Decizie definitivă pentru Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța!

 
  • Patru din cele cinci firme figurau la momentul mediatizării dosarului în faliment, respectiv: Inter Industries Management, Profuture SRL Constanța, Go Invest RNG și Blue Star Group SRL.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dat marți, 12 octombrie 2021, undă verde pentru începerea cercetărilor specifice în dosarul în care Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, a fost trimis în judecată de DNA Constanța! Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Ciprian Coadă și Ioana Bogdan, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.
 
 Judecătorul fondului este Leonard Iustin Bourceanu, de la Tribunalul Constanța.
 
Conform Portalului instanțelor de judecată, persoanele trimise în judecată în dosarul 8314/118/2020 sunt Ioan Lucian Mureșan, Laurențiu Ionuț Niculescu, Lavinia Narcisa Niculescu și Aurelia Postole. Cele cinci societăți deferite instanței sunt Inter Industries SRL, Profuture SRL, Go Invest RNG, Blue Star Group SRL și Metal Trade RNG SRL.
 
Patru din cele cinci firme figurau la momentul mediatizării dosarului în faliment, respectiv: Inter Industries Management, Profuture SRL Constanța, Go Invest RNG și Blue Star Group SRL.
 
Date din ancheta procurorilor
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
SC Inter Industrie Management ar fi achiziționat, în anul 2008, instalațiile aflate pe platforma fostei fabrici „Solventul” Timișoara, acestea urmând a fi valorificate ulterior ca deșeuri metalice.

 
În acest context, în perioada 2009-2011, primii doi inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalți, ar fi creat un circuit comercial și financiar fraudulos constând în vânzări – cumpărări fictive reciproce, succesive, de servicii și bunuri (mijloace fixe și deșeuri aparținând fostului combinat „Solventul” Timișoara). Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de venituri și cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale în scopul sutragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.
 

Acționând în această manieră, inculpații ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 19.696.602 lei (din care impozit pe profit 9.004.161 lei și TVA 10.692.441 lei), sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Într-un context asemănător, aceeași doi inculpați s-ar fi asociat cu ceilalți oameni de afaceri și, în urma punerii în aplicare a unui circuit comercial și financiar fraudulos, ar fi procedat astfel încât SC Inter Industries Management SRL să obțină pe nedrept suma de 405.663 lei, cu titlu de rambursări TVA, aferente perioadei 01.11.2009 – 31.12.2011. Această sumă de bani a fost refuzată la plată de organele fiscale.
 
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Prima decizie

01 Jul 2021 954

Cameră preliminară Tribunalul Constanța a stabilit ziua pronunțării în dosarul fostului șef al AVAS

21 May 2021 881

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Ioan Mureșan, fost șef AVAS! Ultima decizie a tribunalului

28 Apr 2021 1123

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată de DNA Constanța! Azi, primul termen

24 Feb 2021 884

Date din ancheta DNA Constanța Cum au intrat în faliment patru din cele cinci firme trimise în judecată în dosarul fostului șef AVAS

12 Jan 2021 1621

Ioan Lucian Mureșan, fost șef AVAS, trimis în judecată. Totul despre firmele din dosarul de la DNA Constanța!

09 Jan 2021 2534