Achitare! Povestea unei mămici din Constanța trimisă în judecată pentru nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor


Trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța pentru săvârșirea infracțiuni de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor, o femeie, de 40 ani, din Constanța, a fost achitată. Judecătorii au ajuns la concluzia că fapta de care a fost acuzată femeia nu este prevăzută de legea penală. Nemulțumit de decizia instanței, fostul soț al femeii a formulat o contestație, aceasta fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța.


În rechizitoriu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța arată că femeia a refuzat să încredințeze minorul (...), în vârsta de 7 ani, tatălui acestuia, nerespectând astfel o decizie civilă a Tribunalului Constanța, prin care locuința minorului s-a stabilit la tată.


Printr-o decizie a Judecătoriei Constanța s-a dispus desfacerea căsătoriei dintre cei doi, exercitarea autorității părintești a minorului de către ambii părinții și a stabilit locuința minorului la mamă. Ulterior, Tribunalul Constanța a decis în apel schimbarea deciziei judecătoriei, în sensul că a decis stabilirea locuinței minorului la domiciliul tatălui său și obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere.


Fiind audiată, femeia a declarat că nu s-a opus niciodată executării deciziei prin care fiului său i-a fost stabilită locuința la tată și că a înțeles să se supună programului de consiliere psihologică a minorului, însă de fiecare dată poziția minorului a rămas aceeași, și anume că nu vrea să meargă să locuiască cu tatăl său.


Mai mult, femeia a declarat că încearcă în fiecare zi să convingă minorul să meargă să locuiască la tată și că este deschisă la comunicare.


În final, în primă instanță, Judecătoria Constanța a decis achitarea mămicii pentru săvârșirea infracțiuni de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor. Așa cum arătam și mai sus, judecătorii au ajuns la concluzia că fapta de care a fost acuzată femeia nu este prevăzută de legea penală.


Instanța a apreciat că inculpata nu a împiedicat cu nimic decizia tribunalului, nu l-a reținut pe minor fără consimțământul celuilalt părinte în nici un mod, dimpotrivă, s-a prezentat cu minorul la somațiile executorului judecătoresc și nu poate fi trasă la răspundere penală pentru refuzul minorului de a merge să locuiască la domiciliul tatălui său, refuz exprimat categoric de minor la convocările executorului judecătoresc.


În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă în prezenta cauză.


Citește și

Copilărie de coșmar! O mamă este judecată pentru că și-a schingiuit copiii. Procesul merge mai departe

Proces cu mare impact emoțional la Tribunalul Constanța! Începe judecata

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Trei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată

25 Apr 2024 560

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 409

Magdalena, născută la Constanța, își caută familia biologică. „Emoțiile mă copleșesc”

21 Apr 2024 596

Nadia Comăneci, întâlnire cu Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța. „O zi fericită alături de Nadia“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 531

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 640

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 508

Doliu în familia Brăiloiu. Mama fostului senator PSD a încetat din viață!

08 Mar 2024 1009

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 655

Farul Constanța Dorința împlinită! Micuța Miruna, suporter înfocat, a primit tricoul lui Constantin Budescu (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 1235

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energia - partea întâi - ziua 6. 1 martie 2024. Mărțișor cu bucurie pentru noi toți, de la mama Natură și ritmurile sale ciclice

01 Mar 2024 541

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 5. 29 februarie 2024.Ocazie unică pentru recapitulare și revizuire

29 Feb 2024 705

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 946

Gimnasta din Constanța Sabrina Maneca Voinea și Amalia Puflea, pregătire în Elveția

09 Jan 2024 1349

Cine face parte din echipa care va superviza livrarea la cheie a Departamentului Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

03 Jan 2024 1325

Meniu de Crăciun oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța

24 Dec 2023 1396