Consiliul ARACIS a luat o serie de hotărâri privind asigurarea calității educației oferite de sistemul de învățământ superior

  • Rezultatele evaluărilor externe, avizele acordate și propunerile ARACIS vor fi transmise Ministerului Educației, conform reglementărilor în vigoare.
Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a analizat o serie de aspecte privitoare la asigurarea calității în învățământul superior și a luat mai multe hotărâri importante pentru asigurarea calității educației oferite de sistemul de învățământ superior din România, inclusiv în contextul unor recente modificări legislative.

„Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României a Ordinului ministrului educației nr. 3651/ 12 aprilie 2021 privind aprobarea Metodologiei de evaluare a studiilor universitare de doctorat și a sistemelor de criterii, standarde și indicatori de performanță utilizați în evaluare, Consiliul ARACIS a revizuit și îmbunătățit Ghidul pentru desfășurarea procesului de evaluare externă periodică a domeniilor de studii universitare de doctorat și Ghidul pentru desfășurarea procesului de evaluare externă periodică a instituției organizatoare de studii universitare de doctorat” transmite ARACIS. 


Totodată, în ședința Consiliului au fost prezentate probleme de actualitate pentru învățământul superior din România, în consonanță cu evoluțiile pe plan european și internațional, evidențiate în urma participării membrilor Consiliului, în perioada martie – aprilie 2021, la o serie de evenimente pe tema asigurării calității, desfășurate în format online.

Consiliul a analizat și a validat rezultatele evaluărilor externe pentru 62 de programe de studii universitare, dintre care 52 de programe de studii universitare de licență, șase programe de studii universitare de masterat și patru Departamente pentru Pregătirea Personalului Didactic, pentru 15 domenii de studii universitare de masterat, precum și pentru trei evaluări instituționale.

Rezultatele evaluărilor externe, avizele acordate și propunerile ARACIS vor fi transmise Ministerului Educației, conform reglementărilor în vigoare.

Conform comunicatului, pentru evaluările care se vor desfășura în următoarea perioadă a fost aprobată componența comisiilor de evaluare externă a programelor de studii universitare și a instituțiilor de învățământ superior și, de asemenea, au fost validate patru Protocoale de evaluare instituțională.

Evaluările instituționale se vor desfășura la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Athenaeum” din București. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial, de la ISJ Constanța Ce unitate de învățământ își va desfășura activitatea online, de astăzi! (DOCUMENT)

02 Dec 2021 2308

Ziua Națională a României, prilej de bucurie pentru elevii din Constanța (GALERIE FOTO)

01 Dec 2021 710

#DobrogeaDigitală Viața cultural-artistică la Liceul „Mircea cel Bătrân“ - Biblioteca, „izvor spre lumină şi ştiinţă“

27 Nov 2021 1843

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Activități cu caracter preventiv-educativ în rândul elevilor din mai multe unități de învățământ din județul Constanța

19 Nov 2021 460

Coronavirus Câți elevi din județul Constanța au fost infectați de la începutul pandemiei

17 Nov 2021 799

Testarea în unitățile de învățământ Folosirea testelor de salivă nu necesită pregătire medicală sau condiții speciale de lucru. Ce spune Ministerul Sănătății

17 Nov 2021 594

Mesajul Asociației Elevilor din Constanța referitor la deschiderea școlilor

13 Nov 2021 828

În 31 de unități de învățământ din județul Constanța, rata de vaccinare a personalului este 0%. Lista completă (DOCUMENT)

13 Nov 2021 3647

Federații din învățământ „Angajații din învățământ nu pot fi obligați să administreze elevilor testele pentru depistarea COVID-19“

13 Nov 2021 836

UPDATE. Oficial de la Ministerul Educației Elevii din peste 70% de școli din țară vor merge fizic la școală săptămâna viitoare (DOCUMENT)

13 Nov 2021 1279

Județul cu zeci de școli și grădinițe în care nu s-a vaccinat nicio persoană

12 Nov 2021 717

Important ordin al Ministerului Educației, contestat la Curtea de Apel. Ce vor dascălii din Constanța

10 Nov 2021 831

UPDATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu „Voi propune ca în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare“

08 Nov 2021 921

Tragedie la reînceperea cursurilor O profesoară din Câmpulung a murit după ce i s-a făcut rău la şcoală

08 Nov 2021 1482

OFICIAL Ce prevede ordinul prin care școlile se deschid doar dacă 60% din personal este vaccinat (document)

05 Nov 2021 1087