DNA acuză - 10 terenuri din Constanța ar fi fost vândute fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local. Pronunțarea, amânată

 
  • În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, fostul președinte al Tribunalului Constanța, ar fi trebuit să se pronunțe vineri, 25 martie 2022, în dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al Constanței, și Marcela Enache, fostul secretar al municipiului Constanța, au fost deferiți justiției de procurorii DNA Constanța.
 
Cauza se află în faza camerei preliminare.
 
Pronunțarea a fost amânată pentru data de 08 aprilie 2022.
 
Oricare va fi decizia judecătorului Teodor Viorel Gheorghe, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În dosar, Radu Mazăre este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Enache Marcela (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Consiliul Local Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că „în perioada 2007 - 2012, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local“.
 

„De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători. În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Enache Marcela, care, în calitate secretar al municipiului Constanța, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective“, se mai arată în ancheta DNA Constanța.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
După trimiterea în judecată, Decebal Făgădău a demisionat din PSD
Curtea de Apel a constatat nulitatea rechizitoriului din dosarul Mazăre – Făgădău

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, ar putea fi eliberat condiționat săptămâna viitoare!

14 Jun 2024 493

Iată de ce a fost eliberat Radu Mazăre, fostul primar al Constanței! – „Procesul de reeducare este aproape finalizat; nefiind necesară menținerea persoanei condamnate în detenție“

13 Jun 2024 615

Afaceristul George Secărea, acțiune extraordinară la Curtea de Apel Constanța pentru „salvarea“ PUZ-ului terenurilor din strada Belvedere

05 Jun 2024 511

George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

02 Jun 2024 845

Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, va fi din nou tătic!

27 May 2024 1818

Radu Mazăre, fostul edil al Constanței, prima reacție după ieșirea din penitenciar. „Nu am fost speriat de nimic“

27 May 2024 4283

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, eliberat condiționat! Pedeapsa expira la termen în 2027

27 May 2024 1731

Oficial! Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va fi eliberat!

27 May 2024 2240

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, ar putea fi eliberat azi

27 May 2024 2083

Tribunalul Constanța schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău - „fapta nu există“ (MINUTĂ)

16 May 2024 1008

Procesul deschis de Primarul Constanței fostului edil Radu Mazăre legat de Fundația Fantasio se va desfășura la Judecătorie, a decis Curtea de Apel

15 May 2024 630

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța!

15 May 2024 641

Tribunalul București anunță data la care l-ar putea elibera pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței!

13 May 2024 3116

Terenul din zona Restaurantului Vatra, din Mamaia, pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel!

12 May 2024 583

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 1120