Justitie

Au fost aleşi cei trei judecători care vor analiza dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului


S-a stabilit completul care va judeca apelul dosarului în care Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, a fost achitat în primă instanţă.

Cauza se va afla în atenţia unui complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 octombrie. Oricare va fi decizia Înaltei Curţi, aceasta va fi definitivă.


Dosarul va fi analizat de Completul nr 5 format din judecătorii Macavei Săndel Lucian, Maricela Cobzariu şi Andrei Claudiu Rus.


Zi mare pentru procurorii Anticorupţie din Constanţa Trei femei de la Înalta Curte vor lua o decizie definitivă. Cine este vizat


Cinci judecători de la Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională, la cererea lui Radu Mazăre


Recent, Maricela Cobzariu a făcut parte din completul de judecată (format din Maricela Cobzariu, Geanina Cristina Arghir, Valeria Lavinia Lefterache, Dan Marius Foitoş şi Ana Hermina Iancu) care a respins acţiunea promovată în instanţă atât de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu. Nicuşor Daniel Constantinescu şi Georgică Giurgiucanu au contestat decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României din data de 8 ianuarie 2019, luată în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa.


Atunci, Curtea Supremă a respins cererea formulată de fostul şef al CJC, prin apărător ales, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 31 alin. 1 lit. c din Legea nr. 304/2004. De asemenea, instanţa supremă a respins, ca inadmisibilă, cererea formulată de Georgică Giurgiucanu, prin apărător ales, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 31 alin. 1 lit. c raportat la art. 32 alin. 4-7 din Legea nr. 304/2004. Dosarul Retrocedărilor din Constanţa a fost soluţionat definitiv de către judecătorii ÎCCJ pe data de 4 aprilie 2019, instanţa anunţând condamnarea inculpaţilor (aproape 40 la număr) la aproape 120 de ani de închisoare.


Înalta Curte, decizie definitivă cu privire la Dosarul Retrocedărilor din Constanţa


Cine sunt judecătorii care l-au achitat pe Sebastian Ghiţă


Cine sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe greii din dosarul Microsoft. Legături la Constanţa


Avraham Morgenstern rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost deferit Justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Toţi cei mai sus precizaţi au fost achitaţi de Curtea de Apel Constanţa, în primă instanţă.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru judecători au decis achitarea lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

15 Feb 2020 3376

UPDATE IPS Teodosie a fost achitat definitiv (minută)

14 Feb 2020 3602

Înalta Curte se pronunţă azi în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

14 Feb 2020 818

Înalta Curte a finalizat judecata în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului „Avem încredere în actul de Justiție. Nu mă simt afectat “

31 Jan 2020 1280

„Mitropolia Tomisului, tradiție și actualitate”, de Teodosie Petrescu și Adrian Rădulescu

22 Dec 2019 1719

Sărbătoare la Arhiepiscopie Ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie, la ceas aniversar

12 Dec 2019 2248

Suită de activităţi Simpozion dedicat sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi Zilei Naţionale a României, la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu

27 Nov 2019 1129

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, așteptat la Înalta Curte

01 Nov 2019 3705

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 octombrie 2019

22 Oct 2019 848

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, achitat. Primul termen în apel, 18 octombrie

31 Jul 2019 1003

DNA a colaborat cu SRI? Instanţa a rămas în pronunţare în dosarul lui Teodosie

27 Mar 2019 1445

Supliment la raportul de expertiză Dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, amânat pentru 26 martie

26 Feb 2019 1566

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

17 Jan 2019 2945

Conferinţă Naţională. 100 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei Române

15 Nov 2018 783

Facultatea de Teologie a Universității "Ovidius" din Constanţa organizează Conferinţa Naţională 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România

30 Oct 2018 849