Județul Constanța Eleva din Mangalia care a scos la iveală fenomenul fondului școlii, intimidată de directoare

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă ferm presiunile făcute la adresa Dariei Mateciuc, membrul AEC care a transmis tabelul cu colectarea fondului școlii, și va depune plângere penală pentru șantaj pe numele tuturor profesorilor implicați!
  • Fenomenul fondului şcolii este unul consistent în învăţământul Constănţean, deşi complet ilegal.Marți, 25 ianuarie a.c., AEC a publicat un tabel intitulat “datorii la xerox” și a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri din Liceul Teoretic “Callatis” Mangalia. În urma publicării tabelului, Daria Mateciuc, membru AEC și elevă în cadrul liceului, a fost supusă la diverse presiuni din partea colectivului de profesori, încercând să o intimideze.


Inițial, Daria a fost chemată în biroul directorului Daniela Diaconu pentru a discuta pe subiect, aceasta spunându-i că a lezat imaginea liceului, intimidând-o timp de peste o oră. În urma aparițiilor în presă a subiectului, Daria a fost scoasă ulterior din ora de română și dusă în biroul directorului, unde a fost convocat un “Consiliu Profesoral”, aceasta fiind pusă să dea explicații cu privire la publicarea tabelului.


În cadrul ședinței au participat mai mulți profesori, aceștia încercând să o intimideze. La finalul ședinței, aceasta a fost forțată să promită că va stopa demersurile începute și că nu va continua cu alte declarații, fiindu-i spus că va fi chemată mâine cu părinții la școală pentru a “semna o declarație” în acest sens.


AEC condamnă aceste încercări josnice de intimidare aduse la adresa Dariei și precizează faptul că orice document semnat în sensul reducerii ei la tăcere nu are nicio valoare juridică, neexistând vreo bază legală pentru semnarea vreunei astfel de declarații.

 

Asociația Elevilor din Constanța este solidară cu colega noastră, Daria, și o asigurăm de tot sprijinul necesar!


Solicităm directorului Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia să stopeze presiunile aduse la adresa elevilor reprezentanți și să nu mai încerce să ascundă gunoiul sub preș! AEC va depune plângere penală pentru șantaj fiecărui cadru didactic care încearcă să o reducă la tăcere pe Daria!


Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat  conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume. Sursa foto: Pixabay


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premii pentru elevii CNMB la Concursul Internaţional de Creaţie “Marco e Alberto Ippolito”, ediţia XX

17 May 2022 516

Anunț pentru profesorii care oferă meditații. Sorin Cîmpeanu ”Este o condiție de bun simț!” (VIDEO)

17 May 2022 566

Nava-școală „Mircea” s-a întors acasă. Astăzi velierul împlinește 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române (GALERIE FOTO)

17 May 2022 406

ENGIE recrutează 25 de elevi pentru a învăța meseria de instalator. Elevii primesc până la 1.050 de lei/lună

17 May 2022 1175

Sorin Cîmpeanu „Testarea pilot standardizată se va desfăşura în 329 de unităţi de învăţământ din ţară“

16 May 2022 464

30 de elevi de la școli din județul Tulcea s-au întrecut pentru trofeul “Prietenii Pompierilor”. Cine sunt câștigătorii (GALERIE FOTO)

12 May 2022 424

Portul Militar Constanța. Nava – școală „Mircea” se întoarce acasă

12 May 2022 429

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța Festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate excepționale la examenul de limba germană DSD II

12 May 2022 642

Ești elev sau student? Află cum poți face parte din Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret Constanța!

12 May 2022 537

ISJ Constanța Câte cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare au fost înregistrate în județul Constanța

11 May 2022 660

Constanța Încep înscrierile în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret

10 May 2022 502

IPJ Bacău Comunicat de presă - 10.05.2022

10 May 2022 308

Polițiștii au vorbit cu elevii școlilor gimnaziale din municipiul Constanța. Ce scop au avut oamenii legii

10 May 2022 489

ANOFM Servicii gratuite de informare şi consiliere profesională pentru absolvenții de învățământ din promoția 2022

10 May 2022 440

Sorin Cîmpeanu a felicitat lotul olimpic de matematică România s-a clasat pe primul loc (GALERIE FOTO)

10 May 2022 725