Primăria Năvodari va construi un bazin de înot. Ce facilități va avea? (DOCUMENT)

foto: Pixabay
  • Investiția presupune construirea unui bazin de înot în cadrul bazei sportive Năvodari
  • Terenul pe care se propune a se finanța construirea bazinului didactic de înot și agrement este amplasat în Orașul Năvodari, str. Constanței nr. 2 bis
  • Bazinul de înot se propune a se construit conform proiectului aflat în proprietatea Companiei Naționale de Investiții, proiect tip nr. 025 din 2021, elaborat de Concrete & Design SRL, adaptat la configurația amplasamentului și la necesitățile ce rezultă din forma și orientarea terenului
 
Primăria orașului Năvodari a depus, recent, la APM Constanța, memoriul de prezentare pentru procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire bazin de înot, în orașul Năvodari”.
 
Conform documentației amintite, orașul Năvodari are o remarcabilă tradiție sportivă pe care locuitorii orașului o prețuiesc atât prin prisma palmaresului echipei de rugby, cât și prin performanțele obținute în jocul de fotbal – echipa de fotbal a orașului activând o perioadă semnificativă în primele eșaloane sportive ale țării, în jocul de handbal prin remarcabilele premii obținute la nivel de copii și juniori sau canotaj – la Năvodari funcționând de zeci de ani Centrul Olimpic de Canotaj ș.a.
 
Investiția presupune construirea unui bazin de înot în cadrul bazei sportive Năvodari, investiție ce se va amplasa pe terenul aflat în proximitatea Stadionului Flacăra a orașului Năvodari, zonă accesibilă atât circulației pietonale cât și accesului cu autovehicule sau mijloace de transport în comun (linia de transport Năvodari –Stațiunea Mamaia Nord – Stațiunea Mamaia – Constanța).
 
Terenul pe care se propune a se finanța construirea bazinului didactic de înot și agrement este amplasat în Orașul Năvodari, str. Constanței nr. 2 bis, județul Constanța și este în proprietatea UAT Orașul Năvodari, fiind identificat cu număr cadastral 123739, având o suprafață de 12721 mp. Terenul este liber de construcții.
 
Bazinul de înot se propune a se construit conform proiectului aflat în proprietatea Companiei Naționale de Investiții, proiect tip nr. 025 din 2021, elaborat de Concrete & Design SRL, adaptat la configurația amplasamentului și la necesitățile ce rezultă din forma și orientarea terenului.
 
Realizarea investiției presupune execuția unui bazin de înot acoperit didactic și de agrement. Prin proiectare se vor lua toate măsurile care conform Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, impune obligativitatea realizării și menţinerii pe întreaga durata de existență a construcţiilor a următoarelor cerinţe fundamentabile aplicabile: rezistența mecanică și stabilitate, securitate la incendiu, igiena, sănătate și mediu înconjurător, siguranţa și accesibilitate în exploatare, protecţia împotriva zgomotului, economia de energie și izolare termică.
 
Numărul estimat de utilizatori - în bazinul de înot acoperit propus a fi realizat se vor desfășura prioritar următoarele activităţi: a. ore de pregătire sportivă. - utilizarea bazinului se va face zilnic 8 ore x 6 culoare x 3 sportivi/culoar rezultând în medie 240 sportivi – persoane/zi; b. ore de pregătire fizică pentru sportivii de performanță din secţiile Clubului Sportiv Năvodari în medie 25 sportivi/zi; c. ore de educaţie fizică - estimarea este de 16 ore/săptămână x 6 culoare-oră x 3 elevi/culoar, rezultând un număr de 288 de elevi/ săptămână; d. participarea la programe de înot recreativ și de întreținere - înot recreativ pentru copii și populaţia matură, cu vârste între 8-65 ani: 3 ore/zi - cca 80 persoane/zi. La acest program se adaugă și cursuri pentru iniţiere înot copii și adulţi cu o medie de 2 ore/zi, reprezentând 40 persoane/zi. Va rezulta un grad de încărcare al bazinului din cadrul orarului de funcţionare spre procent maxim de 100%, media zilnică fiind de 14 ore. Cele 74 de ore pe săptămână (luni - sâmbătă) disponibile urmand a fi utilizate în totalitate.
 
Conform Certificatului de Urbanism, toate utilitățile necesare obiectivului există pe teren și clădirea se va putea racorda la furnizori, după obținerea autorizației de construire. Utilitățile de care va beneficia complexul sunt: alimentare cu apă, canalizare, telefonizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, transport urban, salubritate.

 
Bazinul de înot va fi utilizat pentru competiții sportiv, pentru practicare înotului de performanță sau de întreținere și pentru competiții școlare (și nu numai), de către copii din oraș sau de către cei aflați în cantonament în zona de litoral, amplasamentul propus al investiției aflându-se la doar 2 km de stațiunea Mamaia Nord sau 7 km de stațiunea Mamaia.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen în dosarul dintre Prefectul Județului Constanța, primarul de la Năvodari și ZF Rentap SRL

15 May 2024 664

Licitații Constanța PG Delta Electron SRL modernizează străzile din Grădina, cu peste 700.000 de euro (DOCUMENT)

15 May 2024 445

Cumpărări directe Constanța Apă Canal Proiect SRL, un nou contract adjudecat de la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

15 May 2024 496

Finanțarea asigurată de PNRR Sistem de supraveghere video și spații urbane dotate cu infrastructuri TIC, implementat de Primăria Năvodari

15 May 2024 377

Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

14 May 2024 542

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică în vederea închirierii următoarelor spații situate în imobilul Centru Transfrontalier

13 May 2024 277

Prefectura Constanța a făcut recurs în dosarul privind anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL

12 May 2024 1203

Casa de Cultură din Năvodari, modernizată prin POR 2014–2020. Sala de spectacole, gata în proporție de 26%

07 May 2024 406

Primăria Năvodari, județul Constanța închiriază trei spații. Ce suprafață au și unde sunt situate

06 May 2024 2289

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 570

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 835

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 389

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 506

OMD Mamaia Nord și Primăria Năvodari, pregătite de sezonul estival 2024 Primarul Florin Chelaru - „Vom crea un climat de siguranță pentru toți turiștii“

24 Apr 2024 126

Cumpărări directe Constanța Romtara Pest SRL, contract de 50.000 de euro cu Primăria Năvodari pentru dezinsecție aeriană (DOCUMENT)

21 Apr 2024 573