Două angajate din cadrul Primăriei Constanța au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru Laura Bobeș și Mirabela Viorela Călin, conform portalului instanțelor de judecată. 

Potrivit surselor noastre cele două sunt angajate în cadrul Primăriei Constanța. Astfel, Laura Bobeș este șef serviciu în Primăria municipiului Constanța, iar Viorela Mirabela Călin este consilier juridic superior la Primăria Constanța. 

Astfel pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat la data de 7 decembrie dosarul 8305/118/2023 ce are ca obiect „sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)“ inculpat Laura Bobeș, primul termen fiind la data de 23 februarie 2024.

De asemenea, tot pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat la data de 7 decembrie dosarul 8308/118/2023 ce are ca obiect „sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)“ inculpat Călin Mirabela Viorela, primul termen fiind la data de 20 februarie 2024.

Potrivit datelor noastre, cele doua acorduri de recunoaștere a vinovatiei ar viza un concurs organizat pentru postul de secretar al municipiului Constanța, cea mai importantă funcție din aparatul primarului.

Mai exact în vizorul anchetatorilor DNA s-ar afla un concurs pentru ocuparea postului de secretar general gradul II. 

Acordurile vizează,  potrivit datelor noastre,  articolul 12. lit b - din Legea 78/2000 - folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Potrivit declarației de avere completată în martie 2023, Laura Bobeș, șef serviciu în Primăria municipiului Constanța, deține, din 2006, împreună cu soțul Constantin Bobeș, un teren intravilan în Constanța, în suprafață de 16 mp, bun dobândit prin contract de vânzare cumpărare.
 
Mai departe, soții Bobeș mai au, tot din 2006, un apartament în Constanța, în suprafață de 60 mp., două auto (o Skoda Octavia (2007) și o Skoda Fabia, fabricată în 2018), datorii de aproximativ 50.000 de euro, la BRD Constanța.

 
De la Primăria municipiului Constanța, Laura Bobeș a încasat 86.989 lei (dreptuiri salariale), în timp ce soțul (Constantin Bobeș) a primit de la SC Sav Incos Constanța 58.522 de lei, dar și 53556 lei – pensie MAI.
 
În declarația de interese, Laura Bobeș, șef serviciu în Primăria municipiului Constanța, a precizat că este membru al Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

citește și: 

Declarații de avere - Laura Bobeș, șef serviciu în Primăria Constanța (DOCUMENTE) 

Mirabela Călin, în dizgrație?! Cine își pregătește candidatura pentru secretar al municipiului Constanța, cea mai importantă funcție din aparatul primarului (DOCUMENTE) 

UPDATEProcurorii DNA, verificări la Primăria Constanța!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 914

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 963

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3695

Constanța Ce au decis judecătorii în procesul prin care Mirabela Călin cere suspendarea dispoziției primarului Vergil Chițac prin care a fost pusă pe liber

05 Mar 2024 699

DNA, acord de recunoastere a vinovăției cu Laura Bobeș, fost șef al Serviciului Resurse Umane din Primăra Constanța! Tribunalul, în pronunțare (DOCUMENT

25 Feb 2024 4879

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1631

Oficial! Chițac le-a pus pe liber! Laura Bobeș și Mirabela Călin au plecat din Primăria Constanța

22 Jan 2024 1846

Oficial! Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, din Primăria Constanța, au recunoscutut tot la DNA

12 Jan 2024 5755

Laura Bobeș, din Primăria Constanța, a recunoscut tot la DNA! Cum ar fi încercat s-o ajute pe Mirabela Călin să obțină „fraudulos“ funcția de secretar general al municipiului Constanța (DOCUMENT)

12 Dec 2023 3561

Declarații de avere - Laura Bobeș, șef serviciu în Primăria Constanța (DOCUMENTE)

05 Oct 2023 1624

Declarații de avere Laura Bobeș - șef Serviciu Resurse Umane din Primăria Constanța

22 May 2021 3725