Un nou PUZ lansat în consultare publică de municipalitate. Este vizat un amplasament situat la limita dintre municipiul Constanța și Valu lui Traian (DOCUMENT)

 

 
 
  • Beneficiarul PUZ-ului este Ana-Maria Malciu iar elaborator este Proiect Company Construct SRL
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul primăriei municipiului Constanța, în atenția Serviciului de Planificare Urbană până pe 23.12.2023
  • Prezentul Plan Urbanistic Zonal propune modificarea retragerilor aprobate anterior și devierea circulației auto pe o alta arteră decât pe cea inițial propusă
  • Planul Urbanistic Zonal va face obiectul unei dezbateri publice pe 20.12.2023, de la ora 10.00 în sala Remus Opreanu
  • Rezultatele procesului de consultare vor fi comunicate în intervalul 24.12.2023-02.01.2024
 

Primăria Constanța a lansat în consultare anunțul privind elaborarea PUZ - modificare retrageri, sola 104, parcela A929/34/2, intravilan, nr. cadastral 250980 din municipiul Constanța, zona Valu lui Traian.

Beneficiarul PUZ-ului este Ana-Maria Malciu iar elaborator este Proiect Company Construct SRL.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul primăriei municipiului Constanța, în atenția Serviciului de Planificare Urbană până pe 23.12.2023.
 
Observațiile pot fi transmise prin e-mail la: primarie@primaria-constanta.ro sau prin posta la adresa: Primăria Municipiului Constanța: Bd. Tomis, nr. 51, et. 2, Serviciul Planificare Urbană sau depuse la registratura Primariei Constanta, la Centrul de Informare Cetateni, din incinta City ParkMall Bd. Al. Lăpușneanu nr. 116C.

Prezentul Plan Urbanistic Zonal propune modificarea retragerilor aprobate anterior și devierea circulației auto pe o alta arteră decât pe cea inițial propusă.
 
În rest, activitățile, indicii urbanistici și alte prerogative stipulate în PUZ-ul anterior vor fi preluate întocmai în prezentul PUZ, astfel încât intervenţiile de reparaţii, consolidări, extinderi, modernizări sau edificarea de construcţii noi sau de modernizare a drumurilor existente să se facă mult mai uşor.

 
În acest fel protejarea zonei să fie bine reglementată din punct de vedere urbanistic şi totodata să contribuie la dezvoltarea economică a localitaţii.
 

Pentru edificarea de construcţii noi se propun măsuri care să întărească caracterul existent al zonei sau care să îl îmbunătăţească din punct de vedere vizual respectându-se arhitectura zonei cu imobile cu forme simple, finisaje simple si durabile si arhitectură contemporană.
 
Totodată este interzisă acoperirea şarpantei construcţiilor cu şiţă sau şindrilă, prin prevederile Planului Urbanistic General existent.
 
Acoperişurile pot fi terasate în totalitate, parţial sau cu şarpantă, dar nu cu o pantă mai mare de 45%, vezi secțiunea „documente".
 
În cadrul acestui Plan Urbanistic Zonal initial s-a reglementat zonificarea din punct de vedere funcţional şi au rezultat urmatoarele zone:
 
A2 – subzone unităților mici și mijlocii de producție și servicii
 
Utilizări admise:
- A2 - activități productive, de depozitare, cercetare industrială și de comerț, reparații și întreținere auto, stații de benzină, comerț alimentație publică, și servicii personale, locuințe de serviciu.
 
Utilizări admise cu condiționari:
 
- birouri profesionale sau de afaceri; servicii pentru afaceri; instituții financiare sau bancare; poștă și telecomunicații; produție manufacturieră; depozite și complexe de vânzări engros cu excepția celor care utilizează substanțe explozive sau toxice comform legilor;
 
Utilizări interzice:
- activităti poluante și care reprezintă risc tehnologic; utilități publice, de învățământ, de sport.
 
Planul Urbanistic Zonal va face obiectul unei dezbateri publice pe 20.12.2023, de la ora 10.00 în sala Remus Opreanu.
 
Rezultatele procesului de consultare vor fi comunicate în intervalul 24.12.2023-02.01.2024.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Afaceristul Zeido Jamal a depus la APM documentația pentru un nou PUZ. Vrea să construiască mai multe imobile în Năvodari (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Mediu Patru imobile de 10 etaje, la 23 August, județul Constanța! Cine investește?

22 Feb 2024 708

Imobiliare Constanța Zona Peninsulară. Casa de pe strada Aristide Karatzali nr. 8 prinde contur. Cine sunt investitorii? (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 2687

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru Carrefour Romania. Ce investiție vrea să realizeze în municipiu?

20 Feb 2024 1424

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2360

Imobiliare Constanța Un hotel din Eforie va fi modernizat și se va construi o piscină exterioară

19 Feb 2024 676

Imobiliare Constanța Alexio Star Development Sun SRL va edifica un bloc de 6 etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu

16 Feb 2024 514

Imobiliare Constanța Proiectul Saraesa, modificat. Imobilul ridicat de DCB Mamaia Development SRL va avea 10 etaje

15 Feb 2024 660

Investiții imobiliare Consiliul Județean Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru investitorii de la Design Luaconstruct SRL

15 Feb 2024 598

Imobiliare Constanța Autorizație de construire nouă pentru investiția lui Panait de pe strada Primăverii din municipiu

15 Feb 2024 1255

Prefectul Județului Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Stely Metal SRL. Vizată, investiția din Mamaia

14 Feb 2024 761

Imobiliare Constanța Constantin Frățilă poate supraetaja imobilul de pe Baba Novac. A ieșit autorizația de construire

14 Feb 2024 712

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism emis de primărie pentru cinci blocuri de 11 etaje

14 Feb 2024 806

Imobiliare Constanța Lucrări de prospecțiuni pentru apă geotermală din perimetrul Vadu Oii. Documentație, depusă la Mediu

13 Feb 2024 530

Maurer Imobiliare Constanța SRL continuă investițiile imobiliare în municipiul Constanța

12 Feb 2024 893

Imobiliare Constanța COMCM SA se poate apuca de desființat construcțiile de pe bulevardul Aurel Vlaicu

11 Feb 2024 972