Constanta. O simplă ceartă s-a transformat într-o tragedie! Începe procesul

 
 
  • Conform procurorilor, victima și inculpatul s-au certat într-un autobuzul 101, din cauză că cele trei ghiozdane ale inculpatului o atingeau pe victimă.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Începe judecata unui tânăr din oraș acuzat de săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte!  Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 20 august 2022, în jurul orelor 16:30, după ce au avut un conflict verbal în autobuzul 101 (din cauză că cele trei ghiozdane ale inculpatului o atingeau pe victimă) şi au coborât separat în aceeaşi staţie din zona CET, de pe bd. Aurel Vlaicu al municipiului Constanța, în mod surprinzător şi insidios inculpatul a lovit-o cu piciorul din spate în zona toracică posterioară pe victima T.T., în vârstă de 71 de ani, în timp ce aceasta se asigura la trecerea de pietoni, astfel că a împins-o spre carosabil, unde s-a lovit cu capul de partea dreaptă a unui autoturism care circula regulamentar. În urma impactului cu autoturismul victima a suferit leziuni grave la nivelul capului, care au dus la moarte în scurt timp, prin hemoragie și contuzie meningo-cerebrale, consecinţe ale unui traumatism cranio-cerebral sever, cu fractură de oase de boltă și bază de craniu.

 
Imediat după lovirea victimei, inculpatul a fugit de la locul faptei, însă a fost urmărit şi prins de martori, care l-au predat organelor de poliţie.
 
Procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Miercuri, 24 octombrie 2022, Tribunalul Constanța a constată legalitatea sesizării instantei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta privindu-l pe inculpat, trimis în judecată pentru săvârsirea infractiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, a administrării probelor si a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecătii cauzei.
 
Decizia de ieri a Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Jandarm înjunghiat la Costinești! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă la Palazu Mic pedepsită cu aproape 45 de ani de închisoare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Sep 2022 1448

Caz șocant în cartierul CET din Constanța! Procurorii anunță finalul anchetei! (VIDEO+FOTO)

10 Sep 2022 3449

Crimă în Constanța! Final de anchetă

01 Apr 2022 1477

Zeci de constănțeni, trimiși în judecată pentru luare și dare de mită „Fabrica de diplome false“ a ajuns la Curtea de Apel

14 Mar 2022 2406

Un jandarm din București înjunghiat la Costinești! Ultima decizie a judecătorilor

02 Oct 2021 1594

Crimă la Pecineaga! Suspectul numărul unu a fost trimis în judecată

11 Sep 2021 6051

Cetățean albanez trimis în judecată la Constanța

02 Jul 2021 1227

Trei constănțeni au fost arestați preventiv. Sunt acuzați de înșelăciune și spălare de bani

25 Mar 2021 2565

„Fabrica de diplome false“ la Constanța! Urmează prima pronunțare în dosar

25 Feb 2021 2807

Interviu cu șeful Secției Urmărire Penală din Parchetul Tribunalului Constanța Ce spune procurorul Viorel Teliceanu despre dosarele „îngropate“, bullying și GDPR

25 Jan 2021 3396

Detalii exclusive din ancheta procurorilor! Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial

22 Jan 2021 1534

Destin de trubadur, pruncușor de Hârșova A renunțat la studenție „pentru gloria momentului”. Povestea lui Cristian Vasile și a lui Zarază

09 May 2020 5995

Întregul echipaj al unui pescador turcesc este judecat la Constanța. Iată acuzațiile

16 Apr 2020 1878

Arest la domiciliu pentru inculpat Iată de ce s-a respins propunerea de arestare preventivă în cazul morții lui Andrei, din Mangalia!

21 Mar 2020 5230

Efectele coronavirusului! Programul cu publicul de la Parchetul Judecătoriei Constanța și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, suspendat

20 Mar 2020 2535