Justitie

Doi copii au murit într-un accident aproape de Palazu Mic. Începe judecata (video)

Judecătoria Constanţa a dispus ieri începerea judecăţii în dosarul în care un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, este acuzat de producerea unui accident rutier mortal de pe DN 22, în zona localităţii Palazu Mic (judeţul Constanţa), eveniment rutier în urma căruia doi tineri au decedat.
 
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 639/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind pe inculpatul (…), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul (...), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe constând in conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putînd fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aproape de jumătatea lunii aprilie, inculpatul din prezenta cauză a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
 
Pe data de 14 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.
 
Pe data de 15 februarie, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.
 
Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost definitivă, iar pe cale de consecinţă inculpatul va fi eliberat din arestul preventiv.
 


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident mortal la Palazu Mic! Tribunalul Constanţa a luat o decizie finală (video)

13 Mar 2019 1133

Eliberat din arest dintr-o eroare? Procurorii au cerut control judiciar pentru tânărul de 22 de ani acuzat de producerea tragediei de la Palazu Mic (video)

08 Mar 2019 986

Verdict uluitor în cazul celor doi tineri morţi pe DN 22, zona Palazu Mic Inculpatul, eliberat din arest dintr-o eroare?! (video)

19 Feb 2019 1383

Doi tineri au murit pe DN 22, zona Palazu Mic (Constanţa). Procurorii anunţă finalul anchetei (video)

16 Feb 2019 1591

Accident mortal lângă Palazu Mic. Judecătorii au luat o decizie definitivă

24 Jan 2019 2767

Doi tineri au murit lângă Palazu Mic Şoferul acuzat de comiterea tragediei a cerut azi să fie eliberat

23 Jan 2019 2631

Mesajul lui Daniel, tânărul care a supravieţuit accidentului de la Palazu Mic - "Vă rog să fiţi alături şi de familiile prietenilor mei!"

23 Jan 2019 7609

Rămas bun, Dragoş şi Adrian! Tinerii morţi în accidentul de la Palazu Mic vor fi înmormântaţi astăzi

23 Jan 2019 3890

"Eu am sunat la ambulanţă" Adolescentul care a supravieţuit în urma accidentului grav de la Palazu Mic a povestit ce s-a întâmplat. Doi tineri au murit

23 Jan 2019 3076

Un ultim omagiu pentru cei doi tineri din Tulcea, decedați în accidentul de pe DN22, zona Palazu Mic, județul Constanța (galerie foto)

22 Jan 2019 4147

Șoferul implicat în accidentul din zona Palazu Mic, județul Constanța, arestat preventiv. Două persoane au murit pe loc

21 Jan 2019 1697

Accident mortal pe DN22, zona Palazu Mic, județul Constanța Anunţ de ultim moment din ancheta procurorilor (video)

21 Jan 2019 4821

Editorial Trei morţi la Ovidiu, doi la Palazu Mic. Şi câţi vor mai fi, cu atâţia inconştienţi la volan!

21 Jan 2019 1713

Șoferul implicat în accidentul de pe DN22, zona Palazu Mic județul Constanța, reținut pentru 24 de ore. Două persoane au murit pe loc

20 Jan 2019 2324

Şoferul implicat în accidentul de la Palazu Mic, ridicat de poliţişti. Două persoane au murit (video)

20 Jan 2019 5753