Arhiepiscopia Tomisului a primit verdictul așteptat de la Curtea Supremă!

  • În urma admiterii cererii de strămutare, dosarul 632/118/2022 al Curții de Apel Constanța va fi judecat de Curtea de Apel Galați.
  • Totodată, instanța a decis să păstreze actele îndeplinite în dosar de către instanța din Constanța până la momentul suspendării.
 
Victorie în instanță, la Curtea Supremă, pentru clericii din Arhiepiscopia Tomisului, cârmuită de Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!
 
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au decis strămutarea dosarului în care Arhiescopia are ca adversar Consiliul Local Constanța!
 
În urma admiterii cererii de strămutare, dosarul 632/118/2022 al Curții de Apel Constanța va fi judecat de Curtea de Apel Galați.
 
Decizia Curții Supreme a fost luată în dosarul 1120/1/2022, în care Arhiepiscopia Tomisului este petent, iar Consiliul Local al Municipiului Constanța este intimat.
 
Prin Încheierea 3767/2022, Înalta Curte de Casație și Justiție „admite cererea formulată de Arhiepiscopia Tomisului. Strămută judecarea cauzei ce formează obiectul dosarului 632/118/2022 al Curții de Apel Constanța – Secția de Contencios administrativ și fiscal la Curtea de Apel Galați – Secția de Contencios administrativ și fiscal“.
 
Totodată, instanța a decis să păstreze actele îndeplinite în dosar de către instanța din Constanța până la momentul suspendării.
 
Arhiepiscopia, câștigătoare în primă instanță
 
Amintim, în dosarul care acum se va judeca la Galați, Arhiepiscopia Tomisului obținuse, în primă instanță, suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care le era revocat dreptul de administrare a terenului de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor, din Parcul Casei de Cultură Constanța.
 
În prezent, dosarul 632/118/2022 se află pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, având termen pentru judecarea recursului declarat de Consiliul Local în luna iulie.
 
În urma deciziei Curții Supreme, dosarul va fi scos de pe rolul Curții de Apel Constanța și înaintat Curții de Apel Galați.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în dosar, pe 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din P arcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 
Totodată, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în primă instanță, dosarul pentru anulare având indicativul 3666/118/2022.
 
În acest dosar, joi, Tribunalul Constanța a decis, de asemenea, suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța, și această decizie putând fi atacată în recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Clericii Înaltpreasfinției Sale Teodosie, victorioși – din nou – asupra consilierilor lui Chițac! (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Există magie albă? Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

11 Aug 2022 777

„Mai grea decât dictatura e libertatea, care include și responsabilitatea“ ZIUA LIVE. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii (VIDEO)

10 Aug 2022 649

ZIUA LIVE. Se cere pedepsirea celor ce fac glume pe seama Bisericii. Poziția Arhiepiscopiei Tomisului

09 Aug 2022 700

Cum motivează Judecătoria Constanța condamnarea unui preot pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului!

09 Aug 2022 2147

Oficial! Un preot din Constanța a fost condamnat în primă instanță! Ce pedeapsă a primit și pentru ce infracțiune

04 Aug 2022 1205

UPDATE - Emisiunea a fost reprogramată ÎPS Teodosie vine la ZIUA LIVE! Ce părere are Arhiepiscopul Tomisului despre pedepsirea celor care fac glume pe tema bisericii!

02 Aug 2022 1035

Consiliul Local Constanța, recurs pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor. Cazul, ajuns la Curtea de Apel Galați, după strămutare

02 Aug 2022 709

IPS Teodosie, însoțit de un sobor de preoți s-a rugat în câmp la Techirghiol pentru venirea ploii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Jul 2022 2221

Un responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului, condamnat în primă instanță! Când se va pronunța Curtea de Apel

19 Jul 2022 618

Recursul CLC pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor, din Constanța, trimis la Galați!

19 Jul 2022 533

IPS Teodosie, însoțit de un sobor de preoți s-a rugat în câmp la Cumpăna pentru venirea ploii (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 564

Clericii ÎPS Teodosie vs. consilierii lui Chițac, azi, la Curtea de Apel Constanța!

18 Jul 2022 597

Unde este așteptat IPS Teodosie în perioada următoare

16 Jul 2022 1259

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se va ruga pentru venirea ploii. Unde vor avea loc astfel de rugăciuni

15 Jul 2022 1424

Continuă ajutorul umanitar pentru refugiații din Ucraina în Arhiepiscopia Tomisului

13 Jul 2022 520