Mesajul Asociației Elevilor din Constanța referitor la deschiderea școlilor

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis un mesaj în care solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
AEC îl acuză pe Sorin Cîmpeanu de minciuni cu privire la deschiderea școlilor.
 
Iată comunicatul oficial al AEC!
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
Joi, 11 noiembrie a.c., Institutul Național de Sănătate Publică a transmis multiple adrese în care a afirmat faptul că nu au fost consultați legat de condiționarea deschiderii școlilor în funcție de rata de vaccinare a angajaților din unitatea de învățământ. Astfel, declarațiile Ministrului de acum câteva zile în care afirma că “acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP” se dovedesc a fi niște minciuni. 
 
Dacă săptămâna aceasta Sorin Cîmpeanu ne critica pentru că nu suntem de acord cu măsurile luate de specialiștii din sănătate deși nu avem studii de în domeniu, fapt care ar genera incompatibilitatea cu titulatura de elev, acum putem observa faptul că însăși dumnealui era cel ce făcea acest lucru, refuzând să consulte Institutul Național de Sănătate Publică cu privire la o problemă ce vizează sănătatea publică.
 
Acțiunile sale nu au alt obiect decât a degrada pe toată lumea, de la elevi, părinți, profesori, până la cercetători și specialiști. Deschiderea școlilor în funcție de rata de vaccinare a personalului angajat nu are niciun fundament, aceasta putând să reprezinte un pericol uriaș pentru elevi.
 
Sorin Cîmpeanu nu are ce căuta în Ministerul Educației, acesta neputând  să poarte o discuție cu absolut oricine. Dacă inițial a început prin a refuza comunicarea cu reprezentanții elevilor, acum a ajuns să nu fie în stare să negocieze inclusiv cu colegii săi de la Guvernare, fiind incapabil să agreeze o serie de măsuri cu Ministerul Sănătății.

Educația elevilor, și în contextul actual, viețile elevilor, nu pot fi lăsate în mâinile unui individ atât de macabru. Solicităm ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit ministru în viitorul Guvern!, se arată în comunicat. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

19 Jan 2022 394

Asociația Elevilor din Constanța solicită autorităților să ia măsuri după moartea adolescentului din Năvodari

15 Jan 2022 696

Părinții vor ca ultima săptămână din semestrul I să fie online. Ce spune șeful IȘJ Constanța

11 Jan 2022 1056

Asociația Elevilor din Constanța Grevă Japoneză pentru bursa de merit

11 Jan 2022 811

Asociațiile de Elevi organizează grevă japoneză în această săptămână

10 Jan 2022 523

Din culisele protestului elevilor din Constanța pentru burse. Elevii nu se dau bătuți!

10 Jan 2022 822

Editorial Bătaia de joc din învățământul românesc

08 Jan 2022 2464

Elevii protestează Ministerul Educației a modificat media minimă necesară elevilor pentru a primi bursele școlare. Ce spune șeful IȘJ Constanța (VIDEO+DOCUMENT)

07 Jan 2022 1062

Asociația Elevilor din Constanța Protest cu privire la bursele școlare, în fața Ministerului Educației (VIDEO)

06 Jan 2022 983

UPDATE. Protest în fața Ministerului Educației Asociația Elevilor Constanța va acționa în instanță ordinul prin care criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate

05 Jan 2022 693

Șapte elevi minori din județul Constanța au rămas blocați în tren din cauza grevei CFR (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Dec 2021 927

Asociațiile de elevi cer demisia ministrului Sorin Cîmpeanu și a consilierei prezidențiale, Ligia Deca, pentru „a stopa malpraxisul educațional pe care îl comit”

17 Dec 2021 666

Asociația Elevilor din Constanța Elevii cer transport gratuit și reparații capitale

13 Dec 2021 601

Asociația Elevilor Constanța a câștigat procesul împotriva CJC, cu privire la transportul gratuit

06 Dec 2021 744

Transportul gratuit al elevilor din Constanța, în atenția judecătorilor. Totul s-ar putea decide azi

06 Dec 2021 469