Imobiliare Constanța Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENT)

 
 
  • Obiectul PUD-ului este stabilirea configurării pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform PUZ aprobat, cu regimul de înălțime P+2
  • Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 244154, aflat în intravilan
  • Folosirea actuală a terenului este curți construcții
  • Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial
  • Documentația poate fi consultată până la 02.11.2023 iar comunicarea rezultatelor acesteia vor fi făcute publice în perioada 02.11 -12.11.2023
 
 

 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică  propunerile preliminare pentru Planul Urbanistic de Detaliu inițiat pentru un imobil situat în stațiunea Mamaia, zona Cazino.
 
Inițiatorul PUD-ului este Magic Stil SRL iar elaboratorul documentației este SC All Arhitectura SRL.
 
Zona se află în centrul stațiunii Mamaia, între Cazino și Castel (fostul Palat Regal).
 
Clădirile de pe teren fac parte din zona Piațeta Cazino, conform certificatului de urbanism.
 
În vecinătate se află, spre sud și est, o serie de localuri de alimentație publică și spații comerciale și un hotel, iar spre nord, fostul complex de hotel și restaurant Albatros (club Crash). Arhitectura zonei este variată, parțial rustică și parțial modernă, cu caracter neunitar și greu de asociat monumentului de arhitectură în zona de protecție a căruia sunt situate, și anume Ansamblul Cazioul Mamaia.
 

Observațiile pot fi transmise prin email: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Primaria Municipiului Constanta - B-dul Tomis nr. 51 , etaj 2, cam.21 2, Birou Planificare Urbană, sau depuse la registratura Primăriei Municipiului Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - B-dul Lăpușneanu nr.1 1 6 C Biroul Planificare Urbană va transmite elaboratorului / inițiatorului eventualele opinii / observații formulate.
 
Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului, conf. H.C.L. 322/201 6 privind aprobarea Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța.

 
Documentația poate fi consultată până la 02.11.2023 iar comunicarea rezultatelor acesteia vor fi făcute publice în perioada 02.11 -12.11.2023.
 
Obiectul lucrării este stabilirea configurării pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform P.U.Z. aprobat, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate, și în special cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul de patrimoniu în zona de protecție a căruie se află, și anume ansamblulCazino-Mamaia, monument istoric cu codul CT-II-a-B-21 001.
 
Acesta este motivul pentru care a fost solicitată întocmirea documentației de urbanism de față.
 
Prezentul P.U.D. are caracter de reglementare specifică și se elaborează în scopul aprofundării prevederilor din P.U.G. și P.U.Z. aprobat prin H.C.L.M. 121 din 24.05.2013, corelate cu condiționările din certificatul de urbanism.
 
Scopul său este de a pune la dispoziția autorităților publice locale, reguli de amplasare a obiectivului pe terenul identificat, utilizarea rațională a acestuia, corelarea intereselor generale cu cele particulare ale inițiatorului P.U.D. în valorificarea terenului, facilitarea elaborării proiectelor ulterioare de investiții.
 
Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 244154, aflat în intravilan. Folosirea actuală a terenului este curți, construcții. Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial. Suprafața terenului estede 113 mp.
 
Conform certificatului de urbanism 310 din 01.02.2023, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al terenului, destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzatoare Zonei A, UTR 8, pct. 51 – alimentație publică, cazare, comerț, servicii.
 
 Accesul carosabil nu este posibil pe acest teren, nefiind adiacent la nicio circulație carosabilă publică. Terenului este deschis doar la circulații publice pietonale, astfel: 11,35 m la aleea pietonală adiacentă pe latura de nord, respectiv 9,07 metri la promenadă, adiacentă pe latura de est. Acestea au lățimi de 3,5 metri, respectiv 10 metri.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

O nouă documentație urbanistică lansată în consultare publică. Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENTE)

 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Tragedia din Valencia, semnal de alarmă pentru constructorii din întreaga lume

25 Feb 2024 863

Tribunalul Constanța Amânare în procesul prin care se cere anularea autorizației de construire pentru firmele Sim-Mat Construzioni și Cosmo Imobiliare

25 Feb 2024 453

Imobiliare Constanța Firma pe care funcționează magazinele Sevda, undă verde pentru hotelul de patru etaje de la Eforie

24 Feb 2024 684

Hotelul Dunărea din Mamaia se vinde. Proprietarul, fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, cere 5,5 milioane de euro

23 Feb 2024 915

Undă verde de la Mediu Patru imobile de 10 etaje, la 23 August, județul Constanța! Cine investește?

22 Feb 2024 1504

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 3108

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru Carrefour Romania. Ce investiție vrea să realizeze în municipiu?

20 Feb 2024 1582

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2453

Imobiliare Constanța Un hotel din Eforie va fi modernizat și se va construi o piscină exterioară

19 Feb 2024 708

Imobiliare Constanța Alexio Star Development Sun SRL va edifica un bloc de 6 etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu

16 Feb 2024 544

Imobiliare Constanța Proiectul Saraesa, modificat. Imobilul ridicat de DCB Mamaia Development SRL va avea 10 etaje

15 Feb 2024 674

Investiții imobiliare Consiliul Județean Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru investitorii de la Design Luaconstruct SRL

15 Feb 2024 619

Imobiliare Constanța Autorizație de construire nouă pentru investiția lui Panait de pe strada Primăverii din municipiu

15 Feb 2024 1276

Prefectul Județului Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Stely Metal SRL. Vizată, investiția din Mamaia

14 Feb 2024 774

Imobiliare Constanța Constantin Frățilă poate supraetaja imobilul de pe Baba Novac. A ieșit autorizația de construire

14 Feb 2024 745