Un nou Plan Urbanistic pentru o investiție în zona Cazino din stațiunea Mamaia, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

  • Inițiatorul PUD-ului este este Ioan Obreja iar elaborator este compania ALL Arhitectura SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul Primăriei Constanța în atenția Biroului Planificare Urbană până pe 01.11.2023
  • Observațiile pot fi transmise prin email: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Primaria Municipiului Constanta - B-dul Tomis nr. 51 , etaj 2, cam.21  sau depuse la registratura Primăriei Municipiului Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - B-dul Lăpușneanu nr.116 C
  • Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face între 02.11 -12.11.2023
 
 
 
 
Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare ale Planului Urbanistic de Detaliu pentru un imobil situat în Mamaia, zona Cazino, vezi secțiunea „documente".
 
Inițiatorul PUD-ului este este Ioan Obreja iar elaborator este compania  ALL Arhitectura SRL.
 
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile online pe site-ul Primăriei Constanța în atenția Biroului Planificare Urbană până pe 01.11.2023.
 
Observațiile pot fi transmise prin email: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă la adresa Primaria Municipiului Constanta - B-dul Tomis nr. 51 , etaj 2, cam.21  sau depuse la registratura Primăriei Municipiului Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - B-dul Lăpușneanu nr.116 C.
 
Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului, conf. H.C.L. 322/2016 privind aprobarea Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța.
 
Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face între 02.11 -12.11.2023.
 

Obiectul PUD-ului este stabilirea configurării pe terenul aflat în Constanța, stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform P.U.Z. aprobat, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate, și în special cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul de patrimoniu în zona de protecție a căruie se află, și anume ansamblulCazino-Mamaia, monument istoric cu codul CT-II-a-B-21 001 .
Acesta este motivul pentru care a fost solicitată întocmirea documentației de urbanism de față.
 

Documentația asigură condițiile de amplasare, dimensionare, conformare și servire edilitară a obiectivului pe parcelă, în corelare cu funcțiunea predominantă și vecinătățile imediate.
 
Prezentul P.U.D. are caracter de reglementare specifică și se elaborează în scopul aprofundării prevederilor din P.U.G. și P.U.Z. aprobat prin H.C.L.M. 1 21 din 24.05.2013, corelate cu condiționările din certificatul de urbanism.
 
Pe terenul care a generat PUD, inițiatorul intenționează să ridice o structură turistică și de comerț.
 
Terenul este înscris în cartea funciară a UAT Constanța cu numărul cadastral 239373, aflat în intravilan.
 
Folosirea actuală a terenului este curți, construcții. Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial.
 
Suprafața terenului estede 135 mp.
 
Conform certificatului de urbanism 2237 din 26.07.2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al terenului, destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzatoare Zonei A, UTR 8, pct 51– alimentație publică, cazare, comerț, servicii.
 
Terenul aflat în studiu, cu suprafața de 135 de mp, se află integral în proprietate privată a persoanelor fizice. Parcela învecinată la nord este de asemenea aflată în proprietatea privată a persoanelor fizice și juridice. Restul terenurilor vecine aparțin municipalității.
 
 
PRECIZĂRI:
 

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Imobiliare Constanța Magic Still vrea să construiască o structură turistică în zona Cazino din Mamaia (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța Amânare în procesul prin care se cere anularea autorizației de construire pentru firmele Sim-Mat Construzioni și Cosmo Imobiliare

25 Feb 2024 344

Imobiliare Constanța Firma pe care funcționează magazinele Sevda, undă verde pentru hotelul de patru etaje de la Eforie

24 Feb 2024 640

Hotelul Dunărea din Mamaia se vinde. Proprietarul, fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, cere 5,5 milioane de euro

23 Feb 2024 882

Undă verde de la Mediu Patru imobile de 10 etaje, la 23 August, județul Constanța! Cine investește?

22 Feb 2024 1400

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 2940

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru Carrefour Romania. Ce investiție vrea să realizeze în municipiu?

20 Feb 2024 1566

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2442

Imobiliare Constanța Un hotel din Eforie va fi modernizat și se va construi o piscină exterioară

19 Feb 2024 695

Imobiliare Constanța Alexio Star Development Sun SRL va edifica un bloc de 6 etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu

16 Feb 2024 532

Imobiliare Constanța Proiectul Saraesa, modificat. Imobilul ridicat de DCB Mamaia Development SRL va avea 10 etaje

15 Feb 2024 670

Investiții imobiliare Consiliul Județean Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru investitorii de la Design Luaconstruct SRL

15 Feb 2024 608

Imobiliare Constanța Autorizație de construire nouă pentru investiția lui Panait de pe strada Primăverii din municipiu

15 Feb 2024 1264

Prefectul Județului Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Stely Metal SRL. Vizată, investiția din Mamaia

14 Feb 2024 770

Imobiliare Constanța Constantin Frățilă poate supraetaja imobilul de pe Baba Novac. A ieșit autorizația de construire

14 Feb 2024 734

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism emis de primărie pentru cinci blocuri de 11 etaje

14 Feb 2024 821