CSM caută șefi pentru justiția din Constanța! Care sunt posturile vacante

  • Funcția de președinte al Tribunalului Constanța a devenit vacantă la data de 30 decembrie 2022, momentul în care s-a pensionat magistratul Cristina Ramona Duță, președintele în funcție.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că, la nivelul instanțelor arondate Curții de Apel Constanța, din județele Tulcea și Constanța, sunt nu mai puțin de 12 funcții de conducere vacante sau care urmează să se vacanteze în perioada următoare.
 
Totuși, acestora urmează să li se adauge și altora, în urma cererilor de eliberare din funcție, prin pensionare, admise de CSM și a decretelor semnate în acest sens de către Președintele României.
 
Pentru posturile de conducere din instanțe urmează să se organizeze concursuri la nivelul CSM sau procedurile de numire în funcție a președinților de secții, în conformitate cu legislația în vigoare.
 
Pensionări pe bandă rulantă la Tribunalul Constanța
 
Astfel, potrivit CSM, la nivelul Curții de Apel Constanța sunt vacante funcția de președinte al Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a instanței, dar și funcția de președinte al Tribunalului Constanța.
 
Funcția de președinte al Tribunalului Constanța a devenit vacantă la data de 30 decembrie 2022, momentul în care s-a pensionat magistratul Cristina Ramona Duță, președintele în funcție.
 
Totodată, pe 30 decembrie 2022 Președintele a semnat decretul și privind eliberarea din funcție a magistratului Cristina Mihaela Grădinariu, vicepreședintele Tribunalului Constanța.
 
În plus, la nivelul Tribunalului este vacantă și funcția de președinte al Secției Penale. Amintim, magistratul Lucian Lică, președintele secției, a ieșit la pensie în toamna anului 2022, fiind urmat la scurtă vreme de către magistratul Denis Gabriela Ghervase, delegată șef al secției de către CSM.
 

Magistratul Denis Gabriela Ghervase solicitase eliberarea din funcție, ca urmare a pensionării, începând cu data de 15 decembrie 2022.
 
Situația în Dobrogea

 
În continuare, CSM spune că, la nivelul Tribunalului Tulcea, arondat Curții de Apel Constanța, sunt vacante funcțiile de vicepreședinte al instanței, președinte al Secției Penale, președinte al Secției penale, dar și președinte al Secției civile, de contencios administrativ și fiscal.
 
În ce privește Judecătoria Constanța, sunt vacante funcțiile de președinte al Secției pentru cauze penale și, respectiv, președinte al Secției pentru cauze civile.
 
Nici la judecătoriile din județ situația nu este mai roz: la Judecătoria Medgidia este vacantă funcția de vicepreședinte, iar la Judecătoria Mangalia – cea de președinte al instanței.
 
Nu în ultimul rând, sunt vacante, la nivelul judecătoriilor din județul Tulcea, arondate Curții de Apel Constanța, funcția de președinte al Judecătoriei Măcin și, respectiv, cea de președinte al Judecătoriei Tulcea.
 
În contextul pensionărilor masive din sistem din ultimele luni, tabloul funcțiilor vacante din instanțe vine, la rândul său, să arunce o lumină mai degrabă tristă asupra justiției din Dobrogea.
 
PRECIZĂRI:
 
 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Magistrat din Curtea de Apel Constanța, la pensie. Președintele a semnat decretul
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța

29 Mar 2023 321

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 544

Groapa de gunoi de la Poarta 9 Primăria Constanța pierde unul dintre procesele intentate Gărzii de Mediu!

28 Mar 2023 601

Accident rutier Patru ani de la decesul Mihaelei Şerban, judecător la Curtea de Apel Constanţa (VIDEO)

23 Mar 2023 1832

Percheziții la Constanța! Mai multe persoane arestare. Dosarul merge la Curtea de Apel

23 Mar 2023 659

În urmă cu scurt timp! Curtea de Apel s-a pronunțat în dosarul deschis de Școala 30 Constanța (MINUTA)

21 Mar 2023 6746

Un singur judecător din Constanța rămas în cursa pentru Curtea Supremă. Cine este și când va susține interviul

21 Mar 2023 1201

Hotărâre a Consiliului Local Constanța, anulată în primă instanță, la cererea consilierilor. Când se pronunță Curtea de Apel

21 Mar 2023 723

Verdict în așteptare privind terenurile afaceristului George Secărea, din strada Belvedere din Constanța

19 Mar 2023 921

Curtea de Apel, primul termen în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

19 Mar 2023 749

Curtea de Apel se pronunță marți în dosarul deschis de Școala 30 Constanța

18 Mar 2023 1199

Constanța. Șase ani de închisoare cu executare pentru tentativă la omor

17 Mar 2023 841

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă pentru un fost adjunct al Vămii Agigea. Ceruse daune morale de 2,5 milioane de euro (MINUTA)

16 Mar 2023 1496

Pastilă amară pentru Gabriel Comănescu de la GSP! Este vizată nava ADORNATE

16 Mar 2023 1025

Curtea de Apel Constanța a suspendat judecarea dosarului în care părți sunt secretarul municipiului Fulvia Dinescu și primarul Vergil Chițac

15 Mar 2023 1194