„Apărarea drepturilor poporului român“ Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului

  • La Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul cu numărul 7389/118/2020, în care Arhiepiscopia Tomisului este reclamant.
  • La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în cauză.
  • „Am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
  • Ieri, autoritățile au anunțat că va fi permis accesul oamenilor la slujba de Înviere.
Magistrații Tribunalului Constanța, în completul prezidat de magistratul Maria Timoașcă, au deschis ieri, 25 martie 2021, din nou, dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului se judecă pentru dreptul credincioșilor de a participa la slujbele oficiate în interiorul lăcașelor de cult.
 
La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în dosarul cu numărul 7389/118/2020, alături de Arhiepiscopie.
 
Facem mențiunea că ieri, creștinii au prăznuit Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători, fiind vorba despre momentul în care Arhanghelul Gabriel i-a dat vestea Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos.
 
Pentru a reveni la procesul desfășurat la Tribunalul Constanța, contactată telefonic, avocatul a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul vizează toate hotărârile autorităților care interzic procesiunile religioase, accesul credincioșilor în lăcașele de cult, dar și restrângerea drepturilor acestora.
 

Cerere de intervenție, ca senator

 
„De asemenea, am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
 
Aceasta a mai precizat că, în procesul vizează și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța nr. 44 din 16 martie 2021, fiind vorba despre punctele 1, 2, 5 și 6 din Anexa hotărârii.
 
Totodată, senatorul a precizat că aceste puncte, ce fac referire la desfășurarea activităților religioase, dar și a procesiunilor sunt aceleași ce au fost adoptate în cadrul hotărârilor anterioare ale CJSU Constanța și care au fost, de asemenea, contestate.
 

Termene cât mai scurte

 
„În acest proces, vom face cerere să se acorde termene cât mai scurte, să ne putem judeca repede, pentru că oamenii au nevoie să le apărăm drepturile“, a mai spus Diana Șoșoacă.
 

Întrebată dacă procesul de la Constanța ar putea avea un efect și asupra desfășurării slujbei de Înviere, avocatul a precizat că „aceasta este o chestiune pur juridică pentru că, oricum, Constituția ne permite să mergem la biserică, la slujbă, este dreptul nostru constituțional“.
 
De altfel, în cursul zilei de ieri, autoritățile au hotărât că, în noaptea de Înviere, oamenii vor putea participa la slujba religioasă, cu respectarea tuturor normelor și măsurilor anti-Covid în vigoare. Aceste măsuri includ distanțarea fizică și purtarea măștilor de protecție.

 
Indiferent ce decizie va lua Tribunalul Constanța în acest proces, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Citește și:

„Și noi suntem amenințați în aceste zile“:
ÎPS Teodosie și procesul pentru accesul credincioșilor în biserici (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Învierea Domnului cu Sfânta Lumina venită din largul mării și cu Ovidiu Lipan Țăndărică la toacă (galerie foto+video)

02 May 2021 3452

Sfânta Lumină a ajuns la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

01 May 2021 1051

Constanța, în Noaptea binecuvântată a Învierii. Programul complet

01 May 2021 2720

„Iubiţi credincioşi, vă invit la Înviere, este loc pentru toţi!“ Îndrumările ÎPS Teodosie pentru Noaptea de Înviere. Cum se va desfășura slujba de Paște

29 Apr 2021 1338

Ce spune ÎPS Teodosie despre Radu Mazăre

28 Apr 2021 2420

LIVE. ÎPS Teodosie, despre Sărbătorile Pascale

28 Apr 2021 1257

Eveniment în Arhiepiscopia Tomisului. 20 de ani liturgici de la întronizarea ÎPS Teodosie

25 Apr 2021 1602

„Biserica nu poate fi anexă a poliției“ De ce s-au respins pretențiile Arhiepiscopiei Tomisului în procesul pentru credință. Avem motivarea judecătorilor (document)

22 Apr 2021 589

ÎPS Teodosie ”E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post”

21 Apr 2021 1344

Procesul pentru credință. Arhiepiscopia Tomisului, decăzută din dreptul de a-și modifica cererea de chemare în judecată

14 Apr 2021 1015

Decizie de ultimă oră a Tribunalului Constanța Arhiepiscopia Tomisului a pierdut procesul pentru credință!

13 Apr 2021 21677

ÎPS Teodosie – „Vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri“ Tribunalul Constanța ar putea schimba azi măsurile anti-Covid bisericești

12 Apr 2021 1455

„Scut“ pentru Arhiepiscopia Tomisului Aproape 40 de reclamanți și intervenienți în procesul pentru credință, de la Tribunalul Constanța

09 Apr 2021 1519

ÎPS Teodosie critică autoritățile privind înmormântările „Nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze”

06 Apr 2021 1091

Purtarea măștilor și vaccinul anti-Covid Un reclamant din procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului, cere dovezi de la Ministerul Sănătății, DSU și Guvern!

03 Apr 2021 1855