Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă referitor la testele Covid din școli

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) dorește să tragă un semnal de alarmă referitor la testele de salivă ajunse în școli.
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) doresc să transmită un mesaj referitor la testele de salivă ajunse în școli.

Iată comicatul oficial al Asciațiilor Elevilor
 
După insistențele elevilor, profesorilor și părinților, Ministerul Educației a decis într-un final să pună în practică una dintre cele mai importante măsuri pentru asigurarea siguranței sanitare a elevilor: testarea în școli. După organizarea licitației și achiziționarea testelor acestea au întârziat din ce în ce mai mult de la o săptămână la alta să apară în școli.
 
Elevii aud de o lună sintagma: „Miercuri, sau joi, sau vineri, sau săptămâna viitoare”. Aceasta vine ca o cunună a deciziilor luate de Ministerul Educației în ultima perioadă: arbitrare, nefondate, doar la nivelul de normă legislativă, fără punere în practică. Nesiguranța creată la nivelul tuturor actorilor educaționali cauzată de această modalitate de abordare defectuoasă se remarcă și în nivelul de încredere pe care populația generală o are în decidenții săi.
 
După o întârziere catastrofală, testele au ajuns într-un final în școli, dar cu un mare dezavantaj: sunt dezasamblate. Din această problemă uriașă derivă cel puțin două la fel de mari: sterilitatea testelor și modalitatea de asamblare. Având în vedere modul în care acestea au ajuns la școli, zeci de piese în câteva pungi, cât de igienice pot fi aceste teste și cine le garantează acuratețea, după ce acestea au fost puse cap la cap, scoase din pungă și mânuite de alte persoane decât cele care urmează să fie testate?
 
Cine va asambla aceste teste și cum? Având în vedere că pedagogii din mediul preuniversitar nu sunt cadre medicale, iar multe dintre școlile din România nu beneficiază de o asistentă medicală, cine se va ocupa de montarea acestor teste? Modalitatea de asamblare și testare este prezentată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu într-un filmuleț informativ, totuși persoanele care s-au ocupat de editarea respectivului filmuleț au uitat să remedieze cadrul în care domnul ministru scapă o parte din mostra de salivă pe el însuși. Așadar, este destul de clar că Sorin Cîmpeanu funcționează pe principiul „trebuie să faci ce zice doctorul, nu ce face acesta”.
 
Așadar, elevii se întreabă, măsuri reale pentru educație și subliniem măsuri, nu fabule legislative, când vom putea vedea de la Ministerul Educației?

 

"Sorin Cîmpeanu a reușit să transforme una dintre cele mai buni măsuri care ar putea fi luate în această perioadă într-un dezastru total și un eșec. Modul în care au ajuns testele în școli este unul penibil, existând pericolul de contaminare a acestora în contextul asamblării lor de personal nespecializat. Video-urile de instructaj cu privire la folosirea testelor sunt mai mult decât jalnice, acestea fiind strict pentru a crește capitalul politic. Într-unul din video-uri, Sorin Cîmpeanu scapă o parte din salivă, dovedind că nu au existat mai mult de 2-3 duble pentru crearea materialelor. În acest sens, doresc să îl felicit pe Rareș, băiatul din videoclip, pentru că este primul copil din țară care l-a scuipat pe domnul ministru, deși indirect!" -Ariana Dudună, președinte AECSursă foto: Pixabay
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii constănțeni salută decizia Monicăi Anisie de a susține votul de la 16 ani

08 Jun 2022 399

Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

21 May 2022 5039

Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

06 May 2022 1074

Meseria e brățară de aur! Harta școlilor profesionale și liceelor tehnologice din județele Constanța și Tulcea

31 Mar 2022 700

Elevii cer Senatului României respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului 50/2021 și gestionarea în mod optim a transportului gratuit al acestora

02 Mar 2022 690

Prefectul județului Constanța, discuții cu reprezentanți de la Consiliul Județean al Elevilor Constanța

16 Feb 2022 1337

Asociația Elevilor din Constanța solicită IȘJ să o demită pe directoarea Liceului Teoretic Ovidius, după colectarea ilegală de fonduri

12 Feb 2022 1650

Asociația Elevilor Constanța solicită Ministerului Educației demiterea inspectorului Sorin Mihai și a directorului Colegiului Pedagogic

09 Feb 2022 3293

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

07 Feb 2022 1796

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

07 Feb 2022 1323

Asociația Elevilor Constanța „Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să taie din nou bursele elevilor“

31 Jan 2022 1247

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită conducerii Liceului Callatis să nu mai ceară bani elevilor. Ce spun reprezentanții IȘJ despre fondul școlii

25 Jan 2022 1279

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

19 Jan 2022 779

Asociația Elevilor din Constanța solicită autorităților să ia măsuri după moartea adolescentului din Năvodari

15 Jan 2022 1065

Părinții vor ca ultima săptămână din semestrul I să fie online. Ce spune șeful IȘJ Constanța

11 Jan 2022 1465