ZIUA-n amiaza mare Revolta deputatului PNL Bogdan Bola -„Oamenii nu mai înțeleg nimic, ne înjură, încrederea în clasa politică s-a dus de râpă“

  • Bogdan Bola este deputatul PNL de Constanța care la congresul din 25 septembrie l-a votat pe Ludovic Orban, nu pe Florin Cîțu, la conducerea partidului.
Credea că, după congres, vrăjmășiile din partid se vor domoli, dar recunoaște că s-a înșelat. După congres, războiul politic în partid și în afara PNL a luat amploare, țara a ajuns într-un haos total, iar criza pandemică, gestionată catastrofal, duce la autodistrugerea partidului este de părere liberalul constănțean. Dacă Ludovic Orban va părăsi partidul, deputatul Bogdan Bola este decis să îl urmeze în proiectul de formare a unei formațiuni politice cu adevărat liberale, care se delimitează de „alianțele nesănătoase“ ale actualei conduceri a PNL. 

„Alegerile din 25 septembrie nu au fost nici corecte, nici democratice. Este motivul pentru care suntem noi, loialiștii domnului Ludovic Orban, care am rămas, și sunt «cîțiști»,cei care îl susțin pe domnul Florin Cîțu. Asta nu înseamnă că nu suntem cu toții liberali, însă există niște divergențe care, din păcate, se adâncesc pe zi ce trece“, a explicat Bogdan Bola la „ZIUA-n amiaza mare“. A rămas „orbanist“ pentru că Ludovic Orban, de-a lungul anilor, a fost singurul lider care a răspuns prezent chemării celor din teritoriu, participând la toate campaniile din țară. Potrivit deputatului PNL de Constanța, Ludovic Orban „este un om de cuvânt, cum puțini mai sunt astăzi în politica noastră“.

Evenimentele din ultimele luni au arătat că PNL s-a îndepărtat de fapt de curentul liberalist, dar deputatul Bogdan Bola susține, poate din politețe, că aripa PDL-istă din partid a fost demult înghițită de liberali. Chiar dacă premierul Florin Cîțu se lăuda,în vară, la Constanța, că a pornit la drum, în campania electorală pentru șefia PNL, cu două personalități de bază ale partidului, Emil Boc și Gheorghe Fluture, foști pedeliști de vază.

„Trebuie să ne gândim la ce înseamnă liberalism și evenimentele ultimelor luni arată că ne îndepărtăm de acest curent. Eram liberi să spunem ceea ce gândim, când luam cuvântul. Astăzi se fac ședințe la 9 seara, nu știe nimeni despre ele. Se iau decizii despre care nu știm nimic. Cine și cum se convoacă ședințele Biroului Politic Național al PNL? Convocările erau primite de toți parlamentarii. Este vorba de niște principii la care noi nu vrem să renunțăm”, și-a arătat Bogdan Boladezamăgirea.

Deputatul liberal cere transparență și decizii care să reprezinte voința PNL și nu a unor indivizi. Reprezentanții partidului aflat la guvernare ar trebui să iasă și să spună ce își propun să facă. „Asta așteaptă oamenii de la noi. Acum, dacă mergem pe stradă, efectiv ne înjură pentru că oamenii nu mai înțeleg nimic. Și dacă le spunem că nici noi nu înțelegem, atunci orice fărâmă de încredere pe care ei o mai au în clasa politică sau în noi, ca oameni, se duce de râpă“, a declarat,cu sinceritate, deputatul Bogdan Bola.

Criza guvernamentală și situația postmoțiune de cenzură afectează grav și activitatea parlamentară. Deputatul Bola evită să spună cum relaționează cu colegi liberali „cîțiști“, explicând: „mai facem glume, împunsături, la nivel amical“. Problema se complică în comisiile de specialitate, la discutarea proiectelor de lege.

