Decizie definitivă în instanţă în dosarul în care Nordis Management a fost „obligată“ la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea“ unui apartament.

 
 
  • Printre asociații Nordis Management SRL se află Vladimir Răzvan Ciorbă, căsătorit Laura Ciorbă-Vicol, deputat PSD, președintele comisiei juridice din Camera Deputaților.
 
Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în dosarul 5755/212/2022 în care compania Nordis Management SRL a fost a fost „obligată“ de Tribunalul Constanța (în faza apelului) la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea“ unui apartament.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului Constanța, nr. 37/2023, din 17.01.2023, prin care a fost admisă în parte cererea formulată de către reclamantă - Lungar Maria Cristina – și a obligat compania Nordis Management SRL la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea apartamentului Studio – Mallorca nr. (...), în suprafaţă totală de aproximativ 34,5 mp, inclusiv terasă în suprafaţă de 6,5 mp, ce trebuie să fie amplasat la etajul (...) imobilului edificat asupra Lotului 5 situat în localitatea Năvodari, Trup Mamaia Nord – DC 86, lot 1/2/1 pe terenul înscris în CF nr. 117782 UAT Năvodari cu numărul cadastral 117782 conform proiectului imobiliar ,,Nordis Residence – Mamaia Beach”, jud. Constanţa“.
 
Compania Nordis Management SRL a mai fost obligată „la plata sumei de 849 euro (de la data punerii în întârziere), în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de beneficiu nerealizat“, se mai arată în decizia tribunalului.
 
Așa cum arătam și mai sus, decizia Tribunalului Constanța a fost menținută de judecătorii Curții de Apel Constanțadosar 5755/212/2022 
 
Motivarea tribunalului
 

În motivare, tribunalul arată că „prin contractul încheiat, părţile şi-au asumat obligaţia principală de a încheia contractul de vânzare în formă autentică, cu privire la apartamentul Studio – Mallorca nr. (...), în suprafaţă totală de aproximativ 34,5 mp, inclusiv terasă în suprafaţă de 6,5 mp, ce urma să fie amplasat la etajul (...) imobilului ce va fi edificat asupra Lotului 5 situat în localitatea Năvodari, Trup (...) – DC 86, lot 1/2/1, (...), împreună cu cota parte indiviză din părţile comune ale construcției, precum şi cota parte corespunzătoare din terenul pe care va fi edificată construcția, teren înscris în cartea funciară 117782 Năvodari, cel mai târziu până la data de 27.06.2020“.

 
„Este real că părţile au prevăzut la art. 9.3 din contract 3 remedii alternative în favoarea promitentului – cumpărător, însă în situaţia în care promitentul vânzător refuză să se prezinte în faţa notarului public, situaţie ce nu se regăseşte în speţă“, potrivit motivării.
 

„De asemenea, este real că, raportat la dispoziţiile art. 1669 din Codul civil, respectiv art. 1549 din Codul civil, promitentul cumpărător poate solicita pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, respectiv poate obține rezoluțiunea antecontractului, însă acestea reprezintă drepturi şi nu obligaţii, drepturi ce nu pot restrânge dreptul la îndeplinirea integrală, exactă şi la timp a obligaţiei reglementată de art. 1516 alin 1 din Codul civil“, spun judecătorii.

 
„În speţă, pârâta nu şi-a îndeplinit obligaţia de a finaliza lucrările de construire aferente Proiectului Imobiliar Nordis Residence (...) Beach prevăzut în antecontract, termenul de vânzare a locuinţei, respectiv 27.06.2020 fiind depăşit“, conform deciziei magistraților.
 

