Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! (DOCUMENT)

 
 
  • DNA Constanța contestă decizia prin intermediul căreia Tribunalul Constanța a încetat procesul penal față de Geronimo Răducu Brănescu, fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) și director executiv al Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Constanţa!
 

Curtea de Apel Constanța a rămas în pronunțare în dosarul în care procurorii DNA Constanța contestă decizia prin intermediul căreia Tribunalul Constanța a încetat procesul penal față de Geronimo Răducu Brănescu, fost preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA) și director executiv al Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor Constanţa!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel se va pronunța în dosar la data de 3 aprilie 2024.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă!
 
Cauza se află, potrivit datelor noastre, în atenția judecătorilor Andreea Ianca și Virgil Marius Ungureanu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
De precizat că și Geronimo Răducu Brănescu a contestat decizia Tribunalului Constanța prin care a încetat procesului penal, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
 
Tribunalul a mai decis confiscarea sumei de 264.485,32 lei, constatată ca reprezentand presupus prejudiciu pentru Direcția Județena Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor Constanța, dar care nu serveste la despăgubirea acesteia, după cum se arată în decizia judecătorilor.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Antoaneta Ardeleanu, judecător al Tribunalului Constanța.

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

„În luna decembrie 2014, inculpatul Brănescu Geronimo Răducu, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale aplicabile în domeniul achizițiilor publice, ar fi cumpărat direct și nu prin licitație deschisă sau altă procedură prevăzută de art. 20 din OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, trei bunuri care alcătuiau un grup electrogen, la prețul total de 398.000 lei.
 
De menționat este că bunurile respective ar fi fost achiziționate de instituția publică la prețuri mult mai mari decât cele reale (spre exemplu pentru una dinte componente a fost plătit un preț de 19,5 ori mai mare decât prețul de achiziție).
 
Prejudiciul cauzat Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor este de 264.485 lei (reprezentând diferența între prețul real al bunurilor și prețul plătit) concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea comercială de la care au fost achiziționate bunurile.
 
În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și  
 
CSM a decis
Stanciu Mihai Alexandru este noul șef al DNA Constanța!

 
Procuror din Constanța, șef în Direcția Națională Anticorupție, la pensie! Mai avea doi ani din mandatul de conducere

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1091

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de verdictul în cazul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! (DOCUMENT)

29 Aug 2023 1247

Judecătorii au încetat procesul penal în cazul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! (DOCUMENT)

25 Aug 2023 1521

Geronimo Răducu Brănescu DNA Constanţa a trimis în judecată un fost preşedinte, cu rang de secretar de stat! Judecătorii s-au retras pentru deliberări (DOCUMENT)

20 May 2023 1923

DNA Dosarul fostului șef al ANSVSA și DSV Constanța, amânat pentru luna viitoare

17 Oct 2022 1605

Începe procesul lui Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! Decizia, contestată

20 Jul 2022 1731

Primele informații, pe surse Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENTE)

18 Apr 2022 3335

Fost șef al DSVSA Constanța Cine este Geronimo Brănescu, din fruntea ANSVSA, cel care trebuie să gestioneze grava problemă a pestei porcine (documente)

06 Aug 2018 9200

Fost director al Direcției Sanitar Veterinară Constanţa numit președinte al ANSVSA. Care este noutatea deciziei semnate de premierul Dăncilă

13 Feb 2018 4146

Sindicatul Camera Veterinarilor şi 97 de angajaţi au dat în judecată DSVSA Constanţa

28 Jan 2017 4898