonă o numeau „Casa cu iederă“.
 
Un bloc de cinci etaje va fi ridicat de Aras Nurgian în locul clădirii istorice, demolată în luna august a anului trecut, situată pe bulevardul Ferdinand, colţ cu strada Mihai Viteazu, vizavi de Teatrul de Stat Constanţa. Constănţenii din zonă o numeau „Casa cu iederă“.
 
Agenția pentru Protecția Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil S+P+3-5e – funcțiune mixtă, împrejmuire teren și organizare de șantier. NOTA: Funcțiune mixtă - subsol – alimentație publică și spații anexe (cu punerea în valoare a segmentului de fundație al zidului de incintă al cetății Tomis relevat de cercetarea arheologică); parter – spații comerciale; etajele 1-5 – spatii pentru birouri“. Investiția va fi realizată în municipiul Constanța, b-dul Ferdinand, nr. 13  bis.
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mun. Constanta, strada Unirii nr. 23 şi la Aras Nurgian, cu domiciliul în municipiul Constanța, b-dul Mamaia, nr. 487. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
 
Reamintim că, pe 12 decembrie 2017, Aras Nurgian o obţinut autorizaţia de desfiinţare nr. 101, care viza un imobil de pe bulevardul Ferdinand. Actul emis de municipalitate constă în: „Desfiinţare imobil existent S+P+1E+terasă, cu respectare condiţionări aviz Direcţia Judeţeană de Cultură Constanţa“. Autorizaţia de desfiinţare face referire la imobilul situat pe bulevardul Ferdinand nr. 13.
 
De asemenea, Aras Nurgian a obţinut, pe data de 14 ianuarie 2017, două certificate de urbanism de la Primăria Constanţa, care vizează două investiţii imobiliare realizate în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, în zona hotelului Apollo. Pentru cele două vile turistice cu parter şi şase-opt etaje, investitorul a solicitat modificarea faţadelor, recompartimentări interioare şi supraetajarea cu 20% a imobilului, cu un nivel din suprafaţa desfăşurată.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

 
 
Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)
                                                          
Va rămâne o amintire: Casa cu iederă, de pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanța, a fost demolată (galerie foto + video)
 
O clădire istorică, situată pe bulevardul Ferdinand, lângă Teatrul de Stat Constanța, va fi demolată. Undă verde de la municipalitate (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moștenirea „Casei cu iederă“ de pe bulevardul Ferdinand din Constanța. Zidul de apărare al Tomisului, acum într-o nouă prezentare în sectorul de Vest

24 Jul 2021 13420

Imobil de cinci etaje, pe locul „Casei cu iederă“, de lângă Teatrul de Stat Constanţa (galerie foto)

24 Jan 2019 5676