În ceea ce priveşte cel de-al doilea capăt de cerere, instanţa a reţinut „dispoziţiile art. 9.4 din antecontract conform cărora, fiecare dintre părţi răspunde pentru toate daunele cauzate celeilalte părţi, ca urmare a nerespectării obligaţiilor asumate prin înscris şi, constatând culpa părţii adverse în nerespectarea obligaţiei de a finaliza lucrările de construire ale apartamentului şi nerespectarea termenului de vânzare (27.06.2020), precum şi existenţa contractului de locaţiune nr. 1/19.04.2019 (pe cinci ani) începând cu data de 01.07.2020, chiria stabilită de părţi fiind de 283 euro, având în vedere că reclamanta a făcut dovada punerii în întârziere a pârâtei conform Notificării înregistrate la (...) nr. 555/22.11.2021 – fila 50 din dosarul primei instanţe, tribunalul constată că se impune ca pârâtă să fie obligată şi la plata sumei de 849 euro, de la data punerii în întârziere, raportat la dispoziţiile art. 1522 din Codul civil (283 x 3), în lei la cursul BNR din data plăţii, cu titlu de beneficiu nerealizat“.

 

Pentru toate aceste motive, în temeiul art. 480 al. 1 C. pr. civilă, Tribunalul Constanța a decis că se impune admiterea apelului, schimbarea în tot a sentinţei civile a Judecătoriei Constanţa pronunţată în dosar în sensul că a admis în parte cererea formulată de către reclamantă.
 
Amintim că prezentul dosarul a fost soluționat, inițial, de Judecătoria Constanța, prin Hotarârea nr. 9565/2022, din 02.08.2022, prin respingea cererea de chemare în judecată formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta Nordis Management SRL, ca neîntemeiată.

 
Asociații Nordis Management SRL
 
Potrivit Termene.ro, asociații Nordis Management SRL sunt Vladimir Răzvan Ciorbă și Mapp Development SRL, fiecare cu câte 46 % și Mihai Alexandru, cu 8%. Administrator este Gheorghe Emanuel Poştoacă.
 
Vladimir Răzvan Ciorbă apare în Nordis Hotel SRL, Gusto Bazaar SRL, Hathor Trading Estate SRL, Nordis Best Construct SRL, Nordis View SRL, Nordis Management SRL, Car Studio Detailing SRL, Nobileo Real Estate SRL și în Nordis Beach SRL, iar în trecut a figurat în Xyz Prosper Construct SRL și în Gefam Prod SRL, ambele radiate.
 
Vladimir Răzvan Ciorbă este căsătorit Laura Ciorbă-Vicol, deputat PSD, președintele comisiei juridice din Camera Deputaților.
 
Despre Mapp Development SRL 
 
Mapp Development SRL are sediul social tot în Bucureşti Sectorul 1, se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară și este controlată de asociații: Gheorghe Emanuel Poştoacă, cu 67 %, Daniel-Ovidiu Penciuc, Nicolae-Cristian Poştoacă și Florin Alexandru Poştoacă, fiecare deținând câte 11 %.
 
Mihai Alexandru apare în Nordis Hotel SRL, Mihai & Mihai Imob Investments SRL, Nordis View SRL și în Nordis Management SRL.
 
Potrivit Termene.ro, Mapp Development SRL apare în Addicted Evolution SRL, Nordis Herastrau SRL, Nordis Travel SRL, Nordis Building Management SRL, Bluesky Favorit SRL, Nordis Property Services SRL și în Nordis Brasov SRL.
 
Asta în timp ce Postoaca Gheorghe Emanuel apare, potrivit Termene.ro, în Nordis Hotel SRL, Nordis View SRL, MAPP Development SRL, Soffa Development SRL, Nobileo Real Estate SRL, Nordis Herastrau SRL, Nordis Mamaia SRL, Nordis Property Services SRL și în Nordis Brasov SRL.
 
În trecut a figurat în Engage Marketing Solutions SRL, radită.
 
Cu un număr mediu de angajați de 77, Nordis Management SRL a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri netă de 76.938.566 de lei și un profit net de 476.539 de lei.
 
Despre Nordis
 
Potrivit datelor oficiale, „povestea Nordis Group a început cu Nordis Development, un adevărat reper al profesionalismului pe piața locală prin dezvoltarea, promovarea și vânzarea ansamblurilor hoteliere și rezidențiale de lux, care creează un nou standard de confort și eleganță în România“.
 

