Primăria Constanța a emis autorizația de construire Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ cu bani alocați prin PNRR

  • Autorizația de construire nr. 298, emisă de Primăria Constanța constă în reabilitare Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“.
  • Actul de urbanism este valabil doi ani.
  • Proiectul vizează reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a imobilului în care funcționează unitatea de învățământ.
  • Fondurile sunt alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
 
Primăria Constanța a emis, pe data de 5 aprilie 2024, un act de urbanism necesar reabilitării Școlii Gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza“. Mai exact este vorba despre autorizația de construire nr. 298, care constă în: Reabilitare Școala Gimnazială nr.39 „Nicolae Tonitza“ de pe strada Solidarității nr. 8 din Constanța. Actul de urbanism este valabil doi ani. Proiectul vizează reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a imobilului. Fondurile sunt alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
 
Clădirea Școlii Gimnaziale nr.39 „Nicolae Tonitza“ a fost construită în anul 1981, cu un regim de înălțime de P+3Etaje. Având în vedere lunga perioada de exploatare a acesteia, se constată un grad avansat de uzură fizică, de unde rezultă necesitatea reabilitării imobilului. Obiectivul specific al proiectului este scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră și a consumului anual de energie primară, prin utilizarea surselor regenerabile și neregenerabile.
 
Reabilitarea termoenergetică a clădirii constă în următoarele intervenții: termoizolarea soclului clădirii cu polistiren extrudat, termoizolarea pereților exterior și a aticului, cu vată minerală montată pe fața exterioară a pereților, reabilitarea terasei, prin decopertarea tuturor straturilor existente până la betonul de pantă și înlocuirea sistemului prin introducerea de polistiren expandat, înlocuirea tâmplăriei exterioare – uși și ferestre – existente, aflată în stare bună, dar neetanșă, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, crearea/adaptarea intrărilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și alte măsuri de dezvoltare durabilă, înlocuirea instalației de iluminat interior, lucrări de creștere a performanței energetice aferente instalațiilor termice și sanitare, înlocuirea sistemului electric etc.
 
Reamintim că, în vara anului 2023, Primăria Constanța a atribuit  contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare reabilitării termice a Școlii nr. 39 „Nicolae Tonitza“ societății Holiday D’Sign Consult SRL. Valoarea contractului a fost de 200.000 de lei fără TVA, adică 238.000 de lei cu TVA.

 

Despre Holiday D’Sign Consult SRL


 
Holiday D’Sign Consult SRL are sediul în Ploiești, a fost înființată în anul 2006 și se ocupă cu activități de arhitectură. Capitalul social subscris, de 250 de lei, integral vărsat, este compus din 25 de părţi sociale.

Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic și administrator este Adrian Dinu. Pentru anul 2022, firma cu 3 salariați a raportat  o cifră de afaceri de 1.376.575 de lei și un profit net de 106.708 lei.
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Reabilitarea imobilului Școlii Gimnaziale nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța, în linie dreaptă
 
Holiday D'Sign Consult elaborează documentaţia tehnico-economică de reabilitare a școlii "Nicolae Tonitza" din Constanța (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu o firmă din Medgidia! Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

29 Apr 2024 172

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 201

Licitații publice Real Data Solutions SRL furnizează servicii de mentenanță pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Apr 2024 213

Un imobil de pe strada Arhiepiscopiei din Constanța crește pe verticală. Datatur SRL a obținut un act de urbanism de la Minicipalitate

29 Apr 2024 275

Licitații Constanța Unitățile școlare din Tuzla vor fi dotate, prin Planul National de Redresare și Reziliență, cu mobilier școlar și echipamente digitale (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 228

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 271

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, apel în procesul cu Primăria Cerchezu! Biserica trebuie să achite peste 10.000 de lei primăriei

29 Apr 2024 246

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 233

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 253

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 368

Hală, pe strada Celulozei din Constanța. Moc Fabrication SRL are acordul Municipalității

29 Apr 2024 288

Cumpărări directe Constanța Imobilele din Cernavodă, evaluate de Topcadex SRL. Primaria Cernavoda va scoate din conturi peste 120.000 de lei (DOCUMENT)

29 Apr 2024 268

Primăria Cumpăna, Județul Constanța Peste 300 de vârstnici și persoane cu dizabilități vor primi de Paște produse alimentare

29 Apr 2024 254

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 472

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 509