BRD, precizări importante, pentru ZIUA de Constanța, după perchezițiile de azi


 
 
Clarificări din partea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. (SAFPP)
 
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. face câteva precizări în legătură cu perchezițiile de azi, 30 iunie 2022.  
 
Context
 

Astăzi, 30 iunie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.
 
În fapt, la începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unități bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei.
 
În urma probatorului administrat a reieșit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații, fapte ce au fost reținute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajați din cadrul unei unității bancare și mai multe persoane juridice.
 
Astfel, s-a reținut că în perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.
 


Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiților și ale celorlalte persoane fizice, cât și prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăți pentru achiziții bunuri ori servicii fictive.

 
Precizări BRD
 

 

„Așa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP).SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale și înlăturarea din funcție a Directorului General.
 
Toate autoritățile competente, precum și acționarii și auditorii statutari, au fost sesizați în mod corespunzător.
 
Acționarii companiei au acoperit suma care face obiectul investigațiilor în curs, iar activitatea SAFPP se desfășoară în mod normal.
 
Precizăm că deținerile participanților la fondurile de pensii Pilon 2 și 3, administrate de SAFPP, precum și activele acestora, care sunt păstrate la o bancă depozitară și sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului, nu au fost și nu sunt afectate în niciun fel de această situație.
 
Menționăm, de asemenea, că SAFPP și BRD Groupe Societe Generale sunt două entități juridice diferite și niciun angajat al băncii BRD Groupe Societe Generale nu a fost implicat în această situație“.

 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE – BRD
Percheziții de amploare în Constanța, la administratorul unui fond de pensii privat (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metal Construct SRL, controlată de Surghie Valentin Mihai, fost consilier local, vizată de o cerere de insolvență

20 Mar 2024 725

Declarații de avere Constanța Colesnicencu Daniel, șef atelier la ABADL, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 638

Una dintre cele mai mari bănci din România a fost pusă la vânzare. Iată care este aceasta

01 Feb 2024 1597

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3107

Averea și interesele lui Dede Suryan – Omar, membru în Consiliul de Administrație la CN APM Constanța (DOCUMENTE)

24 Dec 2023 1134

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Carmen Pedestru, șef birou în cadrul CJ Constanța. Deține acțiuni la BRD (DOCUMENTE)

16 Nov 2023 1099

VIDEO+FOTO Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

02 Nov 2023 847

Sumă de bani găsită într-un bancomat din Tulcea! Polițiștii caută păgubitul

17 Oct 2023 853

Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate în sectorul bancar!

11 Sep 2023 874

A fost desemnat un nou administrator special al societății Carsium Edil SRL

19 Jun 2023 1266

Claudia Pușcașu, consilier la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

22 May 2023 1185

Jean Paul Tucan, un milion de euro prin programul IMM Invest Plus

03 May 2023 1704

Amânare de pronunțare în cazul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

26 Feb 2023 1038

Gabriela Ștefănescu, șef birou la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1954

UPDATE. SURSE Bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! Principalii suspecți au fost trimiși în judecată (VIDEO)

18 Jan 2023 1522