Invatamant

Nicholas Georgescu - Roegen, omagiat la Universitatea Ovidius

ovidius.jpgFacultatea de Ştiinţe Economice a dat startul activităţilor dedicate împlinirii a 20 de ani de când instituţia a primit rangul de Universitate, şi a 50 de ani de funcţionare.

Ieri, Facultatea de Ştiinţe Economice a organizat Simpozionul ştiinţific „Nicholas Georgescu Roegen - Economistul mileniului trei", dedicat omagierii celebrului savant american de origine română, născut la Constanţa. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate şi mai multe lucrări care au conţinut date reprezentative despre viaţa şi activitatea acestui economist, căruia, în anul 1994, i-a fost conferit şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius. „Astăzi, cel care s-a născut în Viile Noi, un cartier al Constanţei, a intrat definitiv în marea familie a marilor personalităţi responsabile de perfecţionarea aparatului, a metodelor şi a mijloacelor cu care lucrează la ora actuală Ştiinţele Economice şi Ştiinţele Sociale. Este un moment de bucurie pentru Facultate, pentru Universitate", a precizat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină.

Februarie a fost aleasă pentru omagierea lui Nicholas Georgescu - Roegen şi deoarece acesta s-a născut pe data de 4 a lunii, în anul 1906. Ca o recunoaştere pentru contribuţiile sale ştiinţifice de excepţie, a primit toate titlurile şi onorurile care puteau fi date unui mare economist: profesor emerit şi profesor de onoare al Universităţii Vanderbilt, membru de onoare al Asociaţiei Economice Americane, membru al Asociaţiei de Econometrie, membru de onoare al instituţiei ştiinţifice Phi - Beta - Kappa de la Universitatea Vanderbilt, membru al diferitelor organizaţii ştiinţifice din America şi Europa, „visiting profesor" şi invitat să ţină conferinţe şi cursuri la mari universităţi din Japonia, India, Pakistan, Brazilia, Argentina, Italia, Franţa, Germania, inclusiv la Academia Română şi la universităţi din România. Numeroase universităţi europene i-au acordat titlul de Doctor Honoris Causa, iar Academia Română l-a ales membru de onoare în anul 1990.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Nicholas Georgescu-Roegen - un sfert de veac de la dispariția marelui matematician

30 Oct 2019 672

#DobrogeaAcademică A treia ediţie a Şcolii de vară „Nicholas Georgescu-Roegen“, constănţeanul candidat la Premiul Nobel pentru economie (galerie foto)

17 Sep 2019 909

#citeşteDobrogea Destinul american al unui savant constănţean. 113 ani de la naşterea lui Nicholas Georgescu-Roegen

04 Feb 2019 843

Nicholas Georgescu-Roegen. Matematician, născut în Constanța, părintele teoriei bioeconomice

04 Feb 2017 3472

Simpozion stiintific „Nicholas Georgescu Roegen - Economistul mileniului trei”

24 Feb 2010 770