ZIUA LIVE. Cresc salariile primarilor. Pe când ale polițiștilor?

  • Ag.-șef pp. Valentina Matea, prim-vicepreședinte al Sindicatului ROPOL, este invitatul de miercuri, 22 iunie, de la ora 14.00, al emisiunii ZIUA LIVE.
  • Întocmai precum alocațiile copiilor, dublate cu bucurie în Parlament, suferă amânări când vine vorba de intrarea efectivă în plată a sumelor mărite, salariile polițiștilor și a celorlalte cadre din sectoarele „Cenușărese“ ale sistemului sunt un motiv de veșnică nemulțumire pentru aceștia.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
De la 1 iulie, sunt programate creșteri salariale pentru aleșii locali, miniștrii din Guvern, dar și pentru președintele țării.
 
Singurii ce par a fi lăsați pe dinafară din hora creșterilor salariale sunt polițiștii, pompierii, jandarmii și, în general, MAI-știi.
 
Întocmai precum alocațiile copiilor, dublate cu bucurie în Parlament, suferă amânări când vine vorba de intrarea efectivă în plată a sumelor mărite, salariile polițiștilor și a celorlalte cadre din sectoarele „Cenușărese“ ale sistemului sunt un motiv de veșnică nemulțumire pentru aceștia.
 
Și nu pentru că s-au specializat în a fi protestatari de profesie, așa cum pare să fie impresia generală, ci pentru că, în cazul lor, legea salarizării unice a bugetarilor, adoptată în 2017, nu se aplică efectiv, în plenitudinea sa, nici măcar acum, în 2022, la cinci ani după intrarea în vigoare.
 
Care este logica ce stă la baza unei astfel de măsuri cu privire la forțele de ordine ale unui stat, cu privire la cei ce execută profesiile menite să îi salveze pe cetățenii aflați în pericol, dar și bunurile acestora aflăm miercuri, 22 iunie, de la ora 14.00, la ZIUA LIVE, de la ag.-șef pp. Valentina Matea, prim-vicepreședinte al Sindicatului ROPOL.
 
De asmenea, liderul sindical ne va vorbi și despre plecările masive din sistem și ne va explica modalitatea care permite unora din sistem să devină „tineri pensionari“.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mai grea decât dictatura e libertatea, care include și responsabilitatea“ ZIUA LIVE. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii (VIDEO)

10 Aug 2022 269

ZIUA LIVE. Se cere pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului

09 Aug 2022 633

ZIUA LIVE. Inspectorul general școlar spune NU învățământului la container în școlile aglomerate din Constanța (VIDEO)

05 Aug 2022 825

ZIUA LIVE Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța, despre reformele și controversele noilor Legi ale Educației Naționale (VIDEO)

04 Aug 2022 651

Reformele și controversele noilor Legi ale Educației Naționale în dezbatere la ZIUA LIVE

03 Aug 2022 653

UPDATE - Emisiunea a fost reprogramată ÎPS Teodosie vine la ZIUA LIVE! Ce părere are Arhiepiscopul Tomisului despre pedepsirea celor care fac glume pe tema bisericii!

02 Aug 2022 1023

ZIUA LIVE. Cât de greu „atârnă“ în proces consumul de alcool. Ce spune președintele Judecătoriei Mangalia (VIDEO)

28 Jul 2022 746

ZIUA LIVE. Șoferi prinși cu alcool sau substanțe psihoactive la volan. Cum sunt văzuți în instanță

26 Jul 2022 870

ZIUA LIVE. Edificiul Roman cu Mozaic trebuie finalizat pînă la sfârșitul anului 2023. Au fost obținute avizele și autorizația de construire (VIDEO+ GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 951

ZIUA LIVE Petre Enciu. „Dacă totul merge bine am putea începe lucrările la Edificiul Roman cu Mozaic în aproximativ o lună“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2022 923

ZIUA LIVE. Când încep lucrările de reabilitare la Edificiul Roman cu Mozaic?

18 Jul 2022 917

ZIUA LIVE Remus Negoi (USR) „Este cel mai negru sezon pentru stațiunea Mamaia. O familie nu își permite să plătească 94 de lei pe o zi de parcare” (VIDEO)

15 Jul 2022 1181

ZIUA LIVE Remus Negoi. „Contrar zvonurilor, noi suntem pe trendul de creștere și în poziția în care știm ce avem de făcut“ (VIDEO)

14 Jul 2022 523

ZIUA LIVE. „Trebuie să existe pârghii pentru verificarea eficacității ordinului de protecție“

14 Jul 2022 740

ZIUA LIVE. Mulți români au crezut în ei. Va reuși USR să recupereze procentele pierdute?

13 Jul 2022 956