ANI încearcă să anuleze un document emis de Comisia pentru Controlul Averilor din Constanţa

Agenţia Naţională de Integritate încearcă să anuleze un document emis de Comisia pentru Controlul Averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa!
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe data de 10 iulie, pe rolul Secţia a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal, din Curtea de Apel Constanţa, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 345/36/2018, unde ANI are calitatea de reclamant.
 
Asta în timp ce Comisia pentru Controlul Averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Colea Antip şi Marusia Antip au calitatea de pârâţi.
 
Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
În 21 decembrie 2016, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea „existenţei unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice, după cum urmează: Gabriel Antip, funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă - Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice; şi Colea Antip – comisar-şef de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă - Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 196.136,72 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
„Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către persoanele evaluate. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi a dreptului la apărare“, conform ANI.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu ar putea justifica aproape 42.000 de euro Inspectorul vamal Aurel Daniel Coroian are probleme cu averea (documente)

29 Sep 2015 1914

„Diferenţe nejustificate“ Mazăre, trimis la Comisia de cercetare a averilor de o fostă angajată a Primăriei Constanța? (documente)

24 Jun 2015 5944

Cu ce avere se laudă un șef de serviciu de la CN APM SA Constanța (document)

24 Oct 2014 3595

Dragoş Dinescu Fost poliţist constănţean, în colimatorul Comisiei de cercetare a averilor (documente)

23 Aug 2014 3071