Invatamant

„Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și ale orașului“ Mirciștii Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, premiați de Primăria Constanța (document)

Consiliul Local al municipiului Constanța a fost convocat în ședință ordinară miercuri, 31 octombrie 2018. Pe odinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense financiare elevilor premianți la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători.
 
Potrivit proiectului, se va aproba acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 de lei net fiecărui elev care a fost premiat la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale desfășurate în anul 2018, până la momentul aprobării prezentei hotărâri, după cum urmează: Gabriel-Darius Mardaru și Robert Gabriel Pășcălău, ambii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
 
Gabriel-Darius Mardaru a obținut medalie de argint la Olimpiada Internațională Științe pentru Juniori, iar Robert Gabriel Pășcălău a obținut medalie de bronz la Olimpiada Internațională de astronomie și medalie de argint la Olimpiada Internațională de astronomie și astrofizică.
 
De asemenea, se aprobă acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 de lei net fiecărui profesor ca urmare a pregătirii elevilor, după cum urmează: prof. Dumitru Monica, prof. Zaharia Elidia Carmen, prof. Nicolescu Adrian, prof. Deancu Mihaela, prof. Dogărescu Adina, prof. Pășcălău Marius, prof. Pășcălău Liliana - toți de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
 
„Administrația publică locală se mândrește cu toți constănțenii care contribuie, prin efort și muncă, la dezvoltarea orașului, cât mai ales cu cei care duc numele municipiului Constanța peste hotare, prin performanța obținută la nivel internațional. Unii sunt cunoscuți, alții nu, însă performanțele sunt la fel de mari. Printre valorile constănțene ale căror nume sunt mai puțin cunoscute, dar ale căror rezultate sunt remarcabile, se numără și vârfurile din educație, atât elevii care au obținut medalii la concursurile și olimpiadele internaționale, cât și profesorii pregătitori. Ei completează categoria de ambasadori ai orașului nostru, performanța lor fiind și performanța municipalității.
 
De aceea, administrația locală consideră că recunoașterea perpetuă și consistentă a acestor succese remarcabile reprezintă un gest de normalitate, o motivație suplimentară pentru repetarea rezultatelor și creșterea numărului de elevi premianți la concursurile internaționale.
Medaliile obținute de elevi și de profesori sunt și medaliile orașului și este normal ca administrația să îi întâmpine cu recunoștință“, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Cititor

29 Oct, 2018 16:08

,,Medaliile obtinute de elevi si de profesori sunt si ale orasului ,,...atunci sa-i premiem asa cum ii premiem pe sportivi.E normal ca un olimpic international la astrofizica, astronomie, matematica, fizica, informatica etc sa fie premiat cu 2000 lei si un sportiv cu 40000 lei??? Profesorul Bararu sa primeasca 2000 lei si un antrenor 40000 lei ??? Unde este echitatea.

Articole asemanatoare

Asociaţia „Constanţa Altfel“ pune tunurile pe blocul de pe Zorelelor. Recurs la Curtea de Apel pentru anularea PUZ-ului aprobat de Consiliul Local (galerie foto+document)

19 Aug 2019 334

Făgădău aruncă bani grei din bugetul Constanţei pentru finanţarea unor cluburi sportive private! Liberalii cer explicaţii în legătură cu oportunitatea alocării acestor sume colosale

13 Aug 2019 2854

Ministerul Finanțelor și Administrația de Apă Dobrogea - Litoral revendică în instanță 26.000 mp de plajă, suprafețe intabulate de Municipiul Constanța. Primăria le-a intabulat ca poligoane!

10 Aug 2019 10227

Primarul Constanţei a transmis că anul acesta nu sunt bani. Registrul Spaţiilor Verzi trebuia să fie gata din 2009

02 Aug 2019 549

LIVE text Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară (galerie foto)

31 Jul 2019 740

Evenimentul are loc miercuri Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Academicienii Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu, cetăţeni de onoare ai municipiului (document)

08 Jul 2019 1374

LIVE TEXT Ședință ordinară a Consiliului local Constanţa. Aleșii locali votează proiecte importante. Discuții aprinse

25 Jun 2019 1266

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1263

Teren atribuit unui veteran de război decedat și care a ajuns la afaceristul Cilibia Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea de CLM prin care s-a realizat o împroprietărire ilegală (documente+galerie foto)

01 Jun 2019 3425

Decebal Făgădău, Primăria şi Consiliul Local Constanţa îşi angajează apărător într-un proces, după ce au refuzat să elaboreze un PUZ. Ce despăgubiri au admis magistraţii? (document)

27 May 2019 924

Rectificarea bugetară vine cu bani pentru RAEDPP şi pentru Handbal Club Dobrogea Sud

23 May 2019 948

Consilierii locali municipali au dat aviz favorabil Care sunt fundaţiile din Constanţa ce primesc subvenţie de la bugetul local

16 May 2019 666

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 857

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1478

Constanţa. Majorări de taxe şi impozite locale pentru anul viitor. Primăria dă vina pe legislaţia fiscală! (document)

24 Apr 2019 1319