LIVE Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, în haine de sărbătoare! Mirciști de toate vârstele, cadre didactice și părinți, prezenți la proiecția filmului aniversarAstăzi, 28 mai 2021, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, are loc proiecția filmului omagial „125 de ani de excelență“.

Pelicula reunește mărturii ale foștilor și actualilor mirciști, ale profesorilor din cadrul instituției de învățământ, cu privire la experiența de viață pe care o reprezintă a fi elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, din Constanța.

Proiecția filmului aniversar, desfășurată în sala de sport a colegiului, va fi urmată de festivitatea de premiere a profesorilor și a invitaților.La eveniment participă foștii profesori ai colegiului, dar și reprezentanți ai asociației de părinți.Amintim, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB Constanța, a vorbit pe larg despre evenimentele festive dedicate sărbătoririi celor 125 de ani de existență a instituției de învățământ, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 5 mai 2021.


În aceste momente, prof.dr. Vasile Nicoară îi mulțumeste fostului director Dumitru Țifrea, care a facut enorm pentru colegiu, fiind și cel care s-a ocupat de organizarea centenarului CNMB, în urmă cu 25 de ani.

De asemenea, le sunt aduse mulțumiri foștilor directori Dorin Constantin Caragea, Lucian Oprea, precum și profesorilor care s-au implicat în aceste zile în celebrarea Colegiului.

Este prezent prof. Nicolae Volonciu, 94 de ani, fost elev al liceului. A adus cu sine diploma cu premiul I, obținută de el în anii  '40 și semnată de directorul „celor două decenii”, Gheorghe Coriolan.Este prezentă în sală Teodora Șapera, avocat, care, la sărbătoarea Centenarului, era șefa Ligii Elevilor din CNMB.

În preambulul vizionării filmului aniversar, doamna profesor Evelina Cârligeanu prezintă „Albumul unei stări de spirit”, o lucrare cu istoricul liceului în imagini, de peste 300 de pagini, ce urmează să apară la editura Muntenia.

Excelența în învățământ, promovată la CNMB, transpare din performanțele elevilor și ale profesorilor, deopotrivă: în 25 de ani, 28 de olimpici internaționali.

În continuare, consilierul de imagine Florentina Gheorghe prezintă filmul documentar. Aceasta vorbește despre colaboratorii la realizarea filmului - Iulia Pană, Steliana Bajdechi.

În aceste momente, începe rularea filmului aniversar.

După vizionarea filmului, i se acordă o diploma aniversară Stelianei Bajdechi, care a fost vocea agreabilă de pe film. De asemenea, și Iulia Pană, realiatorul peliculei, primește o diplomă aniversară.

Citește și:

 125 de ani de excelență în învățământ „Zări Alb Astre” – pasiune și profesionalism

125 de ani de existență a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“:
Dans, muzică, literatură, premii - în cea de-a treia zi de celebrare a prestigioasei instituții de învățământ


 LIVE TEXT Sărbătoare la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa!

„A fi mircist este o stare de spirit!“:
Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență


125 de ani de excelență în învățământ:
Elevii mai mici sau mai mari ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ sărbătoresc împreună aniversarea școlii lor


Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Momente emoționante, la dezvelirea plăcii memoriale!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța Cine va furniza lucrări de reparații curente la pavilionul C1 din Cazarma 1369 Constanța (document)

31 Jul 2021 759

Știați că...? Mircea Baniciu împlinește astăzi 72 de ani

31 Jul 2021 421

Atenție, constănțeni! Se desființează trecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân, situată înainte de intersecția cu strada Petru Vulcan

30 Jul 2021 534

Constanţa Autobuzele etajate ale linei estivale CiTy TOUR vor circula deviat în week-end

30 Jul 2021 343

Celebrul antrenor român Mircea Lucescu a împlinit astăzi 76 de ani

29 Jul 2021 1291

Ionel Perlea, cunoscutul dirijor român care a dus peste hotare numele țării noastre, poveste de viață inspirațională

29 Jul 2021 1468

Festivitate de absolvire și avansare în primul grad de ofițer la Academia Navală „Mircea Cel Bătrân” Constanța

28 Jul 2021 901

UPDATE. LIVE TEXT Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în vizită oficială în județul Constanța (galerie foto+video)

27 Jul 2021 1575

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în vizită oficială în județul Constanța

26 Jul 2021 1054

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța a cumpărat articole de echipament și accesorii. Detalii din contract (document)

25 Jul 2021 1741

Admitere în liceu 2021 Topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere. Unde se situează Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

25 Jul 2021 1656

Admitere în liceu 2021 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța ocupă locul 4 pe țară printre licee după ultima medie de admitere

24 Jul 2021 4669

Cătălina și Cristian, studenți model ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" Constanța „Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși!“

24 Jul 2021 1320

Maria Anghel, tânăra din Constanța care a cucerit trei medalii naționale la șah

24 Jul 2021 286

Constanța Autobuzele etajate ale linei estivale CiTy TOUR vor circula deviat

23 Jul 2021 406