Un politician de la Brăila, liber să ridice un bloc pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului din Mamaia (DOCUMENT)



Primăria Constanța a lansat luna trecută, în consultare, documentația privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu - construire imobil în zona grădina Teatrului de vară - Complex Perla, Stațiunea Mamaia.

Beneficiarul PUD-ului este Daniel Angelin Cîrîc iar elaborator este SC Proiect Company Construct SRL.

Cîrîc Daniel Angelin este un om de afaceri din Însurăței, județul Brăila care a candidat la primăria orașului brăilean atât în 2008 cât și în 2020.

Din 2022 a devenit președintele organizației PNL din Însurăței.

 Revenind la PUD, pe teren se propune stabilirea zonei edificabile pentru ca în viitor să se poată realiză un imobil S+P+M+5E-6E cu destinația de imobil de apartamente.  Terenul care face obiectul PUD-ului este situat în intravilanul municipiului Constanța, în stațiunea Mamaia, în zona Teatrului de Vara, zona Hotelului Perla, chiar pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului de Vară, iar conform certificatului de urbanism, destinaţia terenului stabilita prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate cuprinde: hotel , extindere și supraetajare.

Activitățile admise sunt: funcțiuni de turism, apartamente de vacanță, locuințe permanente individuale și colective, funcțiuni pentru alimentație publică, loisir, funcțiuni de comerț, funcțiuni sportive, de agrement, de cultură, de sănătate sau funcțiuni legate de culte.

Utilizari admise cu condiționări: construcții și instalații demontabile pentru funcțiuni comerciale și de alimentație publică realizate numai cu ocazia unor evenimente culturale, sportive, târguri, expoziții sau corturi cu caracter provizoriu.
 

Sunt interzise orice activități de orice tip care sunt poluante și prezintă risc tehnologic sau incomodează prin traficul generat.
 
Terenul care a generat PUD are o suprafaţă de 804.00 mp și este inclus într-o suprafaţă de studiu de aproximativ 13.130 mp.


Terenul ce a generat PUD-ul este proprietate privată apartinand lui Cîrîc Daniel Angelin și Cîrîc Lenuța, dobândit prin act de vânzare-cumpărare identificat cu numărul cadastral 253899 conform carte funciară nr. 253899.

În prezent, pe teren exista o construcție cu parter aflată în stare avansată de degradare și o platformă betonată. Acestea au avut rol de spațiu de alimentație publică, respectiv aici a funcționat Grădina Teatrului de Vară.

Pe teren se propune stabilirea zonei edificabile pentru ca în viitor să se poată realiză un imobil S+P+M+5E-6E cu destinația de imobil de apartamente.

Perimetral se vor realiza piloți secanți ce se vor fora în teren la distanța prevazută în cadrul Codului Civil iar subsolul va găzdui parcarea și spatiile tehnice.
Suprastructura va respecta normativele, astfel încât în final să rezulte un imobil cu aspect modern ce va respecta arhitectura existentă în zonă.

Prin PUD-ul prezent se mai dorește și stabilirea acceselor auto și pietonale ce se vor propune pe zonele de nord, sud și est.
 
Publicul a putut să trimită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei Constanța, până pe 08.06.2023.

Din raportul de consultare, reiese că nu au existat puncte de vedere, în condițiile în care vecinătățile terenului care face obiectul acestui Plan Urbanistic de Detaliu este reprezentat de alte terenuri care aparțin domeniului public al Primăriei Constanța, vezi secțiunea „documente".


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Omul de afaceri Sorin Ștefănescu supraetajează o clădire din centrul Constanței!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stațiunea Mamaia din Constanța, înainte de minivacanță (Galerie FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 235

Primăria Constanța la judecată cu administratorul vilei turistice Mizuumi din stațiunea Mamaia

27 Apr 2024 259

CT Bus Atenție, călători! Liniile 5-40 și City tour vor fi deviate în orașul Constanța

26 Apr 2024 612

Firme Constanța Crescendo LCL SRL se divide. Verton SRL, societate nou înființată, va prelua două active din stațiunea Mamaia. Iată cum arată capitalul social

26 Apr 2024 273

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 461

Anunț important pentru locuitorii și turiștii din Constanța. Autobuzele etajate vor circula în minivacanța de Paște și 1 Mai

26 Apr 2024 378

ATIMMT și OMD Mamaia Constanța Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, la Pavilionul Expozițional Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 384

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 389

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 340

Știri Constanța Restricții de trafic pe bulevardul Mamaia!

25 Apr 2024 418

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 498

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 642

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 602

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 677

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 699