Asociația Constanța Altfel renunță la judecată! Se închide procesul pe autorizația de construire pentru Catedrala Eroilor Constanța?

Catedrala Eroilor - machetă. Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vborba despre dosarul deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
  • Asociația a cerut anularea autorizației de construire emisă pentru ridicarea Catedralei Eroilor Sfânta Treime, din Parcul Casei de Cultură Constanța.
  • La ultimul termen, în proces s-a depus o cerere de renunțare la judecată.
Catedrala Eroilor Constanța se află de aproximativ trei ani într-un proces ce are în centru autorizația de construire emisă de autoritățile locale pentru ridicarea lăcașului de cult.
 
Acest proces este pe cale să se termine, însă, după ce Asociația Constanța Altfel a depus la dosarul cauzei o cerere de renunțare la judecată.
 
Iar asta, după ce Asociația atacase la Curtea de Apel Constanța decizia inițială a Tribunalului prin care pierduse procesul vizând autorizația de construire în baza căreia, în Parcul Casei de Cultură, se construiește Catedrala Eroilor „Sfânta Treime“.
 
Curtea de Apel a decis rejudecarea, iar Tribunalul a hotărât administrarea unor noi probe, reprezentate de situația actualizată a terenului vizat prin cererea de chemare în judecată, dar și un extras de carte funciară actual, documente pe care urmau să le depună la dosar avocații Primarului Municipiului Constanța.
 
La ultimul termen, în proces s-a depus însă o cerere de renunțare la judecată, iar Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea cu privire la această cerere pentru finele lunii iunie.
 
Dacă cererea va fi admisă, procesul s-ar putea închide.
 
Verdictul judecătorilor este așteptat pe data de 28 iunie 2023.
 
Acțiunea, respinsă inițial, ca lipsită de interes
 

Este vorba despre dosarul 5311/118/2019*, deschis de Asociația Constanța Altfel, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanța, Arhiepiscopia Tomisului și Parohia Sfânta Treime.
 
În proces, Asociația Constanța Altfel a formulat cererea de anulare a autorizației de construire emisă pentru ridicarea Catedralei Eroilor.

 
Așa cum am precizat anterior, în primă instanță, Tribunalul Constanța a decis să respingă acțiunea Asociației Constanța Altfel, ca lipsită de interes, dar dosarul a fost trimis la rejudecare de magistrații Curții de Apel.
 
În întreg acest context, rămâne de văzut dacă Tribunalul va admite cererea de renunțare la judecată.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2435

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 846

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 579

Arhiepiscopia Tomisului câștigă, din nou, procesul pentru Catedrala Eroilor, de la Casa de Cultură! Anularea autorizației nu schimbă terenul în „spațiu verde“ (MOTIVARE)

17 Jan 2024 1661

Slujbe de pomenire a eroilor Revoluției din decembrie 1989

18 Dec 2023 858

Recursul CLC pentru terenul de lângă Casa de Cultură, în procesul cu Arhiepiscopia Tomisului, amânat la Curtea de Apel

23 Nov 2023 855

Autorizația de construire pentru Catedrala Eroilor Constanța, în atenția instanței! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

26 Oct 2023 1004

Surpriză la Tribunal! Asociația Constanța Altfel renunță la dosarul deschis Arhiepiscopiei Tomisului, dar continuă procesul cu primarul! (MINUTA)

05 Jul 2023 1170

Arhiepiscopia Tomisului, victorie împotriva Consiliului Local Constanța pentru terenul de lângă Casa de Cultură (MOTIVARE)

24 Jun 2023 1885

Momente decisive la Tribunalul Constanța! Se rejudecă procesul pentru Catedrala Eroilor, cu administrarea unor probe suplimentare

30 Mar 2023 1605

În urmă cu scurt timp Arhiepiscopia Tomisului, câștigătoare împotriva Consiliului Local Constanța (MINUTA)

29 Dec 2022 4834

Consiliul Local Constanța, victorios la Curtea de Apel împotriva Arhipiepiscopiei Tomisului! Ce au câștigat consilierii (MINUTA)

16 Dec 2022 2016

Proces pentru anularea autorizației Catedralei Eroilor! Dosarul se rejudecă. Motivarea judecătorilor

28 Nov 2022 1424

Consiliul Local Constanța nu renunță la terenul de lângă Catedrala Eroilor! Intervine Curtea de Apel

24 Oct 2022 1247

Ce s-a întâmplat în procesul pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor

17 Oct 2022 1168