Curtea de Apel București, anunț în dosarul lui Constantin Dina, fostul director DSP Constanța, trimis în judecată de DNA

  • Decizia Tribunalului București de a constata legalitatea rechizitoritoriului întocmit de procurorii DNA a fost atacată la Curtea de Apel București.
  • CAB va analiza contestațiile anul viitor.
Curtea de Apel București a stabilit data la care va analiza contestațiile formulate în procesul în care Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, și director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, a fost deferit instanței de procurorii DNA.
 
În proces, fostul director DSP Constanța este suspectat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 
 
Tribunalul București a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, precum şi legalitatea sesizării instanţei.
 
Decizia Tribunalului București a fost contestată la Curtea de Apel București, care a stabilit recent data la care va analiza contestațiile.
 
Astfel, dosarul va fi deschis de judecătorii bucureșteni anul viitor, la data de 24 aprilie 2024.
 
Atunci, magistrații Secției Penale a CAB vor decide dacă procesul poate începe la Tribunalul București sau dacă dosarul trebuie să se întoarcă la procurorii DNA.
 
Amintim, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 02 – 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.
 

Acționând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obținerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.
 
Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul“ oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs.

 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
 
Precizăm că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DNA acuză – fraudă la un concurs de angajare!
Începe procesul lui Constantin Dina, fost șef al DSP Constanța (RECHIZITORIU)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

bla bla

08 Dec, 2023 20:34

mai lasati-ne cu dna si dna si dna

Articole asemanatoare

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1389

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 463

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Happy Look Star SRL, pentru lucrări de arhitectură peisagistica a parcurilor! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 1580

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 martie 2024

29 Mar 2024 734

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2975

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 604

Cumpărări directe Constanța Anarecad SRL din Galați va transpune PUG-ul comunei Grădina în Sistem informatic Geografic (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 533

Cumpărări directe Constanța Anarecom Regioserv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Grădina, în valoare de peste 300.000 de lei (DOCUMENTE)

13 Mar 2024 470

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 769

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 684

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 februarie 2024

27 Feb 2024 755

Licitații Constanța Primăria Comunei Grădina va moderniza drumurile din comună! Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

25 Feb 2024 556

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1040

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1089

Mai au la dispoziție două săptămâni Derogare de la centru pentru desemnarea candidaților AUR de la Constanța

12 Feb 2024 737