O nouă documentație urbanistică lansată în consultare publică. Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENTE)

  • Publicul este invitat să consulte documentele și să formuleze observații la adresa bd. Tomis, nr.51 -Serviciul Planificare Urbană și Mediu, la adresa de e-mailprimarie@primaria-constanta.ro, ori depuse la Centrul de informare cetățeni din incinta City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr.116C
  • Prin acest PUD se cere reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter
  • Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 244154, aflat în intravilan
  • Folosirea actuală a terenului este curți construcții
  • Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial
  • Inițiatorul PUD-ului este societatea Magic Still SRL iar elaborator, SC All Arhitectura SRL
 

Primăria Constanța a lansat în consultare, propunerile preliminare pentru Planul Urbanistic de Detaliu pentru o nouă structură turistică și de comerț, în stațiunea Mamaia, zona Cazino.

Publicul este invitat să consulte documentele și să formuleze observații referitoare la prevederile propuse, în scris: prin poștă, la adresa bd. Tomis, nr.51 -Serviciul Planificare Urbană și Mediu, la adresa de e-mailprimarie@primaria-constanta.ro, ori depuse la Centrul de informare cetățeni din incinta City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr.116C.

Prin acest PUD se cere reglementarea terenului pentru construirea unei structuri turistice cu spațiu comercial la parter.

Inițiatorul PUD-ului este societatea Magic Still SRL iar elaborator, SC All Arhitectura SRL, vezi secțiunea „documente”.
 
Documentația se află în consultare până pe 15.08.2022 iar comunicarea rezultatelor se va face în perioada 16.08-25.08.2022.
 
 
Obiectul lucrării este stabilirea configurării pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform PUZ aprobat, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate, și în special cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul de patrimoniu în zona de protecție a căruie se află, și anume ansamblul Cazino-Mamaia, monument istoric cu codul CT-II-a-B-21001.
 
Prezentul PUD are caracter de reglementare specifică și se elaborează în scopul aprofundării prevederilor din PUG și PUZ aprobat prin HCLM 121 din 24.05.2013, corelate cu condiționările din certificatul de urbanism.
 
Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 244154, aflat în intravilan.

Folosirea actuală a terenului este curți construcții.

Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial.

Suprafața terenului este de 113 mp. Conform certificatului de urbanism 2623 din 08.09.2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al terenului, destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzatoare Zonei A, UTR 8, pct. 51 – alimentație publică, cazare, comerț, servicii.

În prezent, terenul este construit și amenajat, având un corp de clădire cu suprafață de 74 de mp la sol, precum și diverse trotuare și platforme pietonale, în directă relație cu promenada Mamaia, zona Cazino.

Spații verzi nu sunt prezente.
 
Conform cadastrului, pe teren se află corpul C1 - 74 mp; S construită totală = 74 mp P.O.T. existent = 65% C.U.T. existent = 0,65 3.4.
Zona se află în centrul stațiunii Mamaia, între Cazino și Castel (fostul Palat Regal).

Clădirile de pe teren fac parte din zona Piațeta Cazino, conform certificatului de urbanism.

Terenul aflat în studiu, cu suprafața de 113 de mp, se află integral în proprietate privată a persoanelor fizice. Parcela învecinată la sud este de asemenea aflată în proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice.

Restul terenurilor vecine aparțin municipalității.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Autorizație de construire pentru o terasă din Mamaia! Cum se modifică

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou Plan Urbanistic de Detaliu pentru supraetajarea unui imobil a fost lansat în consultare publică de Primăria Constanța (DOCUMENTE)

05 Oct 2022 576

PUD-ul celor de la Orient Construct Decor care construiesc în stațiunea Mamaia se află în consultare publică (DOCUMENTE)

04 Oct 2022 508

Primăria comunei 23 August, județul Constanța închiriază mai multe spații comerciale. Detalii din anunțul de închirere

03 Oct 2022 336

Investiție în Mamaia Nord Mai multe persoane fizice supraetajează blocul pe care îl ridică la Năvodari

30 Sep 2022 875

Nova Property Development ridică două blocuri de 10 și 8 etaje la Constanța

30 Sep 2022 627

Decizie luată de Consiliul Concurenței! Vizată o societate care dezvoltă proiecte imobiliare rezidențiale

29 Sep 2022 515

Undă verde pentru supraetajarea blocului din Mamaia ridicat de GMT Building Invest SRL și New Chic Next SRL

29 Sep 2022 686

Gheorghe Neagu de la Manhattan Residence vrea blocuri de 10 etaje la Năvodari

23 Sep 2022 669

PUZ-ul pentru dezvoltarea unui cartier rezidențial în proximitatea zonelor comerciale de pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 1175

Terenuri scoase la vânzare de Primăria Cernavodă. Cine sunt noii proprietari

21 Sep 2022 609

O nouă firmă de imobiliare pe piața din Constanța! Fondatorul a preluat anul trecut o societate de la un inspector al Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

21 Sep 2022 756

Elemo SRL ridică o hală și un bloc de locuințe de serviciu în municipiul Constanța

20 Sep 2022 586

Două firme și o persoană fizică au cumpărat terenuri de la Primăria Murfatlar. Despre cine este vorba

17 Sep 2022 829

Certificat de urbanism pentru Complex Savoy SA. Este vizată construirea unui imobil de 8 etaje în Mamaia

16 Sep 2022 641

PUD inițiat de Marinii Buildings Development SRL, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

15 Sep 2022 636