Elevii de la Liceul „Traian“ din Constanța, premiul I la concursul internațional „Live in a Healthy Space Design Competition“

  • România a obținut două premii I la concursul Healthy Space Competition, organizat de NASA.
  • Astfel pe podium au urcar echipa de la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța și echipa de la Colegiul Naţional ''Sfântul Sava'' din București.
 
Un număr de șase elevi de la Liceul Teoteric „Traian“ din Constanța au câștigat premiul I la concursul Healthy Space Competition. La competiția internațională au participat 225 de echipe. România a adjudecat două premii I: unul de către echipa de la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța și unul de către echipa de la Colegiul Naţional ''Sfântul Sava'' din București.
 
Proiectul elevilor din clasa a VII-a de la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanța „Live in a Healthy Space Design Competition“ a obținut prestigiosul premiu I. Din echipa coordonată de profesoara de matematică Lia Enescu au făcut parte elevii: Mihnea Amartei, Maia Burtescu, George Demeca, Dilara Emursa, Tudor Malii, Bogdan Pal.

 
„Liceul Traian are tradiții în participarea la competiția internațională Nasa Space Settlement Design din anul 2017, când, cu trei proiecte trimise, a câștigat două premii: premiul III cu echipa condusă de profesorul Lia Enescu la nivelul clasei a X-a și o mențiune onorabilă cu echipa condusă de Monica Nița la nivelul clasei a XI-a“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, profesorul Lia Enescu.
 
Activitatea și succesle elevilor au avut ecou, astfel încât Liceul „Traian“ a fost dotat cu o imprimantă 3D și echipamente de studiu.
 
„De atunci în fiecare an liceul nostru trimite proiecte la competiția organizată de NASA. Aceste proiecte, dintre care multe cuprind idei și soluții ingenioase despre zborul orbitral, constituie o bază științifică și un matertial creat spre utrilizare chiar în condițiile utilizării teghnologiilor actuale“, a mai explicat Lia Enescu.


 
Pentru elaborarea proiectului, echipa a lucrat zile în șir, câte 5-6 ore, în care dezbateau ideile, căutând materiale, până alegeau varianta printabilă. De precizat că toate proiectele se redacteaza în limba engleză.
 

„Proiectul nostru se bazează pe cercetarea și stabilirea infrastructurii necesare, pentru a produce alimente pentru o nutriție adecvată și diete sănătoase, care ajută la protejarea astronauților de pericolele vieții în spatiu. De rezultatele proiectului beneficiază oamenii de pe Pământ, precum și în spațiu, pe Marte sau pe Lună“, a explicat profesorul coordonator, Mariana Lia Enescu.

Elevii de la Liceu Traian, împreună cu profesorul coordonator, Mariana Lia Enescu au fost invitaţi să participe la International Space Development Conference, care se va desfăşurat între 23-26 mai în Los Angeles.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Citește și:

Constanța Mii de elevi au participat la etapa locală a Concursului Județean de Matematică “Euxin Math”

Peste 7400 de elevi constănțeni au participat la concursul „Comorile Condeiului”, ediția a X-a


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3195

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Până pe 15 aprilie, lucrările de modernizare și reabilitare termică la Liceul Teoretic Traian vor fi finalizate”

18 Feb 2024 955

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 633

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 685

O elevă de 16 ani de la Liceul Teoretic Traian Constanța s-a stins din viață

31 Dec 2023 9313

Consilul Local, convocat în ședință ordinară. Ordinea de zi suplimentată

28 Nov 2023 821

Consilul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. Ordinea de zi suplimentată

23 Nov 2023 1063

Liceul „Traian” Constanța angajează paznic pe perioadă nedeterminată

01 Nov 2023 999

Avarie RAJA în Constanţa! Vizate Liceul „Traian” și Restaurant Colonadelor

14 Jul 2023 893

Bianca - Andreea Geană participă la un nou Campionat Mondial de Ashihara Karate

20 May 2023 2439

Companiile deținute de fiul lui Poteraș, fost primar al sectorului 6, reabilitează termic Liceul Teoretic Traian din Constanța (DOCUMENTE)

04 May 2023 2060

Constanța Peste 200 de elevi au participat la Concursul Județean de Geografie "Constantin Brătescu", ediția a XII-a.

29 Apr 2023 1485

Baschet Echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, campioană județeană la ONSS (GALERIE FOTO)

23 Jan 2023 2425

Pînă la sfârșitul anului, Primăria va desemna constructorul proiectului de reabilitare a imobilului liceului Traian din Constanța prinProgramul Operațional Regional

01 Dec 2022 2330

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 2952