Este oficial Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța! S-a emis autorizația de construire

Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru Dedeman SRL, care se va edifica pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 131! Așadar, investiția poate fi demarată de constructor.
 
Este vorba de AC 161 din 22 februarie 2024, pentru „ Construire magazin comert cu amanuntul, cabina poarta, punct conexiuni electrice, post transformare, copertine , amenajari exterioare, drumuri si platforme, parcaje, lucrari tehnico-edilitare , put apa, pilon publicitar, panouri de directionare si reclama, reclame pe fatada, imprejmuire teren, amenajare spatii verzi, amenajari accesuri, organizare de santier -lucrari de construire executate in perimetrul zonei ZRCC1”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de efectuare a impactului asupra mediului pentru construirea unui magazine Dedeman, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța.
 
Este vorba de proiectul pentru construirea unui magazin comerț cu amănuntul, cabină poartă, punct conexiune electrice, post transformare, copertine, amenajări exterioare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare, puț apă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren, amenajare spații verzi, amenajări accesuri, organizare de șantier. Amplasamentul obiectivului de investiție este localizat în intravilanul municipiului Constanța, pe B-dul I.C.Brătianu, nr.131.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța.
 
Amplasamentul obiectivului de investiție este localizat în intravilanul municipiului Constanța, pe B-dul I.C.Brătianu, nr.131. La momentul elaborării documentației, conform extrasului de carte funciară, imobilul este ocupat de 34 de corpuri de clădire. Construcțiile industriale și edilitare ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înalțime parter, parter inalt și P+1, inactive și în stare de degradare, au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Lucrările au fost finalizate.
 
Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165, este proprietatea SC Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris  drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară. Construcția principală va avea 19.688,45 kmp, iar anexele vor fi diverse – de la gospodărire antiincendiu – 192,51 mp, cabină poartă, rafturi exterioare acoerite de 394 mp și 598 mp, copertină cărucioare, post de transformare și puncte de conexiuni electrice. Conform memoriului de prezentare, „Investiția prin programul care o fundamentează este un magazin – depozit de vânzare a diferitelor categorii de materiale de construcții- “magazin general materiale de construcții”, scopul declarat al acestui tip de comerț fiind sprijinirea constructorilor, a micilor întreprinzatori și a persoanelor fizice care vor să construiască ca un “hobby” în aprovizionarea curentă cu produse de calitate și la prețuri corecte a mărfurilor specifice acestor activități.
 
Valoarea investiției este de 14.618.674 lei fără TVA, iar proiectul va fi implementat în 12 luni.
 

Construcția este astfel structurată în spațiul interior încât asigură separarea fluxurilor pentru clienți de circuitul de aprovizionare internă a magazinului. Compartimentările interioare sunt realizate prin poziționarea sistemelor de depozitare și expunere a mărfurilor comercializate și prin pereți ușori din gips carton, creând alveole de expunere a mărfurilor pe sortimente bine definite, cu circulații interioare prestabilite astfel încât să permită cumpărătorului să ia o decizie rapidă în alegerea și cumpărarea produselor.
 
Complexul astfel structurat oferă un parcurs fluid al spațiului interior, având cel puțîn două accese pentru clienți și acces separat pentru aprovizionare marfă și personal angajat.


 
Pe lângă spațiile de depozitare și comercializare, complexul dispune de spații interioare de birouri personal angajat, grupuri sanitare, spații auxiliare.

Încăperile proiectate beneficiază de iluminat natural direct, prin ferestrele cu ochiuri mobile și geam termoizolant prevăzute pe pereții exteriori.
 
Corpul de clădire nou rezultat are dimensiunile maxime în plan de 237.78m x 93.58m, compus astfel:
-       latura lungă formată din 14 travei de 12.00m aferente magazinului propriu-zis, 2 travei de 12.00m și una de 18.00m aferente corpului drive-în și 2 travei de 9.60m și una de 6.40m aferente zonei de seră-grădina;
-       latura scurtă formată din 4 deschideri majore de 22.00m, una de 4.50m, o travee de 4.10m și o travee de 18.00m a copertinei exterioare recepție marfă.
 
