ZIUA-n amiaza mare Revolta deputatului PNL Bogdan Bola -„Oamenii nu mai înțeleg nimic, ne înjură, încrederea în clasa politică s-a dus de râpă“

  • Bogdan Bola este deputatul PNL de Constanța care la congresul din 25 septembrie l-a votat pe Ludovic Orban, nu pe Florin Cîțu, la conducerea partidului.
Credea că, după congres, vrăjmășiile din partid se vor domoli, dar recunoaște că s-a înșelat. După congres, războiul politic în partid și în afara PNL a luat amploare, țara a ajuns într-un haos total, iar criza pandemică, gestionată catastrofal, duce la autodistrugerea partidului este de părere liberalul constănțean. Dacă Ludovic Orban va părăsi partidul, deputatul Bogdan Bola este decis să îl urmeze în proiectul de formare a unei formațiuni politice cu adevărat liberale, care se delimitează de „alianțele nesănătoase“ ale actualei conduceri a PNL. 

„Alegerile din 25 septembrie nu au fost nici corecte, nici democratice. Este motivul pentru care suntem noi, loialiștii domnului Ludovic Orban, care am rămas, și sunt «cîțiști»,cei care îl susțin pe domnul Florin Cîțu. Asta nu înseamnă că nu suntem cu toții liberali, însă există niște divergențe care, din păcate, se adâncesc pe zi ce trece“, a explicat Bogdan Bola la „ZIUA-n amiaza mare“. A rămas „orbanist“ pentru că Ludovic Orban, de-a lungul anilor, a fost singurul lider care a răspuns prezent chemării celor din teritoriu, participând la toate campaniile din țară. Potrivit deputatului PNL de Constanța, Ludovic Orban „este un om de cuvânt, cum puțini mai sunt astăzi în politica noastră“.

Evenimentele din ultimele luni au arătat că PNL s-a îndepărtat de fapt de curentul liberalist, dar deputatul Bogdan Bola susține, poate din politețe, că aripa PDL-istă din partid a fost demult înghițită de liberali. Chiar dacă premierul Florin Cîțu se lăuda,în vară, la Constanța, că a pornit la drum, în campania electorală pentru șefia PNL, cu două personalități de bază ale partidului, Emil Boc și Gheorghe Fluture, foști pedeliști de vază.

„Trebuie să ne gândim la ce înseamnă liberalism și evenimentele ultimelor luni arată că ne îndepărtăm de acest curent. Eram liberi să spunem ceea ce gândim, când luam cuvântul. Astăzi se fac ședințe la 9 seara, nu știe nimeni despre ele. Se iau decizii despre care nu știm nimic. Cine și cum se convoacă ședințele Biroului Politic Național al PNL? Convocările erau primite de toți parlamentarii. Este vorba de niște principii la care noi nu vrem să renunțăm”, și-a arătat Bogdan Boladezamăgirea.

Deputatul liberal cere transparență și decizii care să reprezinte voința PNL și nu a unor indivizi. Reprezentanții partidului aflat la guvernare ar trebui să iasă și să spună ce își propun să facă. „Asta așteaptă oamenii de la noi. Acum, dacă mergem pe stradă, efectiv ne înjură pentru că oamenii nu mai înțeleg nimic. Și dacă le spunem că nici noi nu înțelegem, atunci orice fărâmă de încredere pe care ei o mai au în clasa politică sau în noi, ca oameni, se duce de râpă“, a declarat,cu sinceritate, deputatul Bogdan Bola.

Criza guvernamentală și situația postmoțiune de cenzură afectează grav și activitatea parlamentară. Deputatul Bola evită să spună cum relaționează cu colegi liberali „cîțiști“, explicând: „mai facem glume, împunsături, la nivel amical“. Problema se complică în comisiile de specialitate, la discutarea proiectelor de lege.

„Aici e durerea. Dacă am fi avut o coaliție și am fi mers toți, așa cum era normal, în grup, proiectele ar fi trecut prin votul parlamentarilor. Acum, USR-ul se abține, PSD votează împotrivă, AUR nu votează deloc. Proiectele stagnează, se amână. De aceea, această criză guvernamentală trebuie reparată cât mai repede pentru că cei care suferă sunt oamenii care ne-au ales“.
Par să fie declarații politicianiste,venite din partea unui liberal „orbanist“, al cărui șef a pierdut conducerea partidului. Dar în cazul lui Bogdan Bola nu așa se pune problema pentru că, spune el, munca lui politică se duce pe teren. Se vede cu oamenii. Oricum, dă de înțeles că nu-i mai trebuie parlament pentru viitorul mandat. S-a lămurit. Merge mai departe, alături de Ludovic Orban. Iar dacă acesta va pleca din PNL, îl va urma.  

„Eu cred că dacă anumite alianțenesănătoase, precum a fost USL-ul,se vor reactiva, cu siguranță va pleca (Ludovic Orban). Va face o nouă formațiune politică și vom duce stindardul luptei mai departe. Eu, personal, nu pot să mai merg în fața oamenilor după ce am mers toți anii aceștia și am spus că USL-ul nu a fost ok. Să mergem acum cu propuneri,cu un guvern PNL, susținut de PSD, eu personal nu pot să mai fac asta. De aceea sper ca cei care conduc acum PNL, cu cei din fruntea USR-ului, a UDMR, a minorităților, să revină cu un guvern care să refacă practic această coaliție“, a încheiat deputatul PNL Bogdan Bola.

 
Citește și:
ZIUA LIVE Bogdan Bola. „Atunci când vine și președintele țării și susține în mod fățiș un candidat, nu este ok din niciun punct de vedere”

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2422

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 2418

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1422

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1396

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2220

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1217

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1269

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1545

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1644

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1382

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 5630

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 1720

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2177

ZIUA-n amiaza mare Primarul Vergil Chițac vorbește despre problemele constănțenilor

17 Jun 2022 2287

Primarul Vergil Chițac la „ZIUA-n amiaza mare”

16 Jun 2022 1605