Decizie definitivă a Curții de Apel Constanța în procesul dintre Flash Lighting Services SA și Primăria Municipiului Constanța

Pe rolul Curții de Apel Constanța  se află dosarul 15/36/2024 ce are ca obiect „litigiu privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 2977/C5/3204/19.12.2023“.  Dosarul a fost înregistrat la data de 9 ianuarie 2024 la Secţia de contencios administrativ si fiscal fiind în stadiul de fond, iar ultima modificare a fost operată tot la data de 23 februarie 2024.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, părți în dosar sunt SC Flash Lighting Services SA în calitate de Reclamant și Municipiul Constanța în calitate de pârât.

La termenul din 22 februarie 2024 instanța a respins plângerea ca nefondată. Decizia este definitivă.

„Solutia pe scurt: HOT.: Respinge plângerea, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grefa instanței, 22.02.2024. (red. jud. C.M.T.). Document: Hotarâre  65/2024  22.02.2024“ - se arată în minuta instanței, conform Portalului Instanțelor de Judecată. 

Amintim că, licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din Constanța lansată în noiembrie 2023 de municipalitate și care vizează modernizarea sistemului de iluminat public, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni și iluminatul festiv pe 5 ani a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestaților de către Flash Lighting Services SA.

Consiliul a admis contestația și a dispus modificarea documentației de atribuire iar municipalitatea a suspendat procedura de achiziție care ar fi trebuit să fie finalizată încă din decembrie 2023.

Flash Lighting Services SA vrea să obțină în instanță modificarea în parte a deciziei CNSC nr. 2977/C5/3204 în sensul admiterii contestație, astfel cum a fost formulată, și obligarea Primăriei Constanța în calitate de autoritate contractantă la modificarea documentației de atribuire după cum urmează: eliminarea cerinței de constituire a unei garanții de bună execuție calculată Ia 5% din pretul contractului; eliminarea cerinței de Ia punctul 20.2 din Caietul de sarcini potrivit căreia „ofertanții au obligativitatea de a prezenta calcule luminotehnice pentru fiecare tip de strado" și eliminarea cerinței de Ia punctul 10.4 din Caietul de sarcini privind „Consolele de susținere a corpurilor trebuie să aibă avizare".

Deespre Flash Lighting Services SA

Potrivit datelor furnizate de platforma termene.ro, consultată la data de 25 februarie 2024, societatea cu sediul social în București, înființată în anul 2001 se ocupă de lucrări de instalații electrice.

Asociații firmei sunt Bogdan Gabriel Sandu (23,65%), Crina Simona Sandu (16,18%) și firma din Cipru Frozaria LTD, acționar majoritar cu 60,17%.

Membri în directorat sunt Mihai Pavel, Tudor Totu și Dan Ovidu Vătăjelu.

În 2022, Flash Lighting Services a raportat o cifră de afaceri de 129.174.655 de lei, profit net de 8.318.069 de lei la un număr de 150 de angajați.


Compania figurează cu 414 contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.

Sandu Bogdan Gabriel mai apare în Flash International Grup Impex SRL, Flash Lighting Services SA, Holland Development Group SA (aflată în întrerupere temporară de activitate), Flash Enterprises SRL, dar și în Flash Trading House SRL.

Crina Simona Sandu apare la rândul ei în Holland Development Group SA (întrerupere temporară de activitate), More Black Fashion SRL (radiată), Flash Lighting Services SA, Flash Enterprises SRL, Flash International Grup Impex SRL și în Flash Trading House SRL.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 Citește și: 

Achiziția a fost suspendatăLicitația pentru gestiunea serviciului de iluminat public din Constanța se mută în instanță! (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local, victorie la Curtea de Apel! Zeci de mii de metri pătrați de terenuri din Dosarul Retrocedărilor rămân ai Constanței

05 Mar 2024 4707

Curtea de Apel amână contestația Flash Lighting Services SA pentru iluminatul public din Constanța (DOCUMENT)

01 Feb 2024 907

Achiziția a fost suspendată Licitația pentru gestiunea serviciului de iluminat public din Constanța se mută în instanță! (DOCUMENTE)

10 Jan 2024 950

Flash Lighting Services SRL controlată de offshore-ul Frozaria Limited, cu sediul în Cipru, câștigă din nou o licitație importantă organizată de Primăria Tulcea (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 2230

Administrația locală din Limanu, acuzată de nerespectarea procedurii de licitație a serviciului de iluminat public de o firmă care acționa și la Constanța în mandatele lui Mazăre. Ce a decis CNSC

10 Apr 2020 2541