IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști

Nr. 304 din 24 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Activități preventive desfășurate de polițiști cu peste 200 de elevi, în ultimele 24 de ore
 
 
În cursul zilei de 23 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive în patru unități de învățământ, cu un total de peste 200 de elevi.
Activitățile din ultimele 24 de ore au avut următoarele scopuri:
- asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
- creșterea siguranței în mediul on-line, prin evitarea principalelor amenințări și gestionarea adecvată a riscurilor la utilizarea Internetului;
- prevenirea traficului de persoane și a consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
- prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.
Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 26 de elevi și un cadru didactic.
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, precum și cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au desfășurat activități preventive la trei unități de învățământ, astfel: la  Școala Gimnazială Lerești, la Școala Gimnazială ,,C.D. Aricescu” din municipiul Câmpulung, precum și la Liceul Teoretic ,,Dan Barbilian” din municipiul Pitești. La activități au luat parte, în total, 180 de elevi și 9 cadre didactice.
 
  •  
 

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 

În ziua de 23 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 47.900 de lei.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 10 permise de onducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 26 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 23 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor s-a realizat cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Polițiștii au legitimat 803 persoane, au verificat 555 de autovehicule și au efectuat 295 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 82.500 de lei, dintre care 288 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 48 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Depistat de polițiști conducând un autoturism cu alte numere de înmatriculare decât cele atribuite autvehiculului în cauză
 
 
În ziua de 23 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat în trafic, pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Curtea de Argeș, un tânăr de 24 de ani, din județul Vâlcea, care conducea un autoturism ce avea aplicate plăcuțe cu un număr de înmatriculare emis de autoritățile din Bulgaria.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, prima verificare, în trafic, fiind efectuată cu ajutorul unui dispozitiv din dotare ce utilizează aplicația eDAC, a rezultat că numerele de înmatriculare în cauză sunt atribuite unui alt autoturism.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 alin. 2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore

10 Apr 2024 278

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 504

IPJ ArgeșActivități preventive în școli

13 Feb 2024 384

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 465

IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

31 Jan 2024 402

IPJ ArgeșAcțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

24 Nov 2023 464

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Oct 2023 460

IPJ Argeș Buletin de presă

22 Sep 2023 525

IPJ Argeș Buletin de presă 19 septembrie

19 Sep 2023 510

IPJ Argeș Buletin de presă

11 Sep 2023 501

IPJ Argeș Buletin informativ 1 septembrie 2023

01 Sep 2023 626

IPJ ArgeșCe putem face pentru un trafic rutier mai sigur?

02 Aug 2023 666

IPJ ArgeșConduceau cu viteză excesivă

25 May 2023 795

IPJ ArgeșActivități preventive în cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității”

24 May 2023 559

IPJ Argeș Reținut de polițiști

23 May 2023 637