„În calitate de dezvoltator imobiliar, evoluția Nordis a început în 2011 și a avut o creștere naturală și constantă până în 2018, concentrându-se pe construirea de imobile în zona de nord a Capitalei. Încă de la început, reprezentative pentru Nordis au fost locațiile de excepție, arhitectura futuristă și calitatea construcției, pentru un grad sporit de confort. În anul 2019, Nordis Development a introdus pe piața de real estate un concept de investiție unic în România: „Cumpără o cameră de hotel!“. Această premieră a marcat o dezvoltare exponențială pentru companie, oferindu-le investitorilor Nordis posibilitatea să achiziționeze o cameră sau un apartament de hotel,  ce garantează o chirie lunară stabilită contractual, cu un randament de 7% pe an“, conform sursei.

 

„Din 2002, când am intrat pe piața de real estate, până astăzi, etalonul produsului imobiliar de lux a evoluat. „Acum mizăm pe unități care pot oferi confortul la superlativ și facilități care creează o experiență inedită, în cele mai atractive locații din România. Formăm o comunitate pentru care primează investițiile profitabile și calitatea momentelor petrecute în natură. Credem că luxul este completat de acele momente în care deschizi fereastra și simți briza mării sau aerul proaspăt de munte”, spune Emanuel Poștoacă, fondator Nordis Group, potrivit nordis.ro

 
De menționat că Nordis Management SRL este vizată de o cerere de insolvență, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului București, cu termen pentru data de 9 octombrie 2023.
 
Surse documentare: portal instanțe de judecată, rejust.ro și Termene.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Se cere insolvența Nordis Management SRL! Judecătorii au stabilit primul termen
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Oprea

18 Sep, 2023 07:46

Ati facut o obsesie cu firma asta

Articole asemanatoare

Nordis Management SRL, la un pas să rămână fără un apartament din complexul situat în Mamaia Sat, județul Constanța (DOCUMENT)

06 Feb 2024 1204

Nordis Management, răspuns negativ de la Curtea de Apel Constanța pentru ridicarea sechestrului judiciar (MINUTA)

30 Nov 2023 1193

Nordis Management a contestat sechestrul judiciar, la Curtea de Apel Constanța! (MINUTĂ)

05 Nov 2023 1088

Nordis Management, sechestru judiciar la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

29 Oct 2023 2178

Justiție Constanța Euro Vial Residence a făcut apel în procesul deschis împotriva Nordis Management SRL

24 Oct 2023 2429

S-a cerut insolvența Nordis Management SRL! Iată decizia judecătorilor

16 Oct 2023 5610

Judecătorii anunță azi dacă Nordis Management SRL intră sau nu în insolvență! Numărul creditorilor a crescut la 24

15 Oct 2023 1822

Nordis Management SRL ar putea intra în insolvență! Tribunalul București a rămas în pronunțare

09 Oct 2023 1545

Peste 20 de creditori Zi decisivă pentru Nordis Management SRL! Tribunalul București analizează cererea de intrare în insolvență!

08 Oct 2023 6384

Nordis Management SRL, un nou dosar la Tribunalul Constanța!

26 Sep 2023 1793

Nordis Management, „obligată“ de Tribunalul Constanța la „finalizarea, recepţionarea şi intabularea“ unui apartament. Dosarul, în apel

31 Aug 2023 5622

Se cere insolvența Nordis Management SRL! Judecătorii au stabilit primul termen

18 Aug 2023 13774

Cu ce procese închide anul compania Nordis Management SRL, din Bucureşti

31 Dec 2022 6247

Nordis Management SRL pierde un nou proces în fața Euro Vial Residence SRL. Despre ce este vorba

29 Dec 2022 16835

Nordis Management SRL a chemat în instanță firma Euro Vial Residence. Ce au de împărțit

02 Feb 2022 3870