Interviul on line cu viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău s-a terminat, tema a fost"Reamenajarea urbanistică şi arhitecturală a zonei peninsulare"


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ioana

05 Nov, 2010 20:39

D-le viceprimar, apreciez dorinta dvs. de implicare in problemele grave ale strazii Traian insa, din nefericire, in calitatea dvs. afisata de responsabil al resortului investitiilor municipale, se constata ca, pe langa faptul ca sunteti un novice in domeniu, informarile pe care le transmiteti opiniei publice si care contin informatii tehnice care ar trebui sa fie fundamentate tehnic si relevante, sunt elaborate de functionari recunoscuti ca diletanti in domeniul investitiilor, fara cultura tehnica de specialitate, preocupate mai degraba de parvenire si trafic de influenta in interes propiu decat de problemele orasului. Dati-le un test pe o tema de interes (de exemplu:"Investitiile si rolul lor in societatea contemporana, solutii moderne de finantare a invetitiilor"), ori o dictare, si va veti convinge.

Daniel

05 Nov, 2010 05:29

De ce se amana retrocedarea propietatiilor in zona Peninsula, D-le Fagadau? Ce interese sunt in spatele acestor tergiversari?

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

04 Nov, 2010 10:19

@Teodor: Il invit pe domnul Teodor ca si pe toti constantenii preocupati de restaurarea zonei peninsulare in cazul in care au propuneri concrete si sugestii constructive, initiative civice sa mi le adreseze la adresa de posta electronica:decebal@fagadau.ro si va garantez ca toate propunerile constructive vor fi analizate nu de Fagadau si Mazare ci de catre specialistii interni si externi care lucreaza la acest proiect.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

04 Nov, 2010 10:16

@Democratia si Interesul: datele sunt absolut corecte si inca de la inceput intentia mea a fost de a aplica pe suma maxima pe care o permitea ghidul de finantare. Consider ca aceasta personalitate marcanta pentru Constanta, care a fost Carol I merita mai mult decat un parc in zona peninsulara. Intepatura cu cine va executa lucrarile o consider ca nefiind la adresa mea, pentru ca va garantez ca licitatia va fi transparenta prin sistemul SEAP si voi solicita participarea in comisie a reprezentantilor ANPM.

invitat Ziua de Constanta Interviu Online

04 Nov, 2010 10:07

@Flori:PUZ pentru zna peninsulara este in elaborare. el a fost un pic amanat pentru a vedea ce proiecte ne vor fi aprobate de catre Autoritatea de mediu in cadrul PID. La sfarsitul lunii mai 2010 am obtinut avizul autoritatii de managent pentru PID si va pot spune ca PUZ va ingloba aceste proiecte. le voi detalia pentru ca sunt multe intrebari legate de zona peninsulara. Primul proiect, cle mai avantasat, procedura de achizitie fiind pe SEAP este cel legat de consolidarea si reamenajarea falezei municipiului Constanta in zona cuprinsa de Poarta 1 si Portul turistic Tomis. Stim ca in momentul de fata aceasta faleza nu arata fericit dar va rog sa intelegeti ca in momentul in care aplici pe fonduri structurale, primarul si toti factorii din primarie semneaza declaratii care sa certifce faptul ca in ultimii 5 ani nu au fost cheltuiti bani publici pentru tipurile de lucrari pe care le soliciti sa fie finantate. Potrivit estimarile realiste lucrarile la faleza vor incepe in toamna lui 2011 - vorbim de evaluari, de semnare contracte de finantare. Fondurile vor fi cele structurale. A fost o mica intarziere in aprobarea PID, dar acum lucrurile au intrat in linie dreapta. Un alt doilea proeict in cadrul PID este refacerea Pietei Ovidiu si a treptelor de acces dinspre strada termenele Romane inspre Portul turistic Tomis. Pentru acest proiect avem studiul de teren si documentatiei DALI. Al treilea proiect se refera la papionul de strazi principale generat de alura Peninsula, vom ataca si stradutele secundare. Toata zona penisnulara va fi din punct de vedere al infrastructurii inobilata cu mobilier urban specific unui oras istoric demn si european. De asemenea se va sistematiza si circulatia, Piata Ovidiu va fi evitata. Tot in cadrul proeictelor pentru zona peninsulara, am aplicat la ANFM pentru doua proiecte de parcuri: parcul carol 1 din zona peninsulara si parcul din zona CET. Estimez ca in anul 2014 cel tarziu in 2015 , Peninsula va avea o noua fata. este vorba despre un efort financiar major dar si despre un cadru legislativ nu tocmai prietenos din punct de vedere al usurintei interventiei autoritatii locale in aceasta zona istorica culturala.

