Tudor Şerban, candidatul ARD în Colegiul 3 Camera Deputaţilor „Electoratul dobrogean nu vrea să se întoarcă în partidul unic, aşa cum vrea USL în perioada următoare"

serbanTudorSerban1.jpgCare sunt cele mai grave probleme identificate, în timpul campaniei electorale, în Colegiul 3 Camera Deputaţilor?

Lipsa locurilor de muncă, atât pentru tineri, dar şi pentru cei mai în vârstă, o protecţie socială insuficientă pentru cei care au nevoie de ea şi tarifele ridicate la utilităţi.

Cum vă veţi implica în rezolvarea acestora?

Mă voi implica fie prin amendarea unor legi în Parlament, în sensul corectării lor, fie prin intervenţii directe la consiliile locale şi la Consiliul Judeţean, privind implicarea acestora în stabilirea preţurilor la utilităţi, atât pe plan local, cât şi judeţean. Mă voi implica, de asemenea, prin susţinerea şi promovarea unor investiţii care vor duce la crearea unor locuri de muncă şi la ridicarea nivelului de trai.

În unele dintre localităţile din mediul rural din colegiul dumneavoastră nu există nici măcar un dispensar. Cum catalogaţi acest aspect în secolul XXI?

Consider că este ceva foarte grav. Voi pleda pentru spitale judeţene şi locale bine echipate şi moderne, precum şi pentru un sistem de intervenţie în domeniu (SMURD), cu pompieri, descarcerare în locurile în care nu se poate asigura asistenţă medicală imediată.

Dar despre sistemul de învăţământ ce credeţi?

Sistemul de învăţământ are în continuare o importanţă deosebită în ceea ce priveşte dezvoltarea societăţii româneşti, atât prin promovarea unor profesori pregătiţi profesional, în toate domeniile, cât şi prin pregătirea acestui popor. În judeţ s-au făcut eforturi pentru un învăţământ civilizat, dar mai e nevoie de dotarea unor şcoli cu laboratoare şi echipament. Sunt pentru susţinerea învăţământului after school de stat, dar şi pentru introducerea unui sistem care să prevadă, pentru elevi, o masă caldă la prânz. Sunt, totodată, pentru respectarea pactului privind reformele din învăţământ de către toate partidele politice.

Cum percepeţi acum, la finalul campaniei pentru alegerile generale, electoratul constănţean?

Este un electorat destul de bine informat. În anumite cazuri însă se profită de situaţia materială precară a oamenilor, fiind folosiţi abuziv de anumite partide politice pentru susţinerea candidaţilor. Mi-aş dori o implicare mai mare din partea tineretului constănţean în contextul votării, pentru că ei sunt cei care vor beneficia direct de efectele pozitive sau negative ale deciziei politice.

Electoratul dobrogean este în principal de dreapta, un electorat care iubeşte libertatea, proprietatea, libera circulaţie, libertatea de exprimare. Acest electorat nu vrea să se întoarcă în partidul unic, aşa cum vrea USL în perioada următoare.

Credeţi că preşedintele Băsescu îl va desemna, după alegerile de duminică, tot pe Victor Ponta în funcţia de premier?

Nu îl va desemna tot pe el, pentru că Victor Ponta, în loc să folosească cele şapte luni pentru a-şi demonstra maturitatea şi eficienţa programului de guvernare, a demonstrat că acţionează exact ca oamenii politici lângă care a crescut şi care erau oameni politici şi la Revoluţie. Ponta trebuia să demonstreze că e un politician care înţelege foarte bine rolul României în contextul european şi nu în afara acestuia.

Preşedintele Băsescu a declarat recent că liderii USL se grăbesc să împartă posturi. Credeţi că e prematur şi că USL aplică oarecum proverbul care spune că „vând pielea ursului din pădure"?

Da, e prematur. E cea mai bună dovadă a faptului că ei nu au soluţii. Prin promisiunile fără acoperire pe care le fac zilnic demonstrează că populismul şi neadevărurile sunt singurele soluţii pe care le stăpânesc. Stilul „totul sau nimic" le e caracteristic, iar USL nu ştie să folosească democraţia. Ei promit în permanenţă avantaje materiale pentru cei care le sunt alături, iar dacă vor câştiga alegerile le vor onora pe cele făcute apropiaţilor. Nu sunt de acord cu un partid care nu reuşeşte să-şi atragă electoratul decât prin cadouri nemeritate. Atunci când acestea nu se vor realiza, USL-iştii vor rămâne singuri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 455

Curtea de Apel Constanța a respins contestația lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, pentru reabilitare judecătorească (MINUTA)

09 May 2024 483

Curtea de Apel Constanța judecă azi cererea lui Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, de reabilitare judecătorească!

08 May 2024 550

Tradiții de Paște Pentru locuitorii județului Tulcea peștele este nelipsit de pe masă

03 May 2024 348

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 628

Licitații Tulcea ARBDD, contract de peste 260.000 de lei cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare „Delta Dunării“ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 445

Ilie Năstase, povești memorabile, spuse la Constanța „Eu mă pot identifica cu un singur popor, cel român“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 1031

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 629

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 906

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 1054

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 926

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 631

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 467

Cumpărări directe Constanța Cinematograful Pescăruș din Mangalia va fi reabilitat în vederea conservării de Ariv Ind SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 1165

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 536