Știri Constanța Peste 1100 de absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a înscriși la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat - sesiunea august 2023

Sursă foto: Pexels
  • Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, debutează luni, 16 august 2023, cu Proba Ea) - Proba de limba și literatura română. La nivelul județului Constanța au fost desemnate 3 centre pentru susținerea acestor probe.
 
Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2023, debutează luni, 16 august 2023, cu Proba Ea) - Proba de limba și literatura română. La nivelul județului Constanța au fost desemnate 3 centre pentru susținerea acestor probe, transmite ISJ Constanța. 
 
Pentru acest examen s-au înscris 1137 de absolvenți, după cum urmează:
  • Proba scrisă Ea)- 517 de candidați;
  • Proba scrisă Eb)- 1 candidat;
  • Proba scrisă Ec)- 565 de candidați;
  • Proba scrisă Ed)- 758 de candidați.
 
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 25 august.
 

„Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, precizează sursa citată.

 
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 25 august 2023, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Cererea de contestații va fi însoțită de o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezolvarea contestațiilor se face în intervalul 26-28 august 2023.
 
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august.
 
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
 
Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 
Pentru rezolvarea subiectelor candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
 

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
 
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
 
Absolvenții claselor a XII-a/ a XIII-a care vor susține examenul de Bacalaureat 2023 în sesiunea din august vor avea lucrările corectate digitalizat, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ministerul Educației: „Am alocat peste 259 de milioane de euro pentru apelurile dedicate infrastructurii universitare!”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii și preșcolarii intră în vacanță! Când vor reveni la cursuri

26 Apr 2024 476

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 394

Ziua Pământului, marcată de Ministerul Educației

22 Apr 2024 336

Evaluarea Națională, în atenția ministrului Educației! Ce soluție a fost găsită pentru diferențele de notare la grile

21 Apr 2024 505

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 576

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 693

Ministerul Educației Iată care pot fi cauzele comportamentului violent în rândul copiilor

17 Apr 2024 537

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3410

Dispută între Ministerul Educaţiei, profesori şi părinţi pe tema supravegherii video în şcoli

05 Apr 2024 604

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Strategia Națională pentru Susținerea Părinților 2024 – 2030 (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 508

Ministerul Educației a pus în consultare publică regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene și de resurse și asistență educațională (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 642

Ministerul Educaţiei a deschis un apel de proiecte pentru dezvoltarea competenţelor digitale

04 Apr 2024 474

Ministrul Educației, Ligia Deca, s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți de la numeroase federații. Iată ce s-a discutat

01 Apr 2024 578

Ministerul Educației Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

01 Apr 2024 567

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 488