Miodrag Neacsu

03 Nov, 2010 20:36

Sa ne spuna domnul viceprimar care sunt interesele administratiei in zona peninsulara? L-AM URMARIT PE INVITATUL DVS IN CATEVA APARITII IN MEDIA SI MI S-A PARUT UN OM CINSTIT SI MANAT DE BUNE INTENTII. NU AS VREA SA MA INSEL PE VIITOR. AVEM NEVOIE DE OAMENI TINERI CARE SA CONDUCA ACEST ORAS, IAR DOMNUL FAGADAU AR PUTEA SA FIE O ALTERNATIVA, CU CONDITIA SA SE DELIMITEZE DE ACTUALA GASCA DE LA PRIMARIE.

teodor

03 Nov, 2010 11:58

Luati-i Peninsula lui Fagadau!Luati-i Peninsula lui Mazare! Ati aflat ca orasul are si un centru istoric? Aceasta administratie a fost ca un blestem pentru orasul Constanta.Luati mana de pe Constanta! Ati mutilat orasul,construind la plesneala,asa cum va dicteaza propriile interese.Nu sunteti in stare de nimic frumos.In afara de carciumi,magazine etnobotanice,scaune pe trotuar si panouri cu reclame,nu mai stiti alceva nimic.Nu ati fost in stare 10 ani,sa dati un var pe soclul statuii lui Ovidiu.Nu ati plantat o floare acolo,si l-ati calificat pe Ovidiu paznic in parcare.Voi vreti sa faceti reamenajarea urbanistica si arhitecturala a zonei peninsulare.Lasati oamenii inteligenti sa se ocupe de asa ceva.Afara cu voi din oras!

strada Traian

02 Nov, 2010 17:37

asa este cand gandul suprem este,,sfantul comision,,iar lucrari de interes pentru obste sunt lasate pe mana iresposabila...

Dumitru

02 Nov, 2010 17:35

D-LE FAGADAU,VAD CA AVETI O UMBRA DE INCERTITUDINE IN CEEA CE PRIVESTE SIGURANTA SI SECURITATEA VIETII OAMENILOR DIN ACEASTA ZONA !!!!PROPUN SA VA MUTATI DVS.IN LOCUL MEU SI AL COPILULUI MEU,IAR NOI SA NE MUTAM IN CASA DVS.,CE ZICETI ?VA SURADE IDEEA ?HALAL DECLARATIE !

Primarul

02 Nov, 2010 17:34

ani de zile nu sa prabusit nimic valea portului era ca o padure dar dupa revolutie cind au venit la putere cei mai destoinici oameni care au mutat intreprind vezi ratc pamintul a inceput sa se surpe poate ca in viitorul apropiat vor muta si orasul cta

Democratia si Interesul

02 Nov, 2010 17:32

proiectul de suflet al domnului viceprimar nu este Peninsula ci realizarea Parcului Carol I, cu o suprafaţã de 22.359 de metri pãtraţi. Din ce am inteles valoarea investiţionalã se ridicã la 482.113 de euro, din care construcţie montaj 422.813 de euro. Parcul va dispune de dotãri în valoare totalã de 28.397 de euro, investiţia de bazã ridicându-se la 451.210 de euro. Cine va executa aceste lucrari, ramane de ghicit!!!!

Mihai

02 Nov, 2010 17:29

dupa legea 10 si 50,orice constructie trebuie sa se supuna ISC.Gresesc ?Altfel o sa vedem la cutremur consecintele....Iar faptul ca este sprijinita o singura firma de constructii...

Elena

02 Nov, 2010 17:24

de cateva saptamani bune,cetatenii celor doua blocuri de pe strada Traian,amenintati direct de constructia iresponsabila prin necontinuarea ei si de posibilele ploi ce pot sa vina,asteapta,cu frica in suflet nu promisiuni ci concretete a faptelor!

Flori

02 Nov, 2010 13:55

Se tot vorbeste de o perioada de un PUZ pentru Zona Peninsulara. Concret, cand se va trece la treaba, cand se vor lua masuri? Incepand de cand vor fi obligati proprietarii sa-si ingrijeasca proprietatile? Cand va fi refacuta trama stradala? Cand vor fi indepartati stalpii care stau sa cada? Potrivit estimarilor dvs., cand va avea Peninsula o noua imagine, demna de ceea ce reprezinta si cu care sa ne mandrim, potrivita pentru a fi inclusa in circuite turistice? De ce nu au fost folositi banii alocati de UE? Cine si ce trebuie sa faca, punctual? Daca vina apartine guvernantilor, de ce nu sesizati forumurile europene cu privire la piedicile ce vi se pun? Nu exista niciun organism la nivel european caruia sa va adresati? Poate suna a "para", dar poate asta este singura solutie!

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 400

Răzvan Farmache, din nou la Constanța. Amintiri de aur în tricoul alb-albastru! „M-am bucurat foarte mult pentru Farul că a luat campionatul“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 841

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 470

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 663

Vremea în Dobrogea Temperaturi plăcute și cer senin, apoi instabilitate atmosferică în zilele ce urmează

28 Apr 2024 445

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 812

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 543

Constanța Polițiștii serviciului siguranță școlară și prevenirea criminalității, prezenți în rândul tinerilor alfați pe litoral (FOTO)

27 Apr 2024 416

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 571

Ilie Năstase, povești memorabile, spuse la Constanța „Eu mă pot identifica cu un singur popor, cel român“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 847

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 643

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 636

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 480

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 310

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 244