„Aici e durerea. Dacă am fi avut o coaliție și am fi mers toți, așa cum era normal, în grup, proiectele ar fi trecut prin votul parlamentarilor. Acum, USR-ul se abține, PSD votează împotrivă, AUR nu votează deloc. Proiectele stagnează, se amână. De aceea, această criză guvernamentală trebuie reparată cât mai repede pentru că cei care suferă sunt oamenii care ne-au ales“.
Par să fie declarații politicianiste,venite din partea unui liberal „orbanist“, al cărui șef a pierdut conducerea partidului. Dar în cazul lui Bogdan Bola nu așa se pune problema pentru că, spune el, munca lui politică se duce pe teren. Se vede cu oamenii. Oricum, dă de înțeles că nu-i mai trebuie parlament pentru viitorul mandat. S-a lămurit. Merge mai departe, alături de Ludovic Orban. Iar dacă acesta va pleca din PNL, îl va urma.  

„Eu cred că dacă anumite alianțenesănătoase, precum a fost USL-ul,se vor reactiva, cu siguranță va pleca (Ludovic Orban). Va face o nouă formațiune politică și vom duce stindardul luptei mai departe. Eu, personal, nu pot să mai merg în fața oamenilor după ce am mers toți anii aceștia și am spus că USL-ul nu a fost ok. Să mergem acum cu propuneri,cu un guvern PNL, susținut de PSD, eu personal nu pot să mai fac asta. De aceea sper ca cei care conduc acum PNL, cu cei din fruntea USR-ului, a UDMR, a minorităților, să revină cu un guvern care să refacă practic această coaliție“, a încheiat deputatul PNL Bogdan Bola.

 
Citește și:
ZIUA LIVE Bogdan Bola. „Atunci când vine și președintele țării și susține în mod fățiș un candidat, nu este ok din niciun punct de vedere”

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA-n amiaza mare Mihai Lupu -„ Nu sunt mulțumit de activitatea mea pentru că mereu e loc de mai bine. “ (Video)

03 Dec 2021 328

ZIUA-n amiaza mare Invitații sunt șefii municipiului și județului Constanța

02 Dec 2021 649

Bombardarea navei Fundulea, la 34 de ani de la tragedie „Puțină lume știe ce înseamnă viața pe mare. Între noi și Dumnezeu nu mai e nimeni” (galerie foto+video)

27 Nov 2021 46487

ZIUA-n amiaza mare Rememorarea bombardării navei Fundulea, detalii de la supraviețuitori

26 Nov 2021 724

Bombardarea navei Fundulea, rememorată la „ZIUA-n amiaza mare“

25 Nov 2021 945

O femeie a fost violată ziua-n amiaza mare, pe o stradă din Bistrița. Unul dintre atacatori are 13 ani

22 Nov 2021 5215

Vergil Chițac, un primar neînțeles „Constănțenii trebuie să înțeleagă că oamenii dezvoltă comunitatea, nu primăria”

20 Nov 2021 2883

ZIUA-n amiaza mare Vergil Chițac, primarul Constanței, detalii despre spațiile verzi și circulația în zona Peninsulară

19 Nov 2021 1522

Primarul Constanței, Vergil Chițac, la „ZIUA-n amiaza mare“

18 Nov 2021 1033

ZIUA-n amiaza mare Indignarea managerului de la „Salvare” - „Certificatul verde trebuia legiferat din primăvară. Am fi scăpat de acest val patru, nimicitor, cu mii de decese”

13 Nov 2021 1622

Managerul SAJ Constanța, despre situația Covid Nu trebuia să ne relaxăm în vară. A fost o iluzie

12 Nov 2021 1291

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dr. Ionuț Cealera, la „ZIUA-n amiaza mare”

11 Nov 2021 920

Noul USL, văzut de Septimiu Bourceanu (PNL) și Lucian Lungoci (PSD), parlamentarii „boboci” de Constanța

06 Nov 2021 1148

ZIUA-n amiaza mare Parlamentarii „boboci“ din PNL și PSD Constanța, despre primul lor an de activitate în Parlamentul României

05 Nov 2021 650

Parlamentarii „boboci“ din PNL și PSD Constanța, la „ZIUA-n amiaza mare“

04 Nov 2021 904