Justitie

Fals intelectual Doi ani de închisoare pentru fostul secretar al comunei Nicolae Bălcescu

Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea fostului secretar al comunei Nicolae Bălcescu, Mihaela Petcu, la doi ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual. Instanţa a amânat aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. 
 
„Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 
 
În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. Impune inculpatei respectarea obligaţiei de presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 30 de zile şi nominalizează Primăria/Consiliul Local Nicolae Bălcescu ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată (…) atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere“, potrivit minutei judecătoreşti.  
 

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă

 
De menţionat că în prezenta cauză fostul secretar al comunei Nicolae Bălcescu a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i s-au reţinut în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.
 
Acord de recunoaştere a vinovăţiei a încheiat cu procurorii şi un consilier local (Constantin Puşcaşu), preşedinte de şedinţă, care, alături de secretarul comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, spun procurorii, în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a Consiliului Local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, în numele Primăriei Nicolae Bălcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Balcescu şi o societate comercială, aprobare ce în realitate nu a fost dată de consiliul local.
 
În final, după cele două acorduri de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Timofte, primar al comunei Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa, pentru fals intelectual şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual.
 
Potrivit procurorilor, „inculpatul Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa“.
 
„În acelaşi timp, inculpatul Timofte Dumitru, folosindu-şi autoritatea dată de funcţia pe care o avea, a exercitat presiuni asupra inculpatei Petcu Mihaela să semneze şi să ateste, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 18.10.2017, s-a aprobat schimbul de terenuri agricole, precum şi să consemneze în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a Consiliului Local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017 aceeaşi împrejurare, respectiv că s-a aprobat schimbul de terenuri sus-menţionat, document ce ulterior a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa - Comisia de Fond Funciar“, conform procurorilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, a fost trimis în judecată

14 Aug 2019 3462

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 februarie 2019

27 Feb 2019 754

Sesiune de comunicări ştiinţifice la Liceul Tehnologic „I. C.Brătianu” din Nicolae Bălcescu. „Făuritori ai României Moderne“ (galerie foto)

22 May 2018 1719

Pentru un trai civilizat! Se lucrează în cartierul nou pentru tinerii din comuna Nicolae Bălcescu (document)

26 Oct 2017 801

Consilierii locali decid Proiecte importante pentru comuna Nicolae Bălcescu

28 Sep 2017 1123

Pregătiri pentru începerea anului şcolar Toate unităţile de învăţământ din comuna Nicolae Bălcescu sunt igienizate

31 Aug 2017 2582

Două proiecte pe PNDL şi investiţii cu bani din bugetul local Dispensar nou la Nicolae Bălcescu

27 Jul 2017 1345

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

29 Jun 2017 1867

Clasamentul final după numărul de voturi primite în scrutinul parţial Timofte, oficial primarul de la Nicolae Bălcescu. Trei voturi au făcut diferenţa!

13 Jun 2017 2089

Alegeri parţiale. Dumitru Timofte este noul primar al comunei Nicolae Bălcescu. PSD pierde alegerile la 4 voturi diferenţă!

12 Jun 2017 8612

Prima declaraţie a noului primar din Nicolae Bălcescu "Categoric rămân independent"!

11 Jun 2017 13188

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Ioan Ignat, elevul anului la Constanţa (galerie foto)

11 Jul 2012 3276

Doi mircişti, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

27 Sep 2010 956