DIICOT Percheziții la membrii unui grup specializat în fraudă informatică și spălare de bani

  • DIICOT: 18 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București.
  • Procurorii cercetează o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălare a banilor.
La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj, Vâlcea, Ilfov și a municipiului București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălare a banilor.

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au constituit o grupare infracțională în vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunţuri fictive pe site-uri internaționale de comerț on-line privind vânzarea de diverse bunuri şi servicii şi totodată deschiderea şi intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniţi din infracţiuni săvârșite atât în România, cât şi în Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 1.000.000 de euro.

Sumele de bani obținute din săvârșirea acestui gen de infracțiuni ar fi fost disimulate de către membrii grupării, fiind în final folosite la achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

În vederea soluționării cauzei penale, procrorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au coopereat cu autoritățile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția și Olanda.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Alba Iulia, Sibiu și Vâlcea și al jandarmilor.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.


Citește și: Marcel Vela, despre Ziua Z - 11.11.2020. Sute de percheziții și descinderi în această dimineață

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Flagrant delict la festival, în Mamaia Un bărbat a prezentat „oferta” de droguri procurorilor DIICOT (VIDEO)

07 May 2024 454

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 539

Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin părăsesc de azi DNA Constanța! Iată unde își vor continua activitatea cei doi magistrați

06 May 2024 1421

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 508

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 551

Un tânăr din Satu Mare și o educatoare din Marea Britanie, condamnați la Constanța, pentru droguri!

04 May 2024 844

Justiție Constanța Închisoare cu suspendare pentru un tânăr din Constanța prins cu zeci de grame de Cannabis pregătit pentru vânzare

03 May 2024 600

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

03 May 2024 381

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 533

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 687

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 545

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 483

Constanța. Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța

23 Apr 2024 818

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 733

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 593