Amintim că potrivit panoului de informare, lucrările au început în martie 2023, însă, la data de 30 mai 2023 se lucra intens la nivelarea terenului. Amintim că prin Certificatul de Urbanism 3167, eliberat pe 9 decembrie 2022 de către Primăria Constanța, firma SC Prefabricate Dobrogea SRL a obținut documentul pentru imobilul de pe strada I.C. Brătianu din Constanța.
 
Mai precis, se va construi un magazin comerț cu amănuntul, cabină poartă, punct conexiune electrice, post transformare, copertine, amenajări exterioare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare, puț apă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren, amenajare spații verzi, amenajări accesuri, organizare de șantier -lucrări de construire executate în perimetrul zonei ZRCC1. Documentul este valabil 12 luni. Este vorba de viitorul magazin Dedeman, despre care se vehicula în toamna anului trecut. Grigore Comănescu, înainte să treacă la cele veșnice, a menționat pentru cotidianul ZIUA de Constanțaa că într-adevăr există o tranzacție în curs cu reprezentanții Dedeman și că sunt făcute investiții pe toate liniile. Dragoș și Adrian Pavăl au achiziționat aproape 6,6 hectare de teren în zona I.C. Brătianu, municipiul Constanța, de la Somaco Construct, companie care se ocupă cu producția și comercializarea materialelor de construcții.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța. Răspunsul primit de Prefabricate Dobrogea SRL

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Marius Rosu

24 Feb, 2024 04:59

Credeam ca pe locul unde a fost stadionu Faru.Primaria ar fii in stare sa o gafeze

Articole asemanatoare

Ședință CLM Primarul Chițac vrea să transforme 10.000 mp de spațiu verde în beton (DOCUMENT)

29 Nov 2023 1489

UPDATE Accident rutier lângă Dedeman în municipiu Constanța. Pompierii intervin la fața locului

12 Nov 2023 1436

S-a încheiat consultarea publică pentru PUD-ul inițiat de Prefabricate Dobrogea. Ce sesizări au formulat proprietarii terenurilor învecinate viitorului magazin Dedeman? (DOCUMENT)

05 Nov 2023 1365

Magazin materiale de construcție pe bulevardul IC Brătianu PUD-ul inițiat de Prefabricate Dobrogea SRL, în consultare publică pe site-ul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

08 Oct 2023 1357

Decizie de la Mediu Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța. Răspunsul primit de Prefabricate Dobrogea SRL

01 Oct 2023 7246

Flagrant la Constanța! Polițiști de la Rutieră au refuzat 500 de euro mită. Trimitere în judecată

06 Sep 2023 1857

Date din proiect Cum va arăta viitorul magazin Dedeman de pe bd. I.C. Brătianu? (DOCUMENT)

10 Aug 2023 5330

Societatea care realizeaza lucrări în zona de sub podul IPMC, verificată de Garda de Mediu Constanța! Ce amenzi au aplicat (FOTO)

14 Jul 2023 1268

Accident rutier la intrare în Constanța dinspre Ovidiu, zona Dedeman. O mașină a intrat într-un stâlp

11 Jul 2023 2046

Investiții în Constanța Un magazin Dedeman ar urma să fie edificat în municipiu. Terenul, în pregătire (GALERIE FOTO)

31 May 2023 12450

Dedeman SRL, certificat de urbanism pentru o investiție la Constanța

24 May 2023 1426

UPDATE Clădire din Constanța, cuprinsă de flăcări. În ce zonă intervin pompierii (GALERIE FOTO)

07 Jan 2023 2284

Incendiu la ieșire din municipiul Constanța spre Ovidiu. Intervin pompierii

23 Sep 2022 1455

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată

16 Sep 2022 1653

UPDATE - Ce spune ISU Județul Constanța. Trei victime! Patru autovehicule implicate într-un accident rutier în zona magazinului Dedeman din Agigea

19 Aug 